Barion Pixel
Kiadói ár
12.920 Ft
Eredeti ár
18.470 Ft
Webshop kedvezmény: 5.550 Ft 30%
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
Termék címkék:
2024 csomag életmód önfejlesztő

Önfejlesztő csomag - 2024 újdonságai

Kiadói ár
12.920 Ft
Eredeti ár
18.470 Ft
Webshop kedvezmény: 5.550 Ft 30%
Kívánságlistára teszem
ISBN: onfejleszto-csom-2024

Önfejlesztő csomag - 2024 újdonságai

Leírás

Önfejlesztő csomag - 2024 újdonságai

 

 

 

 Úgy élj, ahogy élni akarsz -  Arthur C. Brooks - Oprah Winfrey

Módszer és tudományos alap a boldogabb mindennapokhoz

 

New York Times Bestseller

 

Lehetsz ennél boldogabb. És életed kalandja lesz bejárni ezt az utat.

 

Ebben a könyvben Arthur C. Brooks és Oprah Winfrey egy utazásra invitálnak: függetlenül attól, mennyi kihívást tartogatnak jelenlegi körülményeid, lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy több örömben legyen részed. A legfrissebb tudományos eredményeket ötvözik személyes tapasztalataikkal, amelyeket sok évi segítő munka során gyűjtöttek be. Gondolataikat ilyen módon konkrét cselekvési tervvé tudják alakítani, amelyet már most végrehajthatsz, ahelyett, hogy a külvilágban zajló változásokra várnál.

 

Belátó figyelem, együttérzés és remény – Brooks és Winfrey bemutatják, hogy saját érzelmi háztartásunk rendben tartása azonnali hatást gyakorol életünkre, kutatásokon alapuló gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a boldogság négy pillérével – család, barátságok, munka, hit – kapcsolatban. Miközben részletesen kifejtik, mit érdemes tenned, saját pályájuk és mindennapjaik során leszűrt bölcsességekkel rukkolnak ki, és olyan átlagemberek életéből vett példákat hoznak, akik komoly hátrányok és nehézségek ellenére boldogan teszik a dolgukat.

 

Lényeg az, hogy vedd a kezedbe a jövődet – ne várj, ne abban reménykedj, hogy a körülmények idővel kedvezőbbre fordulnak. Itt van a kezedben az Úgy élj, ahogy akarsz – a jobb, örömtelibb élet alapvetése.

 

Én a könyv sok részében magamra ismertem, és gyanítom, hogy te is magadra fogsz ismerni. Nemcsak arra, aki voltál, hanem arra a sokkal boldogabb valakire is, akivé válhatsz. Ahogy követem Arthur alapelveit, én egyre boldogabb leszek. Valóban jól szórakozom – ez a kifejezés korábban nem létezett a szótáramban, annyira a munkámra összpontosítottam. Most utazom, kalandozom, igent mondok új tapasztalatokra, mégpedig azért, mert így akarom, nem pedig azért, mert kötelezőnek érzem. Több alkalommal meggyőződtem róla, hogy a boldogság sokszorozódik, amikor megosztják. Remélem, ez a könyv lehetővé teszi, hogy te is elkezdd a megosztást. - Oprah Winfrey

 

„Olvasmányos, reménnyel teli könyv, amely segít a jobb életvitelre vágyó olvasóknak, hogy céljaikat elérjék.” – Kirkus

 


Oprah Winfrey a világ egyik legismertebb és legbefolyásosabb médiaszemélyisége, huszonöt éven át volt a nevét viselő tévéműsor házigazdája.


Arthur C. Brooks
a Harvard professzora, üzleti és vezetői kurzusokat tart a boldogság témakörében. Magyarul megjelent könyve: A csúcsra és felfelé (2023). 

 

Lehetsz ennél boldogabb. És életed kalandja lesz bejárni ezt az utat.

 

 

 

Végigélni - Peter Attia és Bill Gifford

A hosszú élet tudományos alapjai 

 

Sunday Times Bestseller
New York Times #1 Bestseller

 

Az orvoslás újraértelmezése, hogy tovább és jobban éljünk

 

„Az egyik legfontosabb könyv, amit elolvashatsz életedben.” Steven D. Levitt, a Lökonómia című New York Times bestseller szerzője

 

Hosszabb élet, jobb életminőség: ehhez segít hozzá Dr. Attia „használati utasítása”, amely a legfrissebb tudományos eredményeket összegzi a táplálkozás, testedzés és alvás, illetve a mentális, valamint érzelmi egészség köréből.

A fősodratú orvoslás sok sikert magáénak mondhat, de a szívelégtelenség, a rák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú diabétesz továbbra is rengeteg áldozatot szed. A beavatkozások, kezelések gyakran elkésettek, hiába hosszabbítják meg az életet, az egészségben töltött élettartam nem nő, az életminőség nem kielégítő.

Dr. Attia meggyőződése, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, jelenlegi döntésekre épülő stratégia – nem szabad várni, halogatni. 

 

A könyvből kiderül

• Az évi koleszterinteszt nem ad elégséges információt arról, hogy személy szerint milyen infarktuskockázattal nézel szembe.  

• Nem kizárt, hogy máris olyan állapotban van a májad – ez egészen gyakori, mégis az esetek túlnyomó többségében diagnosztizálatlan marad –, ami előre jelzi a majdani öregkori krónikus betegségeidet. 

• Miért a testedzés a leghatásosabb szer, amely hosszú, egészséges életet okoz — nyomás, kezdődhet az edzés a százévesek tízpróbájára.

• Nem diétázni kell, hanem a tápanyagok biokémiájára összpontosítani, és az adatok alapján személyre szabott étrendet kialakítani.

• Nem lehet csak a testi egészséggel törődni, és a szőnyeg alá söpörni mentális, érzelmi háztartásunkat. 

 

Az öregedés nincs kőbe vésve. Ha az ember odafigyel, meg tud indulni egy ösvényen, ami más irányba vezet – genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy minden egyes évtizedben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mint az előzőben.

 

Dr. Peter Attia az orvosom és a barátom. Szakterülete a jobb életminőség, a hosszabb élet lehetőségeinek kutatása. Az életemet is rábíznám. Abban különbözik a többi hasonló kutatótól, hogy ő összegzi az egészség, az életminőség vizsgálatának minden aspektusát, beleértve a testi, az érzelmi, a mentális, a kapcsolati és a spirituális egészséget. Ez egy hihetetlenül jó könyv, amely tettekre buzdít – emlékezteti az embert, hogy mindig vegyen részt az életében, soha ne legyen passzív. Minden eszközt felsorakoztat, amely szükséges ahhoz, hogy hosszú, értelemmel teli, beteljesült életet éljünk. – Hugh Jackman

 

-

Egy tiszta tekintetű, sima arcbőrű férfi mesél a képernyőn. Jókötésű, izmos, valószínűleg rendszeresen edz. Nagyjából 35 évesnek tűnik. Ő Dr. Peter Attia, hosszúélet-kutató orvos. Jelenleg ötvenéves. Külsőre és gondolkodásban is fiatalabbnak tűnik a koránál. A bokszolóból lett orvos mindig is sportos életet élt, magát szuperegészségesnek hitte, míg egy napon inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, ami a 2-es típusú cukorbetegség előszobája. Nem akarta ölbe tett kézzel megvárni, amíg leteríti a betegség, látott épp elég krízishelyzetet, amikor a traumatológián dolgozott. Elkezdte hát kutatni, hogy orvosi és az orvosok által nem használt módszerekkel hogyan lehetne megelőzni a bennünk rejtőző betegségeket. 

 

 

 


Dr Peter Attia az Early Medical alapítója. A Stanford orvosi karán végzett, a Johns Hopkins Kórházban szerzett sebészi képesítést. Onkológiai sebészi tanulmányokat az NIH Országos Rákintézetben folytatott, ahol a melanóma immunalapú kezelésére szakosodott. Az Aging című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Népszerű podcastjának címe: The Drive.

Weboldalai:
PeterAttiaMD.com

EarlyMedical.com


Bill Gifford hétpróbás újságíró, a Spring Chicken: Stay Young Forever (or Die Trying) című New York Times bestseller szerzője. Írásai többek között az Outside-ban, a Scientific Americanben és a Men’s Healthben jelentek meg. 

 

 

 

A jövőbeli éned - Hal Hershfield

 

Hogyan tedd jobbá a holnapot maMiért veszi semmibe a legtöbb ember a jövőbeli énjét?

 


Ki ne akarná tudni, milyen lesz az élete a későbbiekben? Mindenki azt szeretné, hogy a jövője a lehető legjobban alakuljon, de gyakran nem hozzuk meg az ehhez szükséges döntéseket.

Miért steaket vacsorázunk, nem pedig zöldséget, noha előbbi ront a koleszterinszintünkön?
Miért veszünk luxusautót, ahelyett, hogy az árát eltennénk nyugdíjelőtakarékosság gyanánt?
Miért nem tartjuk magunkat az edzéstervhez?


Ha a jövőbeli énünkkel úgy bánunk, mint valami idegennel, és tulajdon jövőnket távoli dolognak tekintjük, megnő az azonnali önjutalmazás valószínűsége, kisebb eséllyel ragadjuk meg az egészséges, hosszabb távú előnyöket kínáló lehetőségeket.

Akik jó kapcsolatot ápolnak a jövőbeli énjükkel, kiegyensúlyozottabb viszonyt alakíthatnak ki a jelen megélése és a jövő eltervezése között;

- javítunk jelenlegi életminőségünkön,
- könnyebben elérjük jövőbeli céljainkat, váltjuk valóra reményeinket.

 

„Nagyszerű ötlet korunk egyik legnevesebb viselkedéskutatójától. A jövőbeli éned állja a szavát, megmutatja, hogy a mentális időutazás hogyan és miért tudja jobbá tenni a jövődet. A könyv ráadásul erősen személyes hangvételű, Hershfield alaposan alátámasztja a legfrissebb kutatási eredményekkel, amelyekben maga is úttörő szerepet játszott.” – Angela Duckworth, a New York Times sikerlistás Grit – Hogyan vezet sikerhez a kitartás és a lelkesedés szerzője

 

„Hershfield erőteljes és szórakoztató könyve elmondja, hogy a jövővel kapcsolatos gondolkodás hogyan képes megváltoztatni viselkedésünket a jelenben – és hogyan segít nekünk, hogy azzá az emberré váljunk, aki lenni szeretnénk.” – Carol Dweck, a New York Times sikerlistás Szemléletváltás szerzője

 

„Ki ne akarna fejlődni? Jobb jövőben élni? A lenyűgöző és felvilágosító hatású A jövőbeli éned megmutatja nekünk, hogyan juthatunk el oda. Egyértelműen megváltoztatja azt, ahogy az életünket éljük – most és ezután.” – Jonah Berger, a New Yort Times sikerlistás Láthatatlan befolyás, Ragályos! és Katalizátor szerzője

 

„A pszichológia úttörője, Hal Hershfield kutatása megváltoztatta azt, ahogy a jövőbe tekintek, és ugyanezt nálad is el fogja érni. Könyve lenyűgöző rálátást ad arra a személyre, akivé a jövőben válhatsz – és arra is, hogyan tehetsz többet ma ezért a fejlődésért. A jövőbeli önmagad hálás lesz érte, hogy elolvastad.” – Adam Grant, a New York Times sikerlistáján első helyezést elérő Gondold újra! szerzője és az Eredetik társszerzője, a Re:Thinking TED podcast házigazdája.

 

„Elképesztő, alapos és azonnal használható útmutató eljövendő életed alakításához, miközben a jelenben is sokkal gazdagabb életet élhetsz. Számítok rá, hogy jövőbeli önmagam meg fogja köszönni nekem, hogy elolvastam.” – Oliver Burkeman, a New York Times sikerlistás Túladagolt boldogság és Az élet rövid szerzője

 

„Amikor eljutsz ennek a fantasztikus könyvnek az utolsó oldalára, jövőbeli önmagad meg fogja köszönni, hogy belekezdtél. Üdítő és elgondolkodtató vizsgálata annak a fantasztikus utazásnak, amelyet mindannyian megteszünk az időn át. Ne hagyd itt a jelent nélküle!” – Daniel Gilbert, a New York Times sikerlistás Rábukkanni a boldogságra szerzője

 

„A jövőbeli éned egyszerre elgondolkodtató és felemelő mű. Hal Hershfield egy nagyon összetett tudományágat kelt életre, miközben gyakorlati tanácsokat ad ahhoz, hogy csökkentsük a távolságot mai és lehetséges holnapi önmagunk között. Azon ritka könyvek közé tartozik, amelyek megváltoztatják azt, akit a tükörben látsz.” – Daniel H. Pink, a New York Times sikerlistáján első helyet elérő Motiváció 3.0 szerzője.

 

„Az emberek vicces teremtmények. Tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy gondoskodjunk jövőbeli önmagunkról – együnk kevesebbet, tegyünk félre többet, használjunk fogselymet –, mégsem vagyunk benne állhatatosak. Hal Hershfield szórakoztató, a tudományban gyökerező, de gyakorlati tanácsokkal teli útmutatót kínál a változtatáshoz.” – Jean Chatzky, a Women with Money szerzője, a HerMoney.com vezérigazgatója

 

„Elképesztően elgondolkodtató és figyelemreméltó módon magával ragadó mű, kétségtelenül sokak jelenlegi és jövőbeli életét fogja megváltoztatni pozitív irányban.” – Francesca Gino, a Rebel Talent szerzője

 


Hal Hershfield kutató pszichológus, a UCLA többszörösen díjazott professzora. Az itt körvonalazott vizsgálat részeredményeiről már hírt adott az NPR, a New York Times, a Wall Street Journal, a Boston Globe, a Washington Post és az Atlantic. Tudományos publikációi mértékadó tudományos folyóiratokban jelentek meg, valamint a Harvard Business Reviewban, a Scientific Americanben és a Psychology Todayben.

 

Sokak jelenlegi és jövőbeli életét fogja megváltoztatni pozitív irányban.

Az oldal tetejére