A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

DEZSŐ ANDRÁS

Dezső András az Index újságírója.

Maffiózók mackónadrágban címmel megjelent könyve a magyar szervezett bűnözés regényes történetét mutatja be a 70-es évektől napjainkig.

Dezső András Maffiózók mackónadrágban című könyve hosszú ideig vezette az előjegyzési sikerlistákat, ezért éreztük, hogy a kötetet fokozott figyelem övezi. Arra az érdeklődésre azonban, ami a megjelenés után jelentkezett, még mi sem számítottunk. Megjelenést követően az összes hazai könyves eladási listát vezette, a könyv pedig pillanatok alatt elfogyott a boltok polcairól.

Dezső András a történeti levéltárban porosodó, egykoron szigorúan titkos rendőrségi és állambiztonsági dossziék, periratok, korabeli újságcikkek százain rágta át magát, öreg zsiványokkal, volt rendőrökkel ült le beszélni.

42 éves, nős, két gyermeke van. Kétszer nyerte el a legjobb oknyomozó újságíróknak járó Göbölyös Soma-díjat, ezen kívül az Európai Sajtódíjra is jelölték. Rendszeresen publikál az alvilágot, titkosszolgálatokat érintő témákban. Több tényfeltáró írását a nemzetközi sajtóban is szemlézték. 

Rendezés: