Barion Pixel
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat

John Updike életműsorozat

John Updike a 21. Század Kiadó szerzője

John Updike az egyik legnagyobb valaha élt regényíró (ha nem a legnagyobb!), aki a Nobel-díj örök várományosaként végül soha nem kapta meg a legnagyobb irodalmi elismerést…

Ez persze sokkal inkább minősíti a díjat odaítélő bizottságot, mint Updike-ot.

Több, mint két tucat regényt írt, több száz novellát, verseket, esszéket; főműve (talán…) a Nyúl-sorozat.
Öt mesés amerikai regény a világirodalom egyik legismertebb hősével, Harry Rabbit Angstrommal, a kosarasból lett nyárspolgárral, és egy egész kontinensnyi legendáriummal.

Két epizód is kiérdemelte a Pulitzer-díjat (Updike egyike annak a három írónak, aki kétszer is megkapta), a Rabbit is Rich (Nyúlháj) és a Rabbit at Rest (Nyúlszív).

Egységes életműkiadásban még soha nem adták ki, aztán az elmúlt években el is tűnt a könyvesboltokból.

Az ötkötetes Nyúl-sorozat első kötete a Nyúlcipő magyarul 1968-ban jelent meg először, Réz Ádám fordításában. A 21. Század Kiadó Gy. Horváth László új fordításában adja közre a huszadik századi amerikai irodalom feledhetetlen klasszikusát – újrafordított Nyúl-sorozatot a gyönyörű John Updike életműsorozat részeként.

 

 

Szűrés könyvekre

Ár
Szerző
Kiadás éve
Rendezés:
Az oldal tetejére