/>
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

Hogy milyen volt a 21. Század Kiadó számára 2018? A száguldás, a fejlődés, a növekedés éve. Őrült tempó. 


Meghódította a világot Jordan B. Peterson videóival, előadásaival, lehengerlő tévés szerepléseivel és a könyvvel, melynek címe: 12 szabály az élethez

 

Kedves Olvasóink,

a 21. Század Kiadó folytatja az elmúlt száz év nagy klasszikusainak újrakiadását, illetve új műveik megjelentetését.

Kedves Olvasóink,

a KULT sorozatunkba ismét az elmúlt év legnagyobb szépirodalmi szenzációi közül válogattunk, és ezt most szó szerint értsék!

Kedves Olvasóink,

az új év tiszteletére összefoglaljuk a 2019-es újdonságainkat.
Az első rész legyen a krimiké.

 


Bárdos András, kiadónk társtulajdonosa Gy. Horváth Lászlóval beszélgetett John Updike Nyúlcipő című regényének újrafordításáról.

Kedves Könyvszerető Olvasónk,
rendkívüli akcióra készülünk a Librivel!

Jane Corry a napokban jelentette be, hogy hamarosan TV-sorozat készül A férjem felesége című regényéből.

 

Jane Corry bestseller regényét a brit Big Talk Productions és az amerikai Mr. Mudd produkciós iroda viszi képernyőre. Utóbbit több társával John Malkovich vezeti, és korábban olyan nagysikerű filmek elkészítesében működtek közre, mint a Juno vagy az Egy különc srác fejlegyzései. 

A Big Talk producere, Luke Alkin így nyilatkozott a közös munkáról és a regényről: „A férjem felesége egy hihetetlenül érzelemgazdag történet, és nagyon örülünk, hogy olyan remek partnerekkel vihetjük képernyőre, mint a Mr. Mudd csapata.”

De az amerikai partnerek is izgatottan várják a közös munkát: „Jane Corry egy igazán komplex főhősnőt alkotott, akivel mégis könnyű azonosulni. A férjem felesége egy kiváló kortárs mese, ami remek történetmesélők kezébe került.” 

A Vértestvérek szerzője az újságírók kérdéseire válaszolva úgy fogalmazott, hogy számára a sorozattal „egy álom vált valóra”.

________________________________________________________________________________________

 

 

A háború fényei  rekordszámú, 171 nevezés közül került be a 13 esélyes kötet közé. Az író korábbi, világsikerű regényével, Az angol beteggel már elnyerte a díjat 1992-ben, sőt, nemrég az Arany Man Boooker-díjat is megkapta, amivel a közönség az elmúlt fél évszázad legjobbjának választotta a könyvet.

Michael Ondaatje új regénye sokak szerint újra meghozza az írónak a világsikert, amit az is bizonyít, hogy a könyv már 20 országban elkelt. A hazai könyvesboltokba október közepén érkezik, jelenleg pedig 20% kedvezménnyel és ingyen szállítással jegyezhető elő a Libri Könyvesboltok oldalán!


 

Miután bejelentettük, hogy hamarosan megjelenik Dean Koontz Sötét zóna című könyve, több olvasónk is megkérdezte, hová tűnt Dean R. Koontz nevéből az R. betű!

Nos, a szerző elmondása szerint akkor döntött a betű "menesztése" mellett, amikor évekkel ezelőtt egy új regényének megjelenésekor turnézott.

Kiszámolta, hogy abban az évben 8000 könyvet írt alá Dean R. Koontz néven, az R betű, majd az utána következő tökéletesen elhelyezett pont pedig minden alkalommal egy egész másodperccel meghosszabbította az dedikálással töltött időt.

Ezután jött a matek: az "R." kivitelezésére szánt 8000 másodperc csak abban az évben 133 percet követelt, ami a következő 40 évben, évi egy dedikálással számolva, összesen 88 órát jelentene...

Az író ezért úgy határozott, ezt a 88 órát inkább megspórolja magának! Sőt, azt is elárulta, hogy kevés dolgot szeret jobban a nachosnál, ezért a "lopott időt" egy 88 órás nachos-maratonnak szenteli majd!