A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

A nyereményjátékot lezártuk!

A 21. Század Kiadó „Nyerj Ed Sheeren-nel” nyereményjátékára vonatkozó Részvételi- és Játékszabályzat

A 90. Ünnepi Könyvhétre a 21. Század Kiadónál megjelent Kordos Szabolcs Luxushotel, Hungary 2 című riportkötete, mellyel egyidőben, új köntösben újra napvilágot látott a Luxushotel, Hungary című, korábbi kötete is. A szerzővel az új könyv és a híres bestseller-sorozat, a Hungary-széria születésének körülményeiről beszélgettünk.

Kedves Olvasóink,

Bemutatjuk könyvheti újdonságainkat, illetve tájékoztatjuk Önöket a dedikálások időpontjairól.

 

Ez Philip Roth első könyve, amely szellemességével, könyörtelen meglátásaival és empátiájával rögtön megalapozta a szerző hírnevét. A címadó kisregény mellett, amelyből 1969-ben film készült, öt novella található a kötetben.

New Jerseyben, Newark városkában az egyenlítői, fojtogató hőségben szörnyű ragály terjed, amely bénulással, sőt halállal fenyegeti a gyerekeket. Philip Roth szívbemarkoló regényének témája az 1944 nyarán dúló gyermekparalízis járvány és a közösség életére gyakorolt hatása.

„… (az esszéírót) afféle tűzoltónak kezdtem tekinteni, akinek az a dolga, hogy miközben mindenki futva menekül a szégyen lángjai elől, ő egyenesen belevesse magát a tűztengerbe.” – nyilatkozik szerepvállalásáról Jonathan Franzen, aki világhírű regények szerzőjeként sem szűnt meg másodállásban esszéíróként keresni a kockázatot.

 

Hetek óta a kereskedelmi sikerlisták élén. A 21. Század Kiadó újdonsága a tavasz bombaként robbanó bestsellerének ígérkezik. Dezső András valamibe nagyon beletalált.

Kevés külföldi szépíró mondhatja el magáról, hogy több mint harminc kötete jelent meg magyarul, a 2009-ben elhunyt John Updike azonban közéjük tartozik. Nem véletlenül: senki sem írt mélyebben, költőibben és izgalmasabban az amerikai kisvárosi átlagember mindennapjairól, mint ő. Évtizednyi kihagyás után most életműsorozata indul a 21. Század Kiadónál – ennek keretében pedig Gy. Horváth László újrafordítja az életmű csúcsának számító Nyúl-sorozat egészét. A Nyúlcipő és a Nyúlketrec megjelenése között beszélgettünk. 

(Részlet Zelei Dávid interjújából, Élet és Irodalom, ​LXIII. évfolyam, 7. szám, 2019. február 15.)

Jonathan Ames sokkolóan nyers krimijét hamarosan a magyar olvasók is kezükbe vehetik – Gazdag Diána fordításában.