Barion Pixel

Rólunk

Cégadatok:

 

Cégnév:                      XXI. Század Kiadó Kft.

Székhely:                    1025 Budapest Mecenzéf u. 16.  (személyes vásárlásra nincs lehetőség)

Telephely:                   1137 Budapest Szent István krt. 18. (személyes vásárlásra nincs lehetőség)

e-mail cím:                  info@21.szazadkiado.hu,

Telefonszám:              06-20-331-8237 Hívható: munkanapokon: 9:00-17:00-ig

Cégjegyzékszám:       01-09-936468 

Nyílvántartásba vette: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégbejegyzés kelte:   2010/05/11

Adószám:                   22627775-2-41

-o-

 

 

2010-ben alapítottuk a 21. Század Kiadót, azért, hogy egy újabb ablakot nyissunk a magyar olvasóknak Európára, Amerikára, a világra, a 21. századra.

Egy-egy sikerkönyv megjelenése a világban igazi esemény, emberek százezrei, milliói várják – olykor már alig várják; a sajtó kiemelten foglalkozik a művel, a szerzővel, a problémával, némely író pedig úgy mozog a világban, mint egy rocksztár.

Miért ne működhetne ez Magyarországon is így?

Az elmúlt években sok olyan könyvet hoztunk el a magyar boltokba, melyek valóban megmozgatták a könyves – és olykor nem csak a könyves – világot.

Paula Hawkins, A lány a vonaton és A víz mélyén írója az elmúlt évek egyik legsikeresebb szerzője. Mary Higgins Clark a krimi élő klasszikusa, aki 100 millió eladott példánynál jár.

A mi szerzőnk Jordan B. Peterson, aki a klinikai pszichológus tudását egy rocksztár hatásával egyesíti; James Patterson, aki a legtöbb krimit adta el az élő szerzők közül; John Updike és Philip Roth, az amerikai irodalom két óriási alkotója; Paul Auster, a Nobel-díj nagy várományosa; Tasmina Perry, a romantikus krimi egyik legnagyobb sztárja. Timothy Snyder és Jonathan Franzen, napjaink két markáns véleményvezére és gondolkodója.

De megemlíthetjük a modern világirodalom legnagyobb sikereit bemutató KULT sorozatunk szerzőit: Colson Whiteheadet, Rose Tremaint, Michael Chabont, Naomi Aldermant, Jim Crace-t, Sarah Perryt, Imogen Hermes Gowart, Gabriel Tallentet vagy Jesmyn Wardot is… Sally Rooneyról és Tommy Orange-ról nem is beszélve.

A magyar szerzők közt pedig a magyar szubkultúrákat sajátos szempontok alapján körüljáró Kordos Szabolcsot, a Balaton-sorozat íróját, Tóth Gábor Ákost, a szervezett bűnözés izgalmas történetével kiugró szakmai és közönségsikert arató Dezső Andrást, a nagyszerű gasztrobloggert, Mautner Zsófit és a kortárs magyar irodalom egyik legígéretesebb, fiatal tehetségét, Mucha Dorkát.

A 21. Század Kiadó szeretettel vár minden magyar olvasót a boltokban, vásárokban, a webshopokban és közösségi felületeken, hogy megmutathassa a 21. század színes világát.

Mert az irodalom soha nem megy ki a divatból!

Bárdos András és a 21. Század Kiadó csapata

-

 

Webshopunkban a 21. Század Kiadó könyvei mellett forgalmazásra kerülnek a Next21 Kiadó, a Lettero Kiadó, Zazie Kiadó és további kiadók válogatott könyvei is. 

 

 

-

 

Ha szeretnél időben értesülni újdonságainkról, híreinkről, kérjük iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket a közösségi csatornáinkon.

Amennyiben újságíróként vagy bloggerként is figyeled kiadványainkat, és szeretnél időben értesülni a szakmai híreinkről, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a PR-os kollegánkkal. 

 

 

 

Kiadónk nem tud kéziratokat fogadni. Megértését köszönjük.

 
 

Szórakoztató, tényfeltáró és tabudöntögető könyvek és szerzők egy izgalmas könyvkiadótól.

Az oldal tetejére