A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Noah Hawley - A Zuhanás előtt című könyv szerzője - 21. Század Kiadó

A politikatudományi végzettségű Noah Hawley író, forgatókönyvíró, producer, világhírnevét a Fargo című televíziós sorozattal alapozta meg, melyért többek közt Golden Globe- és Emmy-díjat is nyert. Azután kezdett el az írással foglalkozni, hogy befejezte a jogsegély-szolgálati munkát, ahol többek közt gyermekbántalmazási ügyekkel is foglalkozott.

Három évadon keresztül volt a Dr. Csont-sorozat írója és producere. Több sikeres regény után írta meg a Zuhanás előtt című thrillert, amely hónapokon át szerepelt a The New York Times sikerlistáján, és jogai szinte az egész világon elkeltek.

A regényből a Sony Pictures készít mozifilmet, és garancia a sikerre, hogy a forgatókönyvet maga Hawley írja, aki ma már az Egyesült Államok legdivatosabb és legsikeresebb íróinak egyike…

***

Noah Hawley nem ismeretlen a magyar közönség előtt. Gyakran olvasható a neve a filmes portálok híroldalain, ezekből szemezgettünk, bemutatva a szerző más alkotói munkáit és információkat adva a jövőbeli filmjeiről is.

"Noah Hawley az abszolút szülőatyja a nagyjátékfilmes igényességgel elkészített Fargo sorozatnak...

Még a jelentéktelennek tűnő karakterek is olyan pontosan, de mégis természetesen vannak megrajzolva, hogy követelik a figyelmet." - A hetedik sor közepe a Fargo sorozatról

"A Fargo 3. évad 2010-ben játszódik majd, de Noah Hawley, a sorozat alkotója korábban azt mondta több ponton is kapcsolódni fog az első két évadhoz és persze a filmhez. A férfi főszereplőt nem mellesleg Ewan McGregor alakítja majd, női szereplője pedig a 10 Cloverfield Lane főszereplőnője Mary Elizabeth Winstead lesz." - Filmsor írta a Fargo 3. évadról szóló cikkben

"Az X-Men képregényekre épülő Legion az FX-en fog futni 2017-ben, itthon pedig a FOX-on lesz világpremier. Az első évad 8 részes lesz, és a készítője Noah Hawley." - Sorozatjunkie a Legion sorozatról

"Legion sorozat kapcsán: amire viszont senki sem számítana, hogy az Emmy-díjas Noah Hawley sorozata a Marvel Filmes Univerzumában foglaljon helyet." - Puliwood a Legion cikkben.

"Nálunk is kiadják a Fargo-sorozat írójának új regényét. A könyv angolul nagyon jó, ezért kezeskedem, sajnálom, hogy nem én fordíthattam." - írta Sixx a C:C blogon a könyvről készült posztban.

 

 

Rendezés: