A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél

FÖLDVÁRI ANDRÁS

1952-ben születtem Budapesten, a hetedik kerületi Csikágóban, és kissrácként sokat álmodoztam róla, hogy egyszer eljutok – többek között – az igazi Chicagóba.
Korán megszerettem a nyelveket, angol tagozatos gimnáziumba jártam, majd a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola marketing és idegenforgalom szakán végeztem. Még 21 éves sem voltam, amikor a Malév idegenforgalmi osztályára kerültem. A Malévnál eltöltött közel harminc év után egy utazási irodánál, majd a belga és a török légitársaságoknál dolgoztam.

Utazási és „reptégyűjtési” szenvedélyem nyugdíjba vonulásom után is töretlen maradt: e sorok lejegyzéséig 795 repülőtéren fordultam meg. Eljutottam a világ összes ENSZ-tagállamába és el nem ismert országába – összesen 203 országba. Úgy éreztem, eljött a pillanat, hogy a légiközlekedésben eltöltött 45 év után megosszam legizgalmasabb kalandjaimat az olvasókkal.

 

A török légitársaság kisfilmjeiben szerepet kapott már Messi, Kobe Bryant vagy éppen Tiger Woods, a legelső valódi világutazó főszerepében elsőként Földvári Andrást láthatta a világ. A Youtube-csatornára is feltett reklámvideó közel 4 milliós megtekintéssel büszkélkedhet.

Ő az az ember, aki mindent tud a légiközlekedésről, és olyan országok határait is átlépte már, amelyekről sokan még csak nem is hallottak. Egy vérbeli kalandor, aki, ha utazásról van szó, nem ismer akadályt.

 

Rendezés:
Az oldal tetejére