Barion Pixel
Kiadói ár
5.243 Ft
Eredeti ár
6.990 Ft
Webshop kedvezmény: 1.747 Ft 25%
Menny.:
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
Summer Sale - Keresd az extra ajánlatot!
Termék címkék:
2024 életmód önfejlesztő

Végigélni - A hosszú élet tudományos alapjai - Peter Attia - Bill Gifford

Kiadói ár
5.243 Ft
Eredeti ár
6.990 Ft
Webshop kedvezmény: 1.747 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9789635684755

Végigélni - Peter Attia és Bill Gifford

A hosszú élet tudományos alapjai 

 

„Ez egy hihetetlenül jó könyv, amely tettekre buzdít – emlékezteti az embert, hogy mindig vegyen részt az életében, soha ne legyen passzív. Minden eszközt felsorakoztat, amely szükséges ahhoz, hogy hosszú, értelemmel teli, beteljesült életet éljünk.” – Hugh Jackman

Leírás

Végigélni - Peter Attia és Bill Gifford

A hosszú élet tudományos alapjai 

 

Sunday Times Bestseller
New York Times #1 Bestseller

 

Az orvoslás újraértelmezése, hogy tovább és jobban éljünk

 

„Az egyik legfontosabb könyv, amit elolvashatsz életedben.” Steven D. Levitt, a Lökonómia című New York Times bestseller szerzője

 

Hosszabb élet, jobb életminőség: ehhez segít hozzá Dr. Attia „használati utasítása”, amely a legfrissebb tudományos eredményeket összegzi a táplálkozás, testedzés és alvás, illetve a mentális, valamint érzelmi egészség köréből.

A fősodratú orvoslás sok sikert magáénak mondhat, de a szívelégtelenség, a rák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú diabétesz továbbra is rengeteg áldozatot szed. A beavatkozások, kezelések gyakran elkésettek, hiába hosszabbítják meg az életet, az egészségben töltött élettartam nem nő, az életminőség nem kielégítő.

Dr. Attia meggyőződése, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, jelenlegi döntésekre épülő stratégia – nem szabad várni, halogatni. 

 

A könyvből kiderül

• Az évi koleszterinteszt nem ad elégséges információt arról, hogy személy szerint milyen infarktuskockázattal nézel szembe.  

• Nem kizárt, hogy máris olyan állapotban van a májad – ez egészen gyakori, mégis az esetek túlnyomó többségében diagnosztizálatlan marad –, ami előre jelzi a majdani öregkori krónikus betegségeidet. 

• Miért a testedzés a leghatásosabb szer, amely hosszú, egészséges életet okoz — nyomás, kezdődhet az edzés a százévesek tízpróbájára.

• Nem diétázni kell, hanem a tápanyagok biokémiájára összpontosítani, és az adatok alapján személyre szabott étrendet kialakítani.

• Nem lehet csak a testi egészséggel törődni, és a szőnyeg alá söpörni mentális, érzelmi háztartásunkat. 

 

Az öregedés nincs kőbe vésve. Ha az ember odafigyel, meg tud indulni egy ösvényen, ami más irányba vezet – genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy minden egyes évtizedben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mint az előzőben.

 

Dr. Peter Attia az orvosom és a barátom. Szakterülete a jobb életminőség, a hosszabb élet lehetőségeinek kutatása. Az életemet is rábíznám. Abban különbözik a többi hasonló kutatótól, hogy ő összegzi az egészség, az életminőség vizsgálatának minden aspektusát, beleértve a testi, az érzelmi, a mentális, a kapcsolati és a spirituális egészséget. Ez egy hihetetlenül jó könyv, amely tettekre buzdít – emlékezteti az embert, hogy mindig vegyen részt az életében, soha ne legyen passzív. Minden eszközt felsorakoztat, amely szükséges ahhoz, hogy hosszú, értelemmel teli, beteljesült életet éljünk. – Hugh Jackman

 

-

Egy tiszta tekintetű, sima arcbőrű férfi mesél a képernyőn. Jókötésű, izmos, valószínűleg rendszeresen edz. Nagyjából 35 évesnek tűnik. Ő Dr. Peter Attia, hosszúélet-kutató orvos. Jelenleg ötvenéves. Külsőre és gondolkodásban is fiatalabbnak tűnik a koránál. A bokszolóból lett orvos mindig is sportos életet élt, magát szuperegészségesnek hitte, míg egy napon inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, ami a 2-es típusú cukorbetegség előszobája. Nem akarta ölbe tett kézzel megvárni, amíg leteríti a betegség, látott épp elég krízishelyzetet, amikor a traumatológián dolgozott. Elkezdte hát kutatni, hogy orvosi és az orvosok által nem használt módszerekkel hogyan lehetne megelőzni a bennünk rejtőző betegségeket. 

 

 

 


Dr Peter Attia az Early Medical alapítója. A Stanford orvosi karán végzett, a Johns Hopkins Kórházban szerzett sebészi képesítést. Onkológiai sebészi tanulmányokat az NIH Országos Rákintézetben folytatott, ahol a melanóma immunalapú kezelésére szakosodott. Az Aging című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Népszerű podcastjának címe: The Drive.

Weboldalai:
PeterAttiaMD.com

EarlyMedical.com


Bill Gifford hétpróbás újságíró, a Spring Chicken: Stay Young Forever (or Die Trying) című New York Times bestseller szerzője. Írásai többek között az Outside-ban, a Scientific Americanben és a Men’s Healthben jelentek meg. 

 

Kosárba

Az oldal tetejére