Barion Pixel
Kiadói ár
990 Ft
Eredeti ár
4.290 Ft
Webshop kedvezmény: 3.300 Ft 77%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!

Itt olvashattál a könyvről:

Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Higgyetek bennünk - Hogyan csinált bajnokcsapatot Jürgen Klopp a Liverpoolból? - SZÉPSÉGHIBÁS

Kiadói ár
990 Ft
Eredeti ár
4.290 Ft
Webshop kedvezmény: 3.300 Ft 77%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Kívánságlistára teszem
ISBN: SZ-9789635680207

Szépséghibás besorolásba tartozó könyvek kis minőségi hibával rendelkeznek amit a korábbi bolti kihelyezés során szereztek és a teljesen ép könyveinkkel nem szeretnénk összevegyíteni.

 

Leírás

Higgyetek bennünk - Hogyan csinált bajnokcsapatot Jürgen Klopp a Liverpoolból?

 

"Hihetetlen történetünk, avagy mire képes egy szupermenedzser - ez a könyv teljes pompájában meséli el a Liverpool-sztorit."
Jordan Henderson

 

A Liverpool FC 2020-ban káprázatos teljesítménnyel megnyerte az Egyesült Királyság első ligáját, a Premier League-et. A focitörténelemben először fordult elő, hogy ugyanaz a brit csapat egyidejűleg birtokolja a BL-győzelmet, a Szuperkupát és a FIFA-klubvilágbajnoki címet. Ez pazar, elsöprő diadal a futball világában.

Jürgen Klopp újraélesztette a csapatot, amikor az már harminc éve nem szerzett országos bajnoki címet.

A Higgyetek bennünk pengeéles, megvilágító erejű képben összegzi a játékosok, az edzők és a klubvezetők gondolatait. Mindenki megszólal a riportokban, a rajongók, a háttéremberek és a kulcsfigurák, így a csapatkapitány, Jordan Henderson és természetesen maga Klopp is.

 

Kihagyhatatlan kötet a Liverpool FC és Jürgen Klopp rajongóinak - azoknak, akik élnek-halnak a fociért, valamint a kimagasló üzleti és vezetői teljesítmények iránt érdeklődőknek.

 

Melissa Reddy Dél-Afrikában született. Az Independent focirovatának főállású újságírója, emellett a BBC, a Sky Sports és a Premier League Productions számára is készít tudósításokat európai focieseményekről.

 

A 21. SZÁZAD KIADÓ AJÁNLÓJA

2015 szeptemberében a Liverpool csapata „úgy nézett ki, mint egy rakás szanaszét heverő alkatrész, amelyek sehogyan sem illenek össze egymással.” A klub régi sikerei megkoptak, gyakorlatilag a tönk szélén állt. Suárez távozásával hatalmas veszteség érte a csapatot, az új igazoltak nem tudták pótolni. Felszabadult játék helyett eluralkodott a félelem. A játékosok padlón voltak, Brendan Rodgers, a vezetőjük is bizonytalan volt magában. 

Ian Ayre, a Liverpool ügyvezető igazgatója, még szeptember közepén folytatta le azt a telefonhívást, amely örök időkre megváltoztatta a klub sorsát. Marc Kosicke-t, Jürgen Klopp ügynökét tárcsázta fel, amit hamarosan egy Skype-on folytatott megbeszélés is követett.

Természetesen Rodgers leváltása, megviselte a játékosokat. Mégis izgatottan várták Kloppot, mert tudták, egyedülálló dolgokra képes. A váltás hírére a szurkolók is fellélegeztek, akik már a 2014-2015-ös idény óta kampányoltak a közösségi médiában Klopp mellett. Mindenki a megmentőt látta az új edzőben, és ennek az érzésnek az összekovácsoló ereje hatalmas lehetőséget rejtett. A német vezető pedig ki is használta.

Klopp megjelenése a Liverpoolban valami nagyon újat hozott. Hiába mondja azt, hogy „Én csak egy hétköznapi fickó vagyok a Fekete Erdőből. Semmi különleges nincs bennem.”, ha a látásmódja mégis teljesen egyedi.

Adva van egy edző, aki tökélyre fejlesztette azt, hogyan lehet kudarcra ítélt csapatokat talpra állítani. Aki képes elérni, hogy utóbb a legnagyobb csalódások is fontos tapasztalatot, sőt, extra motivációt jelentsenek a játékosainak. Aki szenvedélyesen túlfűtött, harcos lelkű, de igazi építő személyiség. Aki rájött, hogy a játékosok szempontjából mekkora jelentősége van a pszichológiának. Aki tudja, hogy a csapat csak akkor tud olajozott gépezetként összedolgozni, hogy megtalálja az identitását. Aki felfedezte, hogy az igazi TEAM a következőkből áll össze: T – találékonyság, E – elkötelezettség, A – ambiciózus, M – mentálisan erős gépezet.
Aki tudja, milyen fontos egy jó elemző csapat, és az, hogy a klubban lévők agyának tudását összetegyék. Aki mindig hangsúlyozza, mennyit ér a közösség ereje, és egy csapatban mindenkinek fontos a munkája: az edzőé, játékosoké, stábtagoké, gondnoké, takarítóké: „Klopp elültette bennünk az érzést, hogy összetartozunk, és hogy együtt, közösen vagyunk a Liverpool”.

A rengeteg interjú alapján összeállított kötet kevésbé ismert történetekkel is meglepi a rajongókat. A könyvből az is kiderül, hogy mit mondott a sztáredző Fergusonnak, amikor az éjszaka közepén felhívta a jó hírrel. Megismerhetjük, milyen volt Klopp gyerekkora egy olyan apával, aki igazán keményen bánt vele, és versenyzett vele minden sportágban. Mi a pontos háttere annak, hogy Klopp példanélküli módon játékosból egész fiatalon lett azonnal edző a Mainzban. Milyen előnyökkel jártak Liverpoolban a családokat is bevonó nyaralások, illetve csapatbulik, mellyel Klopp az összetartozást erősítette. Milyen profi statisztikai módszerekkel, és elemzői csapattal döntöttek az átigazolásokról. Megtudhatjuk azt is, hogy jöhet bármilyen mélyről valaki, idősebb korában is szupersztárrá érhet, melyre Mané és Salah története a legszebb példa.

De a karizmatikus edző Liverpoolban töltött munkáját bemutató kötet nem csak a focirajongóknak vagy az edzőknek lesz izgalmas. Minden olyan vezető számára komoly szellemi muníciót tartogat, aki embereket irányít, legyen az egy hatalmas cég vagy egy kisebb közösség.

 

Higgyetek bennünk pengeéles, megvilágító erejű képben összegzi a játékosok, az edzők és a klubvezetők gondolatait.

 

Kosárba

 

Az oldal tetejére