Barion Pixel
Kiadói ár
490 Ft
Eredeti ár
3.290 Ft
Webshop kedvezmény: 2.800 Ft 85%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Itt olvashattál a könyvről:

Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
HELLO21 10.000 Ft felett 10% extra

Fasiszta hazugságok - Federico Finchelstein - SZÉPSÉGHIBÁS

Kiadói ár
490 Ft
Eredeti ár
3.290 Ft
Webshop kedvezmény: 2.800 Ft 85%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Kívánságlistára teszem
ISBN: SZ-9786156122940

Szépséghibás besorolásba tartozó könyvek kis minőségi hibával rendelkeznek amit a korábbi bolti kihelyezés során szereztek és a teljesen ép könyveinkkel nem szeretnénk összevegyíteni.

 

Leírás

Fasiszta hazugságok - Federico Finchelstein

 

 

„Nem pusztán a fasizmus bátor eszmetörténete, hanem felhívás, hogy sürgősen tegyünk a gyűlölet ellen, amely napjaink ’alternatív tényei’-nek és ’álhírei’-nek forrása.” - WASHINGTON POST

A fasiszták miért alapozták nézeteiket egyszerű, sokszor undorító hazugságokra? Követőik miért hittek el sok mindent, ami pedig nem is volt úgy? A huszadik század folyamán sokszor előfordult, hogy a fasiszta ideológiák támogatói bizonyos politikai hazugságokra úgy tekintettek, mint a vezetőjük személyében megtestesülő igazságra. Hitler, Mussolini és a többi fasiszta vezér tőkét kovácsoltak a hazugságokból, és ezekből eredeztették hatalmukat, tömegbázisukat.

Ez a jelenség napjainkban is megfigyelhető – a hazugságok egyre gyakrabban veszik át empirikus igazságok helyét. Számtalan példa van arra, hogy valós híreket „fake news”-nak neveznek, miközben a kormánypolitikát hamis megállapításokra alapozzák. A Fasiszta hazugságok felhívja figyelmünket a jelenlegi „poszt-igazság” éra politikai és intellektuális gyökereire.

Ha tudni akarjuk, hogyan is működik az agymosó gépezet, és hogy lehetséges, hogy manipulációval és pszichológiai torzításokkal, egyéb ügyes technológiai és pénzügyi trükkökkel elérjük, hogy mindig igazunk legyen, akkor is, sőt, főleg akkor, ha nincs; ha látni akarjuk, hogyan épül fel egy ilyen államgépezet, hogyan kommunikál és hogyan ferdíti a hatalmat, hogyan akar uralkodni az élet minden szegmensén - akkor tökéletes bevezető hozzá ez a rövid, velős könyvecske. – KultúrPara

 

Federico Finchelstein világszerte ismert és elismert történész, a New York-i New School for Social Research – Eugene Lang College előadója. Könyvei: From Fascism to Populism in History, Transatlantic Fascism és The Ideological Origins of the Dirty War, amelyeket számos világnyelvre lefordítottak. Írásait többek között a New York Times, a Washington Post, a Guardian, a Corriere della Sera és a Folha de S.Paulo is közölte. Magyarul most először jelenik meg könyve.

Az oldal tetejére