A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
EXTRA kedvezmények<strong> SALE AKCIÓ <strong> ELKÉPESZTŐ ajánlatok és kedvezmények</strong> EXTRA kedvezmények SALE AKCIÓ ELKÉPESZTŐ ajánlatok és kedvezmények
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél

KULT Könyvek, szépirodalom, satöbbi... 2020-ban

Úgy döntöttünk, hogy tavasszal kicsit kényeztetni fogjuk a szépirodalom kedvelőit; íme:

 

 

Mi lehet izgalmasabb egy Sally Rooney-regénynél? A válasz pedig (bocsánat a gyenge poénért): egy másik Sally Rooney regény. A Normális emberek valóban a kortárs irodalom legnagyobb sikerei közé tartozik szerte a világon. Egymillió eladott példány, sok-sok elismerés, díjözön, sikerlistás helyezések hónapokon át. Vagy már lassan évek óta. És itt a másik siker, a Baráti beszélgetések (KULT Könyvek).

A fontosabb elismerések: Sunday Times: Az Év Fiatal Írója Díj, Vogue: Az év tíz legjobb könyvének egyike, Buzzfeed: Az év egyik legjobb könyve, Elle: Az év egyik legjobb könyve.

És két vélemény: „Pontos, humoros, gondolatébresztő... nagyszerű portré két fiatal nőről, akik igyekeznek megbirkózni a felnőtté válás kihívásaival.” - Celeste Ng, a Kis tüzek mindenütt szerzője és: „Óriási könyv. Egy nap alatt kiolvastam. És ezzel nem vagyok egyedül” - Sarah Jessica Parker.

Frances hidegfejű, szenzitív fiatal nő, Dublinban tanul, írói pályáját építgeti. Legjobb barátnője a szépséges Bobbi, aki öntelt és hiú ember. Egyik este megismerkednek egy ismert fotóssal és egyre közelebb kerülnek hozzá. Frances be kell vallja magának, mennyire imponál neki az idősebb nő ízléses otthona és jóképű férje, Nick. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet…

A tavasz nagy meglepetése lehet Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regénye (a KULT Könyvek sorozatunkban). Az írónőt az új Philip Rothként emlegetik és a regény alapján nincs ebben semmi túlzás. New York, házasság, válás, szorongások és emancipáció, a könyv az elmúlt év egyik legünnepeltebb regénye. New York Times bestseller, jelölték az amerikai Nemzeti Könyvdíjra, az év legjobbjai közé választotta a Time, a New York Times, a Vanity Fair, a Vogue, a GQ, az Elle és szinte minden médium, ahol könyvekkel foglalkoznak. Fleishman áprilisban érkezik a magyar boltokba.

És folytatjuk a Paul Auster sorozatunkat a Mr. Vertigóval (február) és A véletlen zenéjével (május), Updike műveinek újrakiadását A kentaurral (február) és egy korábban már megjelent Philip Roth-tal, a Dühvel (február).

A Könyvfesztiválra irodalmi slágerekkel készülünk, Esi Edugyan Washington Black című regényével, Samantha Harvey-tól a Nyugati széllel és Jesmyn Ward művével, melynek címe: A csontok megmaradnak. Újra kapható lesz Franzen Szabadság című regénye, mely hosszú ideje hiányzik a magyar boltokból és a Könyvfesztiválra vadonatúj köntösben megjelenik két Hemingway: Az öreg halász és a tenger, Búcsú a fegyverektől.

 

Olvastad már cikkünk folytatását? Az alábbi oldalakon találod:

Jóbarátok és egy várva-várt klasszikus

Krimik és thrillerek a javából

Kötelező olvasmányok - az üzleti világ géniuszai

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek
Az oldal tetejére