Barion Pixel
Kiadói ár
2.917 Ft
Eredeti ár
3.890 Ft
Webshop kedvezmény: 973 Ft 25%

Itt olvashattál a könyvről:

Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Az öreg halász és a tenger - Ernest Hemingway

Kiadói ár
2.917 Ft
Eredeti ár
3.890 Ft
Webshop kedvezmény: 973 Ft 25%
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9786155955907

Az öreg halász és a tenger - Ernest Hemingway

A veszteség és diadal története.

Leírás

Az öreg halász és a tenger - Ernest Hemingway

 

Hemingway-életműsorozat #1
Irodalmi Nobel-díj, 
1954

Pulitzer-díj, 
1953

 

A kubai halász már jó ideje nem járt szerencsével, amikor találkozik egy óriási marlinnal. Hosszú és szenvedéssel teli csatát vívnak, messze kisodródva az öböl vízére. Hemingway egyszerű nyelven, nagy láttató erővel jeleníti meg a veszteség és diadal történetét, mellyel élete legnagyobb kritikai sikerét aratta. Időtálló művét Ottlik Géza klasszikussá vált fordításában adjuk ki, a szerzői sorozat első köteteként.

A regény 1952-ben jelent meg, ’53-ban Pulitzer-díjat kapott, az író pedig – az indoklásból könnyen kikövetkeztethetően: ezért a műért – egy évre rá Nobel-díjat. Az öreg halász és a tenger a világirodalom legfontosabb és legnagyobb hatású regényeinek egyike, Hemingway helye pedig – ez által és más nagy művei által – Bergman, Kuroszava, Picasso, Bartók, Marlon Brando, Pelé vagy Muhammad Ali mellett van, a 20. századi kultúra meghatározó alakjai közt.

 

Aprócska regény, mégis mindenki ismeri, mindenki olvassa, nem egyszerűen iskolai kötelező olvasmány, hanem tényleg kötelező. Állandó viták tárgya, kezdve onnan, hogy ki is valójában Santiago, a kubai halász, mit jelent a tenger és mit a gigantikus hal, hogy győz-e az öreg, vagy veszít végül, egészen odáig, hogy hibázott-e a művet meseszépen fordító Ottlik Géza, amikor az „ember” szót „halászra" cserélte a címben. Hiszen az öregember nem is halászik, hanem horgászik…

 

 

A világirodalom legfontosabb és legnagyobb hatású regényeinek egyike.

Értesítést kérek

Az oldal tetejére