A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Fleishman bajban van - KULT Könyvek

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
4.990 Ft
3.493 Ft
Webshop kedvezmény: 1.497 Ft
Webshop kedvezmény: 30%
Taffy Brodesser-Akner
ISBN: 9786155955945
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 4

Fleishman bajban van - Taffy Brodesser-Akner

Toby Fleishman egy reggel felébredt abban a városban, ahol egész felnőtt életét töltötte, és ahol egyszer csak tolongani kezdtek a nők, akik mind őt akarták. 

Menny.:

Fülszöveg

Fleishman bajban van - Taffy Brodesser-Akner

 

KULT Könyvek

 

Toby Fleishman azt hitte, tisztában van vele, mire számíthat a válás után: hétvégéken és az ünnepek felében nála lesznek a gyerekek, az ex-szel pedig olykor hajba kapnak majd a praktikus dolgok egyeztetésekor. Arra viszont nem számított, hogy egy szép napon Rachel áthozza a két gyereket, aztán lelép és soha nem tér vissza. Pedig Fleishman mennyi munkát fektetett abba, hogy egyensúlyt teremtsen a szingli élet és a család között!

Toby próbálja megtalálni Rachelt, igyekszik ellátni a kórházi pácienseit, megfelelni a végeérhetetlen szülői teendőknek és örül a mobiltelefonos appok segítségével felvirágoztatott szexuális életének. A visszautasított férj szerepében tetszeleg, aki a felesége túlméretezett ambícióinak esett áldozatául. De ha igazán szembe szeretne nézni a kapcsolatukkal, be kell vallania magának, hogy a kezdetektől fogva szőnyeg alá söpörte a problémákat.

Sziporkázó első kötet, tele nyugtalanító kérdésekkel és tanulságokkal.

„Philip Roth vagy John Updike pontosan így írtak a legjobb korszakukban - leszámítva, hogy ez a szerző tisztában van vele, mi játszódik le a nőkben.” - Elizabeth Gilbert

„Figyelemreméltó első könyv. Az egyik legerősebb debütálás.” - Tom Perrotta

„A Fleishman bajban van az első oldaltól az utolsóig bölcs, kíméletlen és abszolút naprakész. Az, hogy mennyire csalafinta és éleslátó, csak az utolsó fejezetben válik egyértelművé.” - Maria Semple

 

 

Egy friss remekmű – Fleishman bajban van

A Fleishman bajban van ez egyik legjobb regény, amit az elmúlt években olvastam, nincs kétségem efelől. Taffy Brodesser-Akner írta, aki ismert, sokszorosan díjazott fiatal újságírónő az Egyesült Államokban, viszont ez az első regénye, úgyhogy ne keresgélj az emlékezetedben – mi nem ismerhettük.

Nem ismerhettük – eddig. A Fleishman berobbant az irodalmi életbe – és itt a kifejezés nem csak  ócska közhely, úgy igaz, ahogy van. Díjeső hullott rá egyfelől, elaléltan fogadta a finnyás angolszászi művészvilág másfelől, ugyanakkor komoly bestseller lett, hónapokig fent volt a New York Times listáján és minden fontos listán.

Szóval Brodesser-Akner hetek alatt híres lett és gazdag és népszerű és körülrajongott.

A Guardian – pedig nem kenyerük a hízelgés, és akkor finom voltam még – az új Philip Rothnak nevezte, és az összehasonlítás megállja a helyét. Ahogy Brodesser-Akner is – az összehasonlításban.

Elképesztő lendület a szövegben, sodor, mint a zúgó folyó, azon kapod magad, hogy hajnali három óra van, pedig most kezdted csak az olvasást. Napi húsz oldalt engedélyeztem magamnak, hogy tovább tartson, de nagyjából a harmadánál elengedtem a gyeplőt, és faltam.

Egy fiatal New York-i orvost elhagy a felesége, de hogyan hagyja el! A válás után, szó nélkül, odahagyva mindent, a gyerekeket is. Miféle ember tesz ilyet?

Na, csak várj, mielőtt megképződne előtted a világirodalom néhány gonosztevője – Jago az Othelóból, John Silver A kincses szigetből vagy a Cápából a cápa – és azt gondolnád, Rachel, a feleség mindet lepipálja –, várj egy kicsit.

Javaslom, olvasd végig a könyvet. Vár a végén egy-két meglepi, nemcsak a történetben, de a regény felépítésében is. Úgy olvadnak össze a szálak, úgy jutunk el a nem várt (vagy várt? döntsd el) csúcspontig, mint A salemi boszorkányokban vagy a Sehonnaiban, Tommy Orange regényében, szóval meghökkentő, megdöbbentő az egész, és főleg az, hogy ennyire fiatalon hogy lehet ilyen jól írni.

Elizabeth Gilbert szerint „Philip Roth vagy John Updike pontosan így írtak a legjobb korszakukban – leszámítva, hogy Brodesser-Akner tisztában van azzal, hogy mi játszódik le egy nőben.”

És egy férfiban, teszem én hozzá.

Bárdos András

Vásárold meg most a legújabb KULT Könyvünket, mely méltó dísze lesz az olvasási élményeidnek és a könyvespolcodnak is.

A könyvhöz tartozik egy egyedi könyvjelző is.

Kosárba

 

Megvásárolható könyvcsomagban is:

Csomagok

Irodalmi válogatás - idei megjelenésekből

2020 - Irodalmi válogatás

KULT Könyvek 2020-as újdonságai

KULT Könyvek 16 cím + 21% KEDVEZMÉNY a végösszegből

Kapcsolódó termékek

Naomi Alderman
3.990 Ft 2.793 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 2.793 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 2.793 Ft
8 db Auster könyv
32.420 Ft 16.210 Ft
Többen
66.340 Ft 39.670 Ft
Sally Rooney
3.990 Ft 2.793 Ft
Emma Donoghue
3.990 Ft 2.793 Ft
Baráti b, Essex, Melmoth, Hableány
16.960 Ft 9.990 Ft
Hatalom, Föld alatti, Drága kis, Engedelenség
15.960 Ft 9.570 Ft

Ezek is érdekelhetnek: