Barion Pixel
Kiadói ár
8.242 Ft
Eredeti ár
10.990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.748 Ft 25%
Menny.:

Itt olvashattál a könyvről:

Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Feltámadás - új fordítás - Lev Tolsztoj - díszdoboz

Kiadói ár
8.242 Ft
Eredeti ár
10.990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.748 Ft 25%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9789635684694

Feltámadás - új fordítás - 2 kötet díszdobozban - Lev Tolsztoj

 

„A letűnő évszázad testamentuma, amelyben az újnak üzen.” - Alekszandr Blok

 

Leírás

Feltámadás - új fordítás - 2 kötet díszdobozban - Lev Tolsztoj

 

Díszdobozos, kényelmesen olvasható füles kartonált, kétkötetes kiadás.

3 db korhű képeslappal 

 

-

Gy. Horváth László új fordításában, díszkiadásban jelenik meg Tolsztoj utolsó regénye, a Feltámadás, amelyet szerzője 1899-ben fejezett be. 

Dmitrij Nyehljudov herceg az esküdtszék tagja. A bíróság gyilkossági ügyben jár el, és a vádlottat, név szerint Katyusát a herceg annak idején cselédlány korában elcsábította, aztán elhagyta.

Nyehljudov magába száll, felméri tette következményeit, úgy dönt, lemond vagyonáról, fényűző életkörülményeiről, és minden energiáját a prostituálttá lett Katyusa megmentésére fordítja, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy követnie kell a nőt a szibériai száműzetésbe.

De vajon bocsánatot nyer-e a bűneiért azáltal, hogy megment egy embert?    

Terjedelmében nem éri el az Anna Karenyinát vagy a Háború és békét, azonban talán ez Tolsztoj legösszetettebb alkotása, amelyben az igazságtalanságok, a korrupció és a képmutatás miatt ostorozza kora társadalmát, miközben feltárja a düh és a bűntudat pszichológiai mélységeit.

A Feltámadás páratlan, intim szerelmi történet – az orosz élet remekbe szabott tablóit jeleníti meg realista ábrázolásmódja és szatirikus humora révén.

A 21. Század Kiadó Gy. Horváth László vadonatúj, korszerű fordításában adja közre Tolsztoj nagyszabású regényét.

A könyvet M. Nagy Miklós szerkesztette.

 

Lev Nyikolajevics Tolsztoj (1828-1910) minden idők egyik legnagyobb regényírója. Jasznaja Poljanában született, és harcolt a krími háborúban. Miután leszerelt, visszavonult családi birtokára, írt, gazdálkodott, és nagy családja nevelésének szentelte idejét. Regényeivel és szókimondó, polemikus írásaival világhírre tett szert. 

-

„Mintha Zola írta volna, Ézsaiás próféta közreműködésével.” - Ismeretlen angol kritikus, 1900

 

„Csakis egy nagyszívű, zseniális emberbarát írhatta meg ezt a könyvet, az emberi lélek magára ébredésének történetét… Elragadó, felemelő regény.” - The New Age, 1900

 

„Ki tudná elfelejteni azt a havas húsvéti éjszakát, az ünneplőbe öltözött parasztokat a templomban, Katyusa szépségét, hajában a piros szalagot; az olvadást, a fehéres ködöt; a fiatal lány képét, amint szelíden ül az ablak mögött; a Nyehljudov ereiben felforrósodó vágyat…” - Henri Troyat

„Csodálatos remekmű! Hallatlanul érdekes minden, ami Nyehljudov és Katyusa kapcsolatára vonatkozik, s még inkább az a sok herceg, tábornok, a nagynénik, a parasztok, a rabok, a fegyőrök. A lélegzetem is elállt attól a jelenettől, amelyben a Péter-Pál-erőd parancsnoka, a spiritiszta tábornok szerepel, olyan nagyszerű!” - Anton Csehov

„Ha a Feltámadásban nincs is meg az ifjúkori művek harmonikus teljessége, ha én a magam részéről jobban szeretem nála a Háború és békét, azért mégis az emberi részvét legszebb és talán legigazibb költeményei közé tartozik.” -  Romain Rolland

„A letűnő évszázad testamentuma, amelyben az újnak üzen.” - Alekszandr Blok

-

 

Tolsztoj újabb nagyszabású regénye új, korszerű fordításban és díszdobozos kiadásban.

 

Kosárba

Az oldal tetejére