Barion Pixel

Családregénysorozat a Douglas parfümérialánc történetéről

 

A Douglas-nővérek trilógia bemutatja, hogyan tudott hatni két karakteres testvérpár a férfiak uralta társadalom addig megdönthetetlennek hitt rendjére.

 

A Charlotte Jacobi nevű szerzőpáros azonnal visszarepít egy olyan korba, amikor az, hogy egy nő vállalkozik, önálló ötletekkel, tervekkel bír, még nem is volt evidencia. Sőt, heves ellenkezést váltott ki mindenkiből. Az érzékletesen megírt kötetek nemcsak az illatokat, színeket, hangulatokat adják remekül vissza, de az elképesztő atmoszférájú időutazás végére azt is meg tudjuk, miben lakozik a női magabiztosság titka, és honnan lehet erőt meríteni a legnagyobb nehézségek közepette is.

Egy csodálatos illat bárkinek megváltoztathatja az életét, egy illat iránti rajongás, pedig az egész huszadik századot alakíthatja át: a Douglas-nővérek nemcsak vállalkozóként tettek hatalmasat, de azt is bebizonyították, hogy az illatok és illatszerek bizony megváltoztathatják az egész huszadik századi női imázst.

 

Anna és Maria Carstens | Fotó: © Douglas GmbH 

 

A Douglas-nővérek - Charlotte Jacobi

A céget mindenki ismeri, de a történetét szinte senki.

 

Ez a történet éppoly ellenállhatatlan, mint egy finom illat. A parfüméria története bátor nőkről szól, akik kiálltak a saját szabad akaratuk mellett.

Aki ma betér egy Douglas-üzletbe, az eleganciára, luxusra, szépségre vágyik. Ezt keresték Anna és Maria Carstens is, amikor Hamburgban 1910-ben megnyitották az első Douglas-üzletet. Ahhoz azonban, hogy kettejük szívügyéből valóságos vállalatbirodalom nőjön ki, a két fiatal vállalkozónak sok akadályt le kellett küzdeniük – többek között családtagjaik ellenkezését is.

Először az Alster-parti várost hódították meg, aztán egész Németországot. Könyvsiker a Douglas-nővérek huszadik századi diadalútjáról.

 

 


A Douglas-nővérek 2. - Az illatok édenkertje - Charlotte Jacobi

Hogyan élte át az illatszerbolt a dübörgő 1920-as éveket

 

Hamburg, 1920: Tíz éve megnyílt a Douglas-nővérek parfümériája, ami a legjobb alkalom az ünneplésre! A „Douglas-nővérek”, vagyis Marie és Anna Carstens nemzetközi kapcsolatokat akarnak kiépíteni, ezért a napi üzletvezetéssel járó teendőket átadják keresztlányaiknak, Hertha és Lucie Hardersnek. De Hertha és Lucie nehézségekkel szembesülnek: Németország gazdaságát megterheli az első világháború utáni jóvátételi kötelezettség, és az infláció miatt egyre kevesebb a vásárló. Lucie új üzleti ötleteket keres Berlinben és New Yorkban, és a „dübörgő 1920-as évek” koncepciójában, valamint a szokatlan illatkompozíciókban talál inspirációra – de nem utolsósorban a szerelem is rátalál Lucie-ra.

 

 


A Douglas-nővérek 3. – Az álmok parfümériája – Charlotte Jacobi

Hamburgból a világhírig!

 

Hamburg, 1929: Hertha és Lucie, a két nővér megörökölték a keresztszüleiktől a jól menő Douglas  parfümüzletet, ahol már korábban is dolgoztak. Lucie-ra rátalált a szerelem, Hertha pedig másodszorra is anyai örömök elé néz. Ettől függetlenül folytatják a munkát, továbbviszik, amit a nagynénjeik felépítettek. Hiába tör ki a nagy gazdasági válság, a testvérek szembeszállnak a kihívásokkal. Az országban megindul a nacionalizmus térhódítása, de ők varázslatos illatokat visznek el világszerte mindenhová.

 

 


Olvasói értékelések a molyról ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

„„Öröm és bánat, siker és kudarc egyszerre fűszerezi a történetet: volt, ahol elöntött a hála és a boldogság, vagy épp a remény; s bizony a szomorúság és a fájdalom is felütötte fejét. De épp ezektől olyan “életszagú”.” – Read4Change

 

„Igazi csajos könyv, amely nagyszerű kikapcsolódást tud nyújtani a téma kedvelőinek.” – Benedek_Eszti

 

„Aki szereti a parfümöket vagy a márkát, annak kötelező olvasmány. Nagyon jól megírt izgalmas történet, igazi vasárnap délutáni olvasmány.” – PatiAnya

 

„Ez a könyv olyan volt számomra, mint a hosszú tél utáni első tavaszi szellő.” – Nono_

 

„Ez a regény felért egy hamburgi sétával is, ami esetemben nosztalgikus utazás volt. Ezt a regényt szerintem nem lehet nem szeretni. Alig várom a folytatást.” – szvandaaa

 


A Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast – Jørn Precht szerzőpárost fedi, amellyel már több Spiegel-bestsellert megjelentettek. 
Eva-Maria Bast újságíró, több tényirodalmi kötet, thriller és más regény szerzője. Egyebek mellett a Konrad Adenauer Alapítvány történelmi újságírás díjában részesült. Lakóhelye a Constance-i tó, illetve Würzburg.

Jørn Precht a Stuttgart Media University oktatója, mozi- és tévéprodukciók többszörösen díjazott forgatókönyvírója. Történelmi regények és tényirodalmi művek szerzője, 2018-ban Bronze Homer irodalmi díjat kapott.

Az oldal tetejére