Barion Pixel
Kiadói ár
1.393 Ft
Eredeti ár
1.990 Ft
Webshop kedvezmény: 597 Ft 30%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
HELLO21 10.000 Ft felett 10% extra

Éva lányom - Zsolt Ágnes - E-KÖNYV

Kiadói ár
1.393 Ft
Eredeti ár
1.990 Ft
Webshop kedvezmény: 597 Ft 30%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Kívánságlistára teszem
Zsolt Ágnes
ISBN: isz9786155955686
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: 21. Század Kiadó

Éva lányom - Zsolt Ágnes - E-KÖNYV

Éva gyerek, kiskamasz, annyit lát a világból, amennyit egy kislány láthat, történetei hétköznapiak, játékkal, barátokkal, csendőrökkel, a teljes kifosztásukkal. Nemrégiben Instagram sztori indult Éva történetének feldolgozásával, melynek hetek alatt milliónyi követője lett.

Vásárlást követően egyből olvashatod epub formátumban e-könyvként.

Ez a vásárlásod 2 pontot ér!

Leírás

Éva lányom - Zsolt Ágnes - E-KÖNYV

Eva Stories alapjáúl szolgáló napló

Heyman Évát 1944-ben, Nagyváradon hurcolták előbb gettóba, majd Auschwitzba, ahol személyesen Mengele küldte a halálba. Tizenhárom éves volt. Titkos naplóját édesanyja találta meg, aki könyvvé formálta, és kiadta. Az olykor érezhető anyai beavatkozástól a napló még drámaibb, még megrázóbb lett, főként, mert tudjuk: a megjelenés után Éva édesanyja mély depresszióba esett, majd öngyilkos lett.

A napló azóta megjelent angolul és héberül is, de magyarul, 1948 óta egyszer sem. Éva, aki körül napról napra esett szét megszokott világa, az utolsó pillanatig próbálta élni a kamaszlányok szokásos életét: szerelem, barátságok, család... Azután a napló 1944. május 30-adikán félbeszakad... "- No, nézd csak - üvöltött Mengele -, még rühes is vagy, te béka! Mars fel az autóra! Mengele sárga színűre festett teherautóval szállíttatta az emberanyagot krematóriumai számára. Évát, szemtanúk szerint, maga Mengele tuszkolta fel a halálautóra. Így végződött a tizenhárom éves Éva élete, éppen Lengyelországban, amitől 1941 óta félt.

"Pedig, kis naplóm, én nem akarok meghalni, én még akkor is élni akarok, ha egyedül az egész körzetből csak én maradhatnék itt. Én egy pincében, vagy egy padláson, vagy bármilyen lyukban is kivárnám a háború végét, én, kis naplóm, még a kancsi csendőrtől, aki elvitte a lisztet tőlünk, még attól is hagynám magam megcsókolni, csak ne öljenek meg, csak hagyjanak élni!"

A könyv új kiadásban A piros bicikli címmel jelent meg 2015-ben.

Heyman Éva naplója a nemzetközi könyvpiacon is megjelent,  Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország és Spanyolország után, Olaszországban is kiadóra talált.

A család elhurcolásáról Zsolt Béla Kilenc koffer című könyvében írt, melyet „Az emberi becstelenség krónikája”-ként tart számon a The Observer.

Éva gyerek, kiskamasz, annyit lát a világból, amennyit egy kislány láthat, történetei hétköznapiak, játékkal, barátokkal, csendőrökkel, a teljes kifosztásukkal.

Nemrégiben Instagram sztori indult Éva történetének feldolgozásával, melynek hetek alatt milliónyi követője lett. 

https://www.instagram.com/eva.stories/

 

Az Éva lányom c. könyv Instagram-on való megjelenéséről a WMN magazin oldalain is olvashattak az Eva Stories kapcsán:

2019-ben, egy magyar holokausztáldozat, Heyman Éva egykori naplója néhány nap leforgása alatt több mint másfél milliós nézettségre tett szert! Méghozzá nem is akárhol, hanem az Instagramon!

Több kamasznaplóból esett az alkotók választása a magyarországi zsidó kamaszlány, Heyman Éva naplójára, hogy @eva.stories néven bemutassák a fiataloknak, milyen lenne a XXI. században egy negyvenes évekbeli fiatal holokausztáldozat Instagram-feedje.

 

Az Eva Stories projektet finanszírozó izraeli informatikai cég milliomos tulajdonosa, Mati Kochávi 400 fős alkotógárdával 1944-től tervezte feldolgozni a Magyarországon megjelenő megkülönböztető intézkedéseket, a gettóba zárást egészen az Auschwitzba tartó vonatra tereléséig.

„Naplóját videoklipekké alakítottuk, kamera helyett egy okostelefont adtunk neki, az újságok helyett az Instagramon publikáltuk, és elhoztuk a történetét először Izraelbe, majd Londonba és a világ többi részébe is elvisszük” – ismertette a terveket el az RTL Klub riportjában Kochavi.

Négyszáz fős alkotógárda készíti a videofelvételeket Lvivben, Ukrajnában, és az izraeli közösségi média több tucat internetes influenszerét, valamint más helyi hírességeket is megnyertek az oldal hirdetéséhez.

 

 

A család elhurcolásáról Zsolt Béla Kilenc koffer című könyvében írt.

Mások ezt vették még

Az oldal tetejére