Barion Pixel

Így rendezzünk Harry Potter-partit!

Kevés olyan fantáziavilág létezik, ami ennyire képes elrabolni az olvasók és a nézők szívét – minden egyes rész utazásra hív, amely tele van kalanddal, inspirációval és ünnepléssel. Ünnepeljünk hát együtt!

 

A dekadens lakomáktól a szerényebb összejövetelekig rengeteg emlékezetes esemény jelenik meg a Harry Potter könyvekben és az azok alapján készült filmekben. Mi lenne hát varázslatosabb, mint egy Harry Potter témájú parti megrendezése? Ahhoz, hogy világraszóló mágikus ünnepséggel kápráztathassuk el a vendégsereget, szükség lesz néhány komolyabb előkészületre.

Szerencsére a Varázspartik és lakomák című hivatalos útmutató segítséget nyújt abban, hogy igazán autentikus hangulatot teremthessünk, legyen szó szülinapi buliról, halloween partiról vagy akár esküvői fogadásról. A könyv ötféle rendezvény előkészületeihez nyújt inspirációt sok-sok fortéllyal, dekorációval, menüjavaslattal és ingyen letölthető nyomtatnivalóval. Mi most egy fergeteges roxforti házkupa szülinapi buli rendezésébe avatjuk be az olvasót.

Roxfortban az új növendékeket a nagyterembe való megérkezésük után négy házba osztják be. Ezt a vidám szülinapi bulit tehát a beosztási ceremónia és a négy ház – Griffendél, Hollóhát, Hugrabug és Mardekár – inspirálta, és minden korosztály számára ideális. 

MEGHÍVÓ 

A nyomtatható meghívósablonnak hála csak pár huss és pöcc kell az egérrel és a billentyűzettel, hogy meghívhassuk a többi boszorkányt és varázslót erre az ünnepségre! Az ingyen letölthető sablonok között találunk egy általános Roxfort-motívumos dizájnt, valamint egyet-egyet mindegyik házra, ezáltal teljesen a saját ízlésre szabhatjuk a partit. A meghívó elkészítését akár kicsi kezekre is bízhatjuk, hiszen a letöltés után szabadon szerkeszthető dokumentumot csak nyomtatni kell, majd borítékba téve elpostázni a meghívottaknak. Alternatív módon elküldhetjük a PDF-et is az e-mailhez csatolva, hogyha nem bízunk az olyan postában, amit nem bagollyal kell küldeni. 

 

MENÜK 

Mi az egyetlen, ami egy iskolai buliról sem hiányozhat? A pizza! A könyvben található partipizzák címer alakúak, és minden háznak jut egA Griffendélnek szalámi és piros kaliforniai paprika, a Mardekárnak spenót és pesto, a Hugrabugnak currys pulyka, a Hollóhátnak pedig édes, áfonyás desszert pizza dukál. De megtaláljuk még a könyvben Holdsáp átváltozó sajtos tésztagombócainak receptjét, Luna Lovegood szivárványos reteksalátájának elkészítési módját, és persze Hagrid „Bódog szüllinapot!” cupcake-je sem maradhat ki a szülinapi menüből, a vendégek pedig Fúriafűz punccsal olthatják szomjukat. 

PROGRAMOK 

Egy igazi szülinapi buli nem múlhat el programok nélkül – egy kedves, mégis kihívást jelentő kitalálós játék a legjobb módja annak, hogy a vendégeink pontokat szerezzenek a házuk számára. A szabályok mindenki számára könnyen érthetőek, az est végére pedig az egyik ház csapata nyer. Szükségünk lesz hozzá a házak kitalálós pontversenyéhez való ingyenesen letölthető nyomtatványokra, kartonpapírra, ollóra, egy tálra, és egy stopperre. 

AJÁNDÉKOK

A végén adjunk egy kis búcsúajándékot a partin részt vevő varázslóknak és boszorkányoknak, és lepjük meg őket a házak tulajdonságait ábrázoló könyvjelzőkkel! Egyszerűen csak ki kell nyomtatni és kivágni az ingyenesen letölthető sablonokat – adhatunk hozzájuk egy kis extra csillogást némi színben passzoló csillámporral, és becsúsztathatjuk őket egy műanyag tartóba, de akár laminálhatjuk is!

DEKORÁCIÓ 

A dekorálás során bátran merítsünk ihletet Stuart Craigtől, a Harry Potter-filmek díszlettervezőjétől! Építhetjük a partit csak egy, vagy mind a négy ház motívuma köré, és a dekoráció ezt tükrözze, amikor anyagokat, terítőket választunk. 

1. A házak ünnepélyes színeivel díszített, könnyen elkészíthető „Bódog szüllinapot!” feliratú zászlók garantáltan feldobják a helyszín hangulatát. Harry első szülinapi tortájának felirata mosolyt csal még a legszigorúbb meghívott arcára is. Elkészítése szintén gyerekjáték: az ingyenesen letölthető sablont kinyomtatás után csak ki kell vágni, kétoldalt lyukasztani, szalaggal összefűzni, és máris felrakható a szüllinapköszöntő zászlósor! 

2. A nagyterem ikonikus lebegő gyertyáinak látványa minden olyan rajongó szívét megdobogtatja, aki látta a filmeket. Természetesen egy igazi házkupa szülinapi buliról ez a dekoráció sem hiányozhat! A film kellékesei kezdetben valódi gyertyákat használtak. Nyugalom, mi egy kicsit biztonságosabb verziót készítünk távirányítható mécsesek segítségével!

 

A Varázspartik és lakomák című könyvben részletesen leírt instrukciók és receptek várnak ránk, számos további ötlet és inspiráció mellett a tökéletesen varázslatos Harry Potter-parti megszervezéséhez!

Az oldal tetejére