A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
EXTRA kedvezmények<strong> SALE AKCIÓ <strong> ELKÉPESZTŐ ajánlatok és kedvezmények</strong> EXTRA kedvezmények SALE AKCIÓ ELKÉPESZTŐ ajánlatok és kedvezmények
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél

'21-ben a 21-től – Megjelenések az első félévben

 

 

A 21. Század Kiadó 2021 első félévében is míves kiállítású, igényes szépirodalmi könyvekkel és erős állításokat megfogalmazó, gondolatébresztő bestsellerekkel készül az olvasás rajongóinak. 

 

Rose Tremain neve ismerősen cseng az olvasóknak a Gustav-szonáta és a Zene és csend című kötete után. A kegyelem szigetei című regénye felrobbantja az érzékeket, és izgalmas utazásra hív az angol teaszalonoktól a trópusokig, Dublin nyomortanyáitól a párizsi divatbutikokig. Jane Adeane, a népszerű ápolónő Bath nyugalmas fürdővárosában él, apja jómódú orvos, a házasság elől mégis bohém nagynénjéhez menekül Párizsba. Eközben Borneó rádzsája is keresi a saját útját a trópusi dzsungelek világában. Hogy kettejük vágykeresése miben kapcsolódik össze, a kötetből kiderül.

 

Emma Straub Nem vagyunk már gyerekek kötete nagyon fog tetszeni azoknak, akik szerették nézni az Olive Kitteridge című minisorozatot. Tipikus amerikai, kisvárosi történet, a nagyon szerethető fajtából. A főszereplő, Astrid Strick tanúja lesz egy buszbalesetnek, és ez alapjaiban változtatja meg gondolkozását: hirtelen rádöbben, nem is olyan anyja volt a gyerekeinek, mint kellett volna lennie. De vajon mekkora bátorság kell ahhoz, hogy az ember beismerje az igazságot azoknak, akiket a legjobban szeret?

Jesmyn Ward: A csontok megmaradnak: Megrázóan lírai kötet, melyben a magasirodalom találkozik a mélyszegénységgel. A Mississippiben fekvő Bois Sauvage városát a Katrina hurrikán veszélyezteti. Nem elég a természeti fenyegetettség, a főszereplő családnak belső ellenségével is meg kell küzdenie: az alkoholista apával, éhezéssel, testi, lelki nyomorral. Két pólus feszül egymásnak: költészet és szegénység, az emberi gyengédség és a vidéki élet brutalitása. A csontok megmaradnak a faulkneri dél látomásos, mégis könyörtelenül valóságos prózája. A Kult Könyvek között lát napvilágot. Jesmyn Ward azon kevesek egyike, akik kétszer nyerték el a Nemzeti Könyvdíjat. Hallgasd a holtak énekét! című regénye 2017-ben jelent meg.

Michael Chabon neve is ismerősen csenghet az olvasóknak, Ragyog a hold és Kavalier és Clay bámulatos kalandjai című könyvei után. A Pulitzer-díjas író Fenegyerekek (eredeti cím: Wonder Boys) című regényében az írói lét titkaiba is bepillantást enged, teszi mindezt a tőle megszokott sziporkázó fantáziával és merész humorral. Grady Tripp professzor élete nem fenékig tejföl: egy közepes főiskolán tanít közepes diákoknak, könyvének írásával nem halad. Sorra érik a csapások: meleg irodalmi ügynöke a városba érkezik egy transzvesztitával; felesége elhagyja; szeretője terhes lesz; legtehetségesebb tanítványa öngyilkossággal kacérkodik. A kötetből film készült Michael Douglas, Frances McDormand és Robert Downey Jr. főszereplésével.

Stacey Halls: A lelenc – A Familiárisok című regény szerzőjétől. London, 1754. Hat évvel azután, hogy törvénytelen gyermekét, Clarát a lelencházban hagyta, Bess Bright visszamegy lányáért, akit nem ismer. Attól tart, nem is élte túl a csecsemőkort, de kiderül, a kislányt valaki örökbe fogadta. Bessnek tótágast áll az élete, miközben igyekszik kideríteni, kihez került Clara. Bess szállásától nem messze él egy fiatal özvegy, aki egy évtizede nem hagyta el az otthonául szolgáló nagy, komor házat. Orvos barátja - aki a lelencházban dolgozik - rábeszéli, fogadjon pesztrát a lánya mellé. Az özvegy azonban nem biztos benne, hogy jó ötlet beengedni egy idegent az életébe. A Kult Könyvek sorozatban tagja.

 

Ernest Hemingway csodálatos, új köntösben kiadott életműsorozata igazi dísze lett a könyvespolcoknak, mellyel a kiadó nagy tartozást egyenlít ki az olvasók felé. Az öreg halász és a tenger, a Búcsú a fegyverektől és az Akiért a harang szól regények után Hemingway egyik legizgalmasabb könyve érkezik tavasszal, a Fiesta. Az erős párbeszédekkel dolgozó mű a kiábrándultság elől hedonizmusba menekülő baráti társaság érzékek közötti roadshow-ját mutatja be, mely során a szereplők képtelenek egy új értékrend felállítására. Ezért megteszi helyettük az olvasó.

Liz Moore Hosszú, fénylő folyó című irodalmi thrillere nem véletlenül került fel Barack Obama könyvlistájára. A szívszorítóan izgalmas regény fokozatosan adagolja a feszültséget, miközben a főszereplő testvérpár családi hátterét, kamaszkorát is megismerjük. A két nővér ugyanazokon a helyeken sétál, mégis teljesen más úton jár: a függőségtől szenvedő Kacey az utcán él, míg Mickey rendőrként dolgozik. Amikor Kacey eltűnik, nyilvánvaló lesz, hogy Mickey nemcsak egy gyilkosságsorozat után nyomoz, mely során meg kell találnia a testvérét, amíg nem késő, hanem veszélyes lelki utazásra is indul. A kötet a Kult Könyvek sorozatban kap helyet.

Sue Monk Kidd Vágyak könyve című története magával ragadó történelmi regény, mely az első századba repít minket, Jézus korába. A Palesztinában élő, lázadó szellemű, ambiciózus Ana életét alapjaiban változtatja meg, amikor találkozik a tizennyolc éves Jézussal. A regény egy olyan lány sorsát követi végig, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy megvalósítsa vágyait, egy korban, amikor a nők hallgatásra vannak ítélve. A kötet az időszerű és időtlen történetmesélés diadala egy olyan írótól, aki igazi mesterművet hozott létre. A Kult Könyvek újabb gyönyörű éke.

Jordan B. Peterson Túl a renden című kötete a 12 szabály az élethez sokak által várt folytatása.  A klinikai szakpszichológus Peterson a 21. század egyik legnagyobb hatású és leginkább vitatott gondolkodója. 12 szabály az élethez című könyvében ellenszert kínált az életünket elborító káoszra, modern kori szorongásaink legyőzésére. Tanácsai olvasók millióin segítettek. A folytatásban Peterson tizenkét további szabállyal áll elő: egyfelől ősi bölcsességekre hagyatkozó, nehezen fellelt igazságokkal, másfelől a legszemélyesebb tapasztalatokkal, amelyeket magánéletéből és klinikai gyakorlatából szűrt le. 

 

Adam Dalgliesht, a Scotland Yard főfelügyelőjét a kiadónknál megjelent Takard el az arcát! című regényből már ismerheti az olvasó. A Gyilkos szándék P. D. James sorrendben második krimije, amelyben a főfelügyelő nyomoz. Ezúttal egy pszichiátriai klinikán történt gyilkossági ügyét kell megoldania, de az intézmény lakói és dolgozói kemény diónak bizonyulnak. A klasszikus krimik rajongói ezúttal is egy csavaros és mesteri P. D. James kötetet vehetnek kézbe.

Coco Chanel kalandos és titkokkal teli élete sokakat megihletett már. Pamela Binnings Ewen ebben a kötetben a bonyolult személyiségű Coco háborúban játszott szerepét és kémmé válásának történetét igyekszik felfedni az olvasók előtt. A Párizs királynője - Regény Coco Chanel életéről egy izgalmas történelmi fikció, amely valós tényekből és pletykák ötvözetéből íródott. A regény lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása és Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban.

 

A focirajongók és a vezetéselmélet iránt érdeklődők egyaránt szeretni fogják Melissa Reddy kötetét, amely annak jár utána, hogyan csinált bajnokcsapatot a Liverpoolból a hajdani labdarúgó, ma már edző Jürgen Klopp. A Higgyetek bennünk kihagyhatatlan kötet a Liverpool FC és Jürgen Klopp rajongóinak - azoknak, akik élnek-halnak a fociért, valamint a kimagasló üzleti- és vezetői teljesítmények iránt érdeklődőknek.

 

Andy Greene, a Rolling Stone magazin újságírója egy éven keresztül készített interjúkat a legendás sorozat készítőivel, szereplőivel. Az Office – amit nem tudsz a 2000-es évek legfontosabb sorozatáról című kötet bemutatja a kulcsepizódok forgatásának körülményeit és azt, ahogyan óriási popkulturális ikon lett egy furcsa, bizarr, Angliából importált, kockázatos ötletből. Vicces, szórakoztató olvasmány, aminek minden rajongó polcán ott van a helye. 

 

David M. Rubenstein a világ legjobb teljesítményt nyújtó vezetőit kérdezte arról, kik ők, és hogyan váltak sikeressé. A Mitől leszel jó vezető nélkülözhetetlen vezetői kézikönyv, amely a pénzügyi világ, az informatika, a szórakoztatóipar és az államigazgatás legnagyobb elméinek tanácsait gyűjti össze. A beszélgetések nyomán kibontakozó élettörténetek és személyes vonások megmutatják, hogy mik azok az erények és képességek, amelyek elengedhetetlenek a sikeres vezetővé váláshoz.  

 

M.G. Wheaton debütáló regényében bolygónk veszélyben van és a világvége már csak hetek kérdése. A Emily örök főszereplője egy mesterséges intelligencia, feladata pedig az emberi működés megértése és az emberi tudás és génállomány információs kapszulába mentése. Az intelligenciánk vagy az érzelmi életünk tesz bennünket emberré? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ ez az nagyszabású disztópikus vízió.

 

Nemzetközi könyvsikerekkel várunk 2021-ben is,  21. Század Kiadó szórakoztató és irodalmi kínálata díjnyertes, világsikerű kötetekkel bővül.

A kínálatunk egyben az oldal alján áttekinthető, vagy a Várható megjelenések oldalunkon. 

 

Ne maradj le a megjelenésekről, iratkozz fel most értesítő kérésére a számodra fontos könyvekhez!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek
Az oldal tetejére