Barion Pixel
Kiadói ár
3.493 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Webshop kedvezmény: 1.497 Ft 30%
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
Summer Sale - Keresd az extra ajánlatot!

ZÖLDLÁMPA - füles, kartonált - Matthew McConaughey

Kiadói ár
3.493 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Webshop kedvezmény: 1.497 Ft 30%
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9789635683031

ZÖLDLÁMPA - füles, kartonált - Matthew McConaughey

 

Egy szerelmeslevél. Az élethez.

Ez a könyv a zöldlámpákról szól, és arról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz.

Sok szerencsét. 

 

 

Leírás

ZÖLDLÁMPA - füles, kartonált - Matthew McConaughey

 

Brutális finomságok, szépségek, elhasalások. Szerelmeslevél az élethez.

 

 

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER

Jelölés az Év könyve díjra -  THE GUARDIAN

 

 

 

Ötven éve élem ezt az életet, negyvenkét éve próbálom kiókumlálni a rejtélyét. Lejegyzek sikereket és kudarcokat, örömöket és bánatokat, dolgokat, amik ámulattal töltenek el, és dolgokat, amiktől kirobban belőlem a nevetés. Hogyan legyek igazságos. Hogyan stresszeljek kevesebbet. Hogyan érezzem jól magam. Hogyan bántsam kevésbé az embereket. Hogyan bántsanak engem kevésbé. Hogyan legyek jó ember.

Ha az ember tudja, hogyan és mikor boldoguljon az élet kihívásaival – hogyan viszonyuljon relatívan az elkerülhetetlenhez –, akkor élvezheti a sikernek azt az állapotát, amit úgy nevezek, „elkapni a zöldlámpát”.

Belátásaim és meglátásaim, ráérzéseim és megérzéseim, lazaságaim és cikiségeim. Brutális finomságok, igazságok és szépségek. Megúszások, lebukások és elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbáltam szlalomozni.

Reményeim szerint ez egy jó ízű orvosság, két aszpirin a betegszoba helyett, űrhajó a Marsra, amihez nem kell pilótaengedély, templomi élmény, amihez nem kell újjászületni, könnyes nevetés.

Egy szerelmeslevél. Az élethez.

Ez a könyv a zöldlámpákról szól, és arról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz.

Sok szerencsét.

 

 

 

 

Lapozz bele velünk a könyvbe!

 

A Zöldlámpa amerikai megjelenésekor osztotta meg követőivel az alábbi videót Matthew McConaughey.

 

 

-o-

Matthew McConaughey megírta levelét az élethez, vagyis inkább szerelmes levelét az életről. Mert ebből a különleges memoárból az élet szeretete, mások tisztelete árad, még akkor is, ha őszintén szembe mer nézni saját gyengeségeivel, elhasalásaival, cikiségeivel. Vagy talán pont azért. Ugyanakkor a leginkább erőt adó olvasmány a járvány idején, mert felnyitja szemünket arra, hogy adni jó, sőt adni kell! Mert csak úgy kaphatunk mi magunk is.  Ha mi nem villantjuk fel a zöld lámpát másoknak, hogyan kaphatnánk a sorstól zöld lámpát? A legszívbemarkolóbb, leglélekemelőbb karácsonyi könyv, amelynek minden fa alatt ott a helye.
 
Ez a kötet igazi gyógyír a léleknek, még akkor is, ha néha ütősen őszinte. Pont, mint egy lökhárító-matrica, ami az arcunkba nyomja az igazat. És megmutatja, hogyan szlalomozzunk a boldogság felé az élet autópályáján.

 

 

"A Zöldlámpa erénye, hogy ugyan Hollywoodról és a kapcsolatokról szinte csak mellékesen beszél, sok-sok kérdést megválaszolatlanul hagyva, eközben önmagáról, a gyerekkoráról és a családjáról meglepően nyíltan sztorizik, még a legkínosabb történeteket sem rejtve véka alá." – nlc.hu

"A jó hír, hogy Matthew McConaughey ötvenéves fejjel papírra vetett memoárja semmilyen szempontból nem az „elvárható” alkotás. Nem állítom, hogy nem szenzációs sztorikkal teli, csak éppen nem olyanokkal, amiyeneket egy agytrösztnyi PR-os állított össze. Kezdjük ott, hogy a szigorú kommunikátorok biztosan szívrohamot kaptak volna – ha McConaughey megkérdezte őket volna a könyve kapcsán. Sőt, bármi kapcsán is, valaha." – Népszava

A Zöldlámpa elolvasása után sem fogjuk kevésbé úgy gondolni, hogy ez az ember tényleg az élet császára, de legalább már tudni fogjuk, hogy az ide vezető úton volt nem kevés bukkanó, ha úgy tetszik, piros lámpa. McConaughey úgynevezett sztársága ugyanis nem kevés erőfeszítésbe került. A zöldlámpáknál viszont nagyon is tudja, hogy ölelje magához az életet. – HVG

-o-

 

 

 

 

Matthew McConaughey (1969-) Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész. Legfontosabb filmjei és tévésorozatai: Mielőtt meghaltam, A Wall Street farkasa, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, Pénz beszél, Trópusi vihar, Magic Mike, Mud, A törvény nevében (True Detective).

 

 

Brutális finomságok, igazságok és szépségek. Megúszások, lebukások és elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbáltam szlalomozni.

Élmény lesz olvasni, élmény lesz lapozni!

 

 

Az oldal tetejére