A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Sehonnai - KULT Könyvek - Tommy Orange

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.990 Ft
3.152 Ft
Webshop kedvezmény: 838 Ft
Webshop kedvezmény: 21%
Tommy Orange
ISBN: 9786155915864
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 4

Sehonnai  - KULT Könyvek - Tommy Orange

Tommy Orange első regénye megjelenése után 16 hetet töltött a New York Times bestseller listájának élén.

Fülszöveg

Sehonnai  - KULT Könyvek - Tommy Orange          

21. SZÁZAD KULT KÖNYVEK - a világirodalom könyvsikerei

Fordította: Pék Zoltán 

         

Bámulatos és megrázó portré egy olyan Amerikáról, amelyet eddig csak kevesen láttunk. Tommy Orange regénye nem véletlenül töltött megjelenése óta tizenhat hetet a New York Times bestsellerlistájának élén. Egy olyan hang szólal meg benne, amelyet még sosem hallottunk: fehéren izzó és elsöprő erejű. Egyszerre szilaj, mókás, izgalmas és mélyen modern. 

Tizenkét feledhetetlen figura igyekszik az oaklandi pow-wow-ra, az észak-amerikai indiánok nagy összejövetelére, hogy aztán azon a sorsszerű napon mindannyiuk élete összekapcsolódjon. 
Költői és ádáz könyv, tele elektromos feszültséggel. Minden egyes lapja egy robbanás erejével ér fel. Sodró lendületű többgenerációs történet, az erőszak és a gyógyulás, az emlékezés és az önazonosság regénye. Egyszerűen az a végzete, hogy klasszikussá váljon.


NEW YORK TIMES BESTSELLER


"Az év legütősebb, legfelkavaróbb első regénye." - Entertainment Weekly

"Rendkívüli, úttörő alkotás." - The New York Times

"Briliáns szöveg, tettekre serkentő művészi erő árad belőle." - People Magazine

Tommy Orange első regénye a Sehonnai,  ( eredeti cím: There, There )  megjelenése után 16 hetet töltött a New York Times bestseller listájának élén.

A legjobb első könyvnek járó John Leonard-díjat idén a Sehonnai kapta – a kritikusok egyöntetűen úgy tartják, a regény sorsa az, hogy klasszikussá váljon.

Tommy Orange nagyvárosi indián, az arapahó és csejen törzsek bejegyzett tagja.
A kaliforniai Oaklandben nőtt fel, ahol a város nevével ellentétben mára több lett az épület, mint a tölgyfa. Tommy Orange népe valahogy átvészelte ezt a radikális változást, ahogy a civiláció átvette a természet helyét az Egyesül Államokban. De sebeket szereztek a fehér emberrel folytatott küzdelemben, amelyeket nehezen hevernek ki.
A Sehonnai, ez a pergőn izgalmas regény ezeknek a traumáknak a feldolgozását meséli el. Hogyan tartják életben a hagyományaikat a ma élő indiánok? Hogyan igyekeznek lejönni a drog és alkoholfüggésről, hogyan lábalnak ki a szegénységből? 
Könnyes és torokszorító ez a könyv, de egy pillanatra sem édeskés, nem melodramatikus. Izgalmas krimiként, kalandregényként szövődnek a szálak, mindegyik szereplő ismer néhányat a többiek közül, és mikor végül mind összesereglenek egy nagy sportcsarnokban, pontosan egyikük sem lehet tisztában a többiek szándékaival. A Szent Lajos kirány hídjára, Thornton Wilder remekművére hasonlít a helyszín és az idő kezelése, de a világ teljesen más, nagyon mai. Mobiltelefonok, féltestvérek és tönkrement házasságok szegélyezik a terepet, ahol az oaklandi indiánok keresik a kiutat a pénztelenségből, harcolnak a jussukért, aztán egy ponton túl talán már csak a túlélésért.   

 

Értesítést kérek

OLVASS BELE!

Kapcsolódó termékek

Mások ezt vették még

Sally Rooney
3.990 Ft 2.992 Ft
Edward Snowden
4.490 Ft 3.367 Ft
Gabriel Tallent
3.990 Ft 2.992 Ft
Jordan B. Peterson
4.990 Ft 3.742 Ft
Imogen Hermes Gowar
4.990 Ft 3.742 Ft
Laura Marshall
3.690 Ft 2.767 Ft
Jonathan Franzen
3.490 Ft 2.617 Ft
John Updike
3.690 Ft 2.583 Ft
Philip Roth
3.690 Ft 2.583 Ft
Rose Tremain
3.990 Ft 2.992 Ft
Tasmina Perry
3.990 Ft 2.993 Ft
Michel Bussi
3.990 Ft 2.992 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 2.992 Ft

Ezek is érdekelhetnek: