A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Tavaszi megjelenések a 21. Század Kiadónál

 


Izgalmas sikerkönyveket hozunk a magyar közönségnek, a nemzetközi toplisták éléről a tavaszi kínálatunkban

 


 

Izgalmas sikerkönyvek a 21. Század Kiadó tavaszi kínálatában!

 

Ahogyan mindig, 2016-ban is igyekszünk Magyarországra hozni azokat a szerzőket, akik az elmúlt hónapokban a legzajosabb sikereket aratták, vagy éppen a legtöbb beszédtémát adtak a világ olvasóinak.  

Így kerül kínálatunkba a 100 milliós példányszámú krimiíró, a máris több tucat nyelvre lefordított, debütáló thriller szerző, a túlélés technikáit bemutató leszerelt amerikai Navy SEAL titkosügynök vagy éppen a Holokausztot újraértelmező, világszerte nagy felzúdulást kiváltó történész.

Arra törekszünk, hogy - az élményen túl - a magyar olvasók is részesei lehessenek azoknak a jelentős eseményeknek, melyek egy-egy könyv megjelenéshez kapcsolódnak.

És, ha lehet, nagyjából a világbemutatókkal egy időben. 


2016 egyik legnagyobb izgalommal várt könyve volt Angliában és az Egyesült Államokban Az Özvegy, Fiona Barton regénye, egy titokzatos férjről, egy önfeláldozó asszonyról és egy eltűnt gyerekről… 

A thrillert hónapokkal megelőzte a híre, ami nem véletlen, a szerző ugyanis elismert és díjazott angol újságíró, az egyik legismertebb bírósági tudósító, ő követte végig például a Portugáliában eltűnt angol kislány, Madeleine ügyét. 

Szóval nagy volt a várakozás, a regény, fordulataival, kiszámíthatatlanságaival, kidolgozott karaktereivel mégis meglepte az olvasókat és a bírálókat.   Azonnal felkerült a Sunday Times, az Amazon, a Waterstone és később a New York Times sikerlistáira, három tucat nyelvre fordították vagy fordítják, Fiona Barton hetek alatt világszerte ismert írónő lett.

A történet egy asszonyról szól, aki boldognak tűnő házasságban él a férjével, egészen addig, míg annak halála után fel nem tűnik a lapokban, mint veszélyes bűnöző… De ki volt a férj valójában, és mit követett el?  És hogy lehet, hogy felesége minderről semmit sem tudott?  Az özvegy április első napjaiban kerül a boltokba.

Április elejére érkezik szintén Clint Emerson könyve,  100 halálos technika - a túléléshez

Emerson leszerelt Navy SEAL, azaz az Egyesült Államok elit katonai egységének titkos ügynöke volt, olyan katona, akit egész életében a világ legveszélyesebb helyein vetettek be. Mindent tud az elrejtőzésről, az üldözők lerázásáról, az önvédelemről, könyve nem egyszerűen hasznos, de roppant szórakoztató is. “Erőszakos Nomádoknak” nevezi a maga fajta, gondosan kiképzett ügynököket, akiknek kezében egy tollpihe is halálos fegyver. És, hogy még szórakoztatóbb legyen a könyv, felkérte a Breaking Bad című kultfilm sorozat egyik kreatív munkatársát, hogy illusztrálja a helyzeteket, így nem csak olvasható, látható is mindaz, ami Clint Emerson szerint feltétlenül szükséges az életben maradáshoz, ha bekövetkezik a legrosszabb.  

Vigyázat: a könyvben bemutatott technikák egy része mesteri fokon űzve valóban veszélyes! Senki ne próbálja ki őket, hiszen éppen elég “Erőszakos Nomád” él a világban, eggyel többre sincs szükség!  

És, ha már a legrosszabbnál tartunk, május közepétől kapható magyarul a New York Times bestseller szerző,  William Forstchen apokaliptikus thrillere, az Egy másodperccel később A történet szerint szörnyű terrortámadás éri az Egyesült Államokat, (olyan, melytől az amerikaiak a valóságban is rettegnek) egy elektromágneses hullámokat keltő robbanás tarolja le a fél országot. Amerikát egyetlen pillanat alatt a középkorba repíti vissza a villanás, nincs áram, közlekedés és kommunikáció, barbár bandák tartják rettegésben az embereket. De mit tegyen egy férfi, egy leszerelt katona, aki nem csak a családját akarja megvédeni, de hazáját, sőt, az egész civilizált világot is?

A regény második része, az Egy évvel később, ősszel követi az első részt.

 

Mary Higgins Clark-ot a nagy angol krimiíró hagyományok utolsó képviselőjének tartják, 100 millió kötetet adott el eddig a világon…

Téged nem lehet elfelejteni című regénye a számtalan siker egyik legnagyobbika, hosszú időn át vezette a New York Times bestseller listáját, nem véletlenül. Egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára gyilkolnak meg egy new yorki játszótéren, és mielőtt elmenekülne, a gyilkos megfenyegeti a gyereket. “Mondd meg anyádnak, ő a következő. Őt, pedig te követed”

A kisfiú képtelen elfelejteni a gyilkos kék szemét és átható tekintetét, így éveken át az az érzése, hogy az a szempár folyamatosan figyeli őt. 

A klasszikus krimi a műfaj remeke, Higgins Clark három részes sorozatának első darabja. 

Kiadónk áprilisi megjelenése az   Én, én, én járvány,   Amy McCready gyereknevelési  specialista  tanácsadó könyve A tanácsadást itt a szó legszorosabb értelmében vehetjük. A szerző (aki egyébként többek közt az NBC, az ABC és  CNN televíziók, valamit a New York Times szakértője) ugyanis azt állítja, hogy a világot egyre jobban megfertőzi a beteges önzés, az “én, én, én járvány”, nekünk pedig minden lehetőségünk megvan, hogy gyerekeinket megóvjuk ettől a járványtól. 35 jól követhető pontban szedi össze a tennivalókat, ahhoz, hogy sikeres, boldog, felelősségteljes, önzetlen felnőtteket neveljünk a gyerekeinkből, egy önző világban…

A könyvhöz Vida Ágnes írt előszót és ad gyakorlati tanácsokat a könyv magyar olvasóinak.

 

A Könyvhét egyik szenzációja lesz  Timothy Snyder provokatív és megindító történelmi könyve a   Fekete Föld.

A szerző azt állítja, hogy az okok - ökológiaiak, társadalmiak - melyek ürügyül szolgáltak minden idők legkiterjedtebb tömegmészárlásához, a holokauszthoz, nem tűntek el az emberek gondolataiból, sőt.

Hitler nem megoldásnak, hanem első lépésnek szánta a zsidók kiirtását, újabb és újabb mészárlások követték volna, többek közt azért, hogy a Föld energiakészletein kevesebb embernek kelljen osztoznia…

A Fekete Föld nemzetközi visszhangja után a történelmi- és politikai elemzők szerint is a könyvben megjelenő következtetések nagyon valós problémákat vetnek fel.

Az ökológiai félelem, mások szerint hisztéria éppúgy meghatározza a XXI. századot, ahogy meghatározta Hitler gondolkodását, többek közt erre alapozza Snyder, hogy a holokauszt megismétlődése - így vagy úgy - nem egyszerűen valószínű, sokkal inkább szükségszerű…

 

Tavaszi újdonságaink elérhetőek itt az  Új és várható megjelenések menüpontban, illetve a kereskedői felületeken. 

 

Kövesd a 21. Század Kiadót, hogy értesülj a hírekről, újdonságokról és akciókról:

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek magazin