A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél

Fenákel Judit

Kisgyerekkoromat a Békés megyei Endrődön töltöttem. Innen deportáltak  Ausztriába 1944-ben. A háború után édesanyámmal – édesapám a kőszegi munkaszolgálatos táborban éhen halt – Szegedre költöztünk. Itt jártam középiskolába, tanárképző főiskolára, később a József Attila Tudományegyetemre.          

Öt évig általános iskolában tanítottam, utána újságíró lettem. Ezt a mesterséget folytattam Budapesten is a Nők Lapja majd a Családi Lap szerkesztőségében.

Első novellás kötetem a hatvanas évek elején jelent meg, ettől kezdve folyamatosan publikáltam novellákat, regényeket, játszották hangjátékaimat.

Az utóbbi években megjelent munkáim: A fénykép hátoldala- regény, A kékezüst hölgy- regény, Hajtogatós – Gergely Ágnessel közösen írt önéletrajzi novellák  Sefüle – novellák,  K-vonal – kisregény és novellák.

A 21. Század Kiadó gondozásában megjelent könyvei:

Az oldal tetejére