A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Rendszerhiba - Edward Snowden

Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
4.490 Ft
3.592 Ft
Webshop kedvezmény: 898 Ft
Webshop kedvezmény: 20%
Edward Snowden
ISBN: 9786155955693
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 8

Rendszerhiba - Edward Snowden

 

A kötet eredeti címének (Permanent Record) nyersfordításaként helyenként Állandó nyilvántartás címmel hivatkoznak Edward Snowden könyvére a magyar médiában. A kiadónknál szeptember 17-én megjelent kötet címe: Rendszerhiba.

 

Menny.:

Fülszöveg

Rendszerhiba - Edward Snowden

 

A kötet eredeti címének (Permanent Record) nyersfordításaként helyenként Állandó nyilvántartás címmel hivatkoznak Edward Snowden könyvére a magyar médiában. A kiadónknál szeptember 17-én megjelent kötet címe: Rendszerhiba.

 

 

„Az életben a legfontosabb döntések tudat alatt formálódnak és csak akkor nyernek tudatos kifejezést, amikor teljesen megérnek.”

 

Edward Snowden 2013-ban, 29 évesen sokkolta a világot azzal, hogy szakított az amerikai hírszerzéssel és nyilvánosságra hozta, hogy az USA kormánya titokban azon dolgozik, hogy minden egyes telefonhívást, sms-t és e-mailt rögzítsen. Ez a példa nélküli lehallgatási rendszer képes arra, hogy a Föld minden lakójának magánéletébe behatoljon.

Most, hat évvel később Snowden először tárja fel, hogyan működött közre a rendszer kiépítésében és miért jutott el arra a pontra, hogy szerepét nyilvánosan is vállalja.

A Rendszerhiba rendkívüli elbeszélés egy éles eszű fiatalemberről, aki online nőtt fel, gyermekkorát az Egyesült Államok fővárosának bukolikus elővárosaiban töltötte, majd felnőttként titkos funkciókat látott el a Központi Hírszerző Ügynökségnél és a Nemzetbiztonsági Ügynökségnél. Kémként dolgozott, aztán whistleblower (kiszivárogtató) lett, amiért menekülnie kellett; az internet élő lelkiismeretévé vált. A Rendszerhiba egy kivételes íráskészséggel megalkotott, szenvedélyes és elegáns, kulcsfontosságú memoár, digitális korunk valóságos foglalata, amely menthetetlenül bevonul a klasszikusok sorába.

Edward Snowden Elizabeth Cityben született (Észak-Karolina) és a marylandi Fort Meade árnyékában nőtt fel. Képesítése szerint rendszermérnök, dolgozott a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) és szerződéses partnerként a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA). A köz javára tett erőfeszítéseiért több díjat kapott: Right Livelihood-díj, német Whistleblower-díj, Ridenhour Prize for Truthtelling, az International League for Human Rights Carl von Ossietzky medálja. Jelenleg a Freedom of the Press alapítvány elnöke.

A 21. Század kiadó 2019. szeptember 17-én, a világ többi országával egyidőben megjelenteti Edward Snowden Rendszerhiba című memoárját.

A könyv kiadója az USA-ban a Metropolitan Books, Nagy-Britanniában a Pan Macmillan, Németországban a Fischer Verlag – a világjogokat a Macmillan csoport birtokolja.  

A Rendszerhiba című könyvben Snowden most először mondja el a történetét, hogy az olvasó betekintést nyerhessen abba, mi volt a szerepe a tömegekre irányzott lehallgatási rendszer kiépítésében, és milyen lelkiismereti válságot élt át, amely arra indította, hogy ugyanezt a lehallgatási rendszert igyekezzen hatástalanítani.

– Edward Snowden huszonkilenc évesen úgy döntött, hogy feladja a jövőjét az ország java érdekében – nyilatkozta John Sargent, a Macmillan Publishers USA vezérigazgatója. – Óriási bátorságra volt szükség ahhoz, hogy ezt megtegye. Akár szimpatikusnak tartjuk Snowdent, akár nem, tagadhatatlan, hogy egy hihetetlen amerikai történet az övé. Kétség nem fér ahhoz, hogy a világ jobb hely lett az ő közreműködésével, neki köszönhetjük, hogy mindenki nagyobb biztonságban tudhatja a magánéletét. A Macmillan nagyon büszke arra, hogy megjelentetheti a Rendszerhibát [a könyv eredeti címe: Permanent Record].

A Rendszerhiba egyszerre több mint húsz országban jelenik meg 2019 szeptemberében. Magyarországon a 21. Század Kiadó gondozásában lát napvilágot. A 21. Század Kiadó küldetésének tekinti, hogy kiálljon a szabadság, a demokrácia és az ökológiai tudatosság értékei mellett a könyvkiadás eszközeivel, ezért adja közre többek között Jonathan Franzen vagy Timothy Snyder könyveit.

Interjú a Macmillan Publishers USA képviselőjével

Miért éppen most írta meg Edward Snowden ezt a könyvet?

  • Nagyon feszült időszakot élünk meg, amely sok szempontból döntő jelentőségű lehet. Egy sor újabb fenyegetéssel kell szembenéznünk, többek között a magánszférában, és ezek ellen szót kell emelni, lépéseket kell tenni. Ami a kérdés személyes vonatkozását illeti, 2013 után időbe telt, hogy Snowden újra fel tudja venni a kapcsolatot a rokonaival és a barátaival, mert az akkori események miatt mindenki nagy nyomás alatt élt, és természetesen le is hallgatták őket.

Milyen összeget fizetett előlegként a Macmillan a szerzőnek?

  • A Macmillan által fizetett előlegek minden esetben üzleti titok tárgyát képezik.

Snowden maga írta a könyvet?

  • Igen.

Mennyi idő alatt írta meg?

  • Nyolc hónap alatt, de már éveken át gondolkodott azokon a dolgokon, amelyek a könyvben szerepelnek.

Lesznek nyilvános fellépései?

  • Snowden jelenleg nem hagyhatja el azt az országot, ahol tartózkodik, de lehetőség van videókonferenciával megoldott beszélgetések szervezésére – ahogyan korábban is szerepelt például a SXSW-n és tartott előadásokat.

Mikor vásárolta meg a Macmillan a könyvet?

  • 2018-ban.

 

Kosárba

 

Csomagok

Tények

Értéke fogyasztói áron: 12.670 Ft
Kedvezményes csomagár: 9.270 Ft
Csomag kedvezmény: 27%

Mások ezt vették még

JOHN „LOFTY” WISEMAN
3.290 Ft 2.467 Ft
Mautner Zsófi
5.990 Ft 2.490 Ft
Ryan Holiday
3.690 Ft 2.767 Ft
Jordan B. Peterson
4.490 Ft 3.367 Ft
Robert Masello
4.290 Ft 3.592 Ft
Jane Corry
3.990 Ft 3.192 Ft
Jane Corry
3.690 Ft 2.767 Ft
John Updike
4.490 Ft 3.592 Ft
Trom Kata / Zazie Book Kiadó
3.300 Ft 2.310 Ft
Tóth Gábor Ákos
3.490 Ft 2.617 Ft
David Koepp
3.690 Ft 2.952 Ft
Braun Róbert
3.290 Ft 2.467 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 2.993 Ft
John Updike
3.990 Ft 2.992 Ft
Gabriel Tallent
3.990 Ft 2.992 Ft
John Updike
3.990 Ft 2.992 Ft
Jonathan Franzen
3.490 Ft 2.617 Ft
Fiona Barton
3.990 Ft 3.192 Ft

Ezek is érdekelhetnek: