Barion Pixel
Kiadói ár
990 Ft
Eredeti ár
4.490 Ft
Webshop kedvezmény: 3.500 Ft 78%
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Rendszerhiba - Edward Snowden - SZÉPSÉGHIBÁS

Kiadói ár
990 Ft
Eredeti ár
4.490 Ft
Webshop kedvezmény: 3.500 Ft 78%
Kívánságlistára teszem
ISBN: SZ-9786155955693

Szépséghibás besorolásba tartozó könyvek kis minőségi hibával rendelkeznek amit a korábbi bolti kihelyezés során szereztek és a teljesen ép könyveinkkel nem szeretnénk összevegyíteni.

 

Leírás

Rendszerhiba - Edward Snowden

„Az életben a legfontosabb döntések tudat alatt formálódnak és csak akkor nyernek tudatos kifejezést, amikor teljesen megérnek.”

Edward Snowden 2013-ban, 29 évesen sokkolta a világot azzal, hogy szakított az amerikai hírszerzéssel és nyilvánosságra hozta, hogy az USA kormánya titokban azon dolgozik, hogy minden egyes telefonhívást, sms-t és e-mailt rögzítsen. Ez a példa nélküli lehallgatási rendszer képes arra, hogy a Föld minden lakójának magánéletébe behatoljon.

Most, hat évvel később Snowden először tárja fel, hogyan működött közre a rendszer kiépítésében és miért jutott el arra a pontra, hogy szerepét nyilvánosan is vállalja.

A Rendszerhiba rendkívüli elbeszélés egy éles eszű fiatalemberről, aki online nőtt fel, gyermekkorát az Egyesült Államok fővárosának bukolikus elővárosaiban töltötte, majd felnőttként titkos funkciókat látott el a Központi Hírszerző Ügynökségnél és a Nemzetbiztonsági Ügynökségnél. Kémként dolgozott, aztán whistleblower (kiszivárogtató) lett, amiért menekülnie kellett; az internet élő lelkiismeretévé vált. A Rendszerhiba egy kivételes íráskészséggel megalkotott, szenvedélyes és elegáns, kulcsfontosságú memoár, digitális korunk valóságos foglalata, amely menthetetlenül bevonul a klasszikusok sorába.

Edward Snowden Elizabeth Cityben született (Észak-Karolina) és a marylandi Fort Meade árnyékában nőtt fel. Képesítése szerint rendszermérnök, dolgozott a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) és szerződéses partnerként a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA). A köz javára tett erőfeszítéseiért több díjat kapott: Right Livelihood-díj, német Whistleblower-díj, Ridenhour Prize for Truthtelling, az International League for Human Rights Carl von Ossietzky medálja. Jelenleg a Freedom of the Press alapítvány elnöke.

A kötet eredeti címének (Permanent Record) nyersfordításaként helyenként Állandó nyilvántartás címmel hivatkoznak Edward Snowden könyvére a magyar médiában. A kiadónknál szeptember 17-én megjelent kötet címe: Rendszerhiba.

A 21. Század kiadó 2019. szeptember 17-én, a világ többi országával egyidőben megjelenteti Edward Snowden Rendszerhiba című memoárját.

A könyv kiadója az USA-ban a Metropolitan Books, Nagy-Britanniában a Pan Macmillan, Németországban a Fischer Verlag – a világjogokat a Macmillan csoport birtokolja.  

A Rendszerhiba című könyvben Snowden most először mondja el a történetét, hogy az olvasó betekintést nyerhessen abba, mi volt a szerepe a tömegekre irányzott lehallgatási rendszer kiépítésében, és milyen lelkiismereti válságot élt át, amely arra indította, hogy ugyanezt a lehallgatási rendszert igyekezzen hatástalanítani.

– Edward Snowden huszonkilenc évesen úgy döntött, hogy feladja a jövőjét az ország java érdekében – nyilatkozta John Sargent, a Macmillan Publishers USA vezérigazgatója. – Óriási bátorságra volt szükség ahhoz, hogy ezt megtegye. Akár szimpatikusnak tartjuk Snowdent, akár nem, tagadhatatlan, hogy egy hihetetlen amerikai történet az övé. Kétség nem fér ahhoz, hogy a világ jobb hely lett az ő közreműködésével, neki köszönhetjük, hogy mindenki nagyobb biztonságban tudhatja a magánéletét. A Macmillan nagyon büszke arra, hogy megjelentetheti a Rendszerhibát [a könyv eredeti címe: Permanent Record].

A Rendszerhiba egyszerre több mint húsz országban jelenik meg 2019 szeptemberében. Magyarországon a 21. Század Kiadó gondozásában lát napvilágot. A 21. Század Kiadó küldetésének tekinti, hogy kiálljon a szabadság, a demokrácia és az ökológiai tudatosság értékei mellett a könyvkiadás eszközeivel, ezért adja közre többek között Jonathan Franzen vagy Timothy Snyder könyveit.

Interjú a Macmillan Publishers USA képviselőjével

Miért éppen most írta meg Edward Snowden ezt a könyvet?

  • Nagyon feszült időszakot élünk meg, amely sok szempontból döntő jelentőségű lehet. Egy sor újabb fenyegetéssel kell szembenéznünk, többek között a magánszférában, és ezek ellen szót kell emelni, lépéseket kell tenni. Ami a kérdés személyes vonatkozását illeti, 2013 után időbe telt, hogy Snowden újra fel tudja venni a kapcsolatot a rokonaival és a barátaival, mert az akkori események miatt mindenki nagy nyomás alatt élt, és természetesen le is hallgatták őket.

Milyen összeget fizetett előlegként a Macmillan a szerzőnek?

  • A Macmillan által fizetett előlegek minden esetben üzleti titok tárgyát képezik.

Snowden maga írta a könyvet?

  • Igen.

Mennyi idő alatt írta meg?

  • Nyolc hónap alatt, de már éveken át gondolkodott azokon a dolgokon, amelyek a könyvben szerepelnek.

Lesznek nyilvános fellépései?

  • Snowden jelenleg nem hagyhatja el azt az országot, ahol tartózkodik, de lehetőség van videókonferenciával megoldott beszélgetések szervezésére – ahogyan korábban is szerepelt például a SXSW-n és tartott előadásokat.

Mikor vásárolta meg a Macmillan a könyvet?

  • 2018-ban.
Az oldal tetejére