A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Nyúlketrec - John Updike

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.990 Ft
2.793 Ft
Webshop kedvezmény: 1.197 Ft
Webshop kedvezmény: 30%
John Updike
ISBN: 9786155759727-másolata-1
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 0

Nyúlketrec John Updike híres regényfolyama, az ötkötetes Nyúl-sorozat második kötete.

NEM KAPHATÓ pillanatnyilag ez a termék!
Kifutás dátuma:
2020-09-19

Fülszöveg

Nyúlketrec - John Updike

fordította: Gy. Horváth László

21. Század Kiadó

Tíz év telt el a Nyúlcipő óta, John Updike angolul 1971-ben megjelent regényében folytatja Harry „Nyúl” Angstrom történetét. A korábbi sportolóból pocakos, harminchat éves konzervatív lett, miközben az Eisenhower-érában megszokott Amerika élete is nagyon megváltozott: a technikai fejlődés, a képzelet, a drogok és az erőszak örvénylése tartja mozgásban az országot. Nyúl mellől lelépett a család, otthonában egy szökevény „virággyermek” és egy radikális vert tanyát, nyoma sincs a hajdani ambícióknak, minden romokban hever. Angstrom azonban ezek között a körülmények között is kapaszkodik a jóérzés és a felelősségtudat utolsó maradványaiba – leghőbb vágya, hogy tartozhasson valahova és hihessen valamiben.

Nyúlketrec John Updike híres regényfolyama, az ötkötetes Nyúl-sorozat második kötete. Magyarul 1988-ban jelent meg először Göncz Árpád fordításában. A 21. Század Kiadó most Gy. Horváth László új fordításában és a szerző által jóváhagyott, magyarul még soha nem publikált, végleges szövegváltozatban adja közre a huszadik századi amerikai irodalom feledhetetlen klasszikusát. A kiadó új szerzői életműsorozatában, új borítókkal jelenteti meg a Nyúl-sorozat további köteteit is.

 

Kétségtelen, hogy John Updike az amerikai irodalom egyik legnagyobb alakja, kétségtelen, hogy a Nyúl-sorozat a világirodalom legnagyobb vállalkozásainak egyike.


Fél évszázadon át íródott, öt részből álló regényfolyam, melynek főszereplője „Nyúl” Harry Angstrom, a fiatal kosaras sztárból lett amerikai átlagember.
A regény hatalmas siker volt és maradt, Updike két epizódért is elnyerte a Pulitzer-díjat – és az örökkévalóságot.

 

"Kevés külföldi szépíró mondhatja el magáról, hogy több mint harminc kötete jelent meg magyarul, a 2009-ben elhunyt John Updike azonban közéjük tartozik. Nem véletlenül: senki sem írt mélyebben, költőibben és izgalmasabban az amerikai kisvárosi átlagember mindennapjairól, mint ő." - Élet és Irodalom

 

A 21. Század Kiadó 2018 őszén új szerzői életműsorozatot indított, melynek keretében Gy. Horváth László újrafordította John Updike Nyúlcipő és Nyúlketrec című regényeit.

A műfordítóval Zelei Dávid a két kötet fordítása közötti időszakban beszélgetett. Az Élet és Irodalomban közölt interjúba kiadónk weboldalán is beleolvashattok.

 

"Nyúl élete igazi fejlődésregény. Nem véletlen, hogy 2015-ben a Guardian a 100 legjobb amerikai regény listáján a 88. helyre sorolta be az 1971-es regényt." - Gabó olvas recenziója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosárba

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó termékek

John Updike
3.990 Ft 990 Ft
John Updike
3.990 Ft 990 Ft
John Updike
3.990 Ft 673 Ft

Ezek is érdekelhetnek: