Barion Pixel
Kiadói ár
15.680 Ft
Eredeti ár
21.060 Ft
Webshop kedvezmény: 5.380 Ft 26%
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Next Generation könyvcsomag - Fiatal felnőtteknek - Sárkányos csokival

Kiadói ár
15.680 Ft
Eredeti ár
21.060 Ft
Webshop kedvezmény: 5.380 Ft 26%
Kívánságlistára teszem
ISBN: next-generation-csomag

Next Generation könyvcsomag - Fiatal felnőtteknek

Leírás

Next Generation könyvcsomag - Fiatal felnőtteknek

-

 
 

A NextGeneration a Next21 Kiadó új, fiatal felnőtteknek szóló imprintje, amelyben kalandos, varázslatos olvasmányokat gyűjtünk egybe, többek között a fantasy és a romantasy irányzat köréből. 

Azoknak szánjuk ezeket a köteteket, akik szívesen belemerülnek a mágikus világokba, ahol különös törvényszerűségek érvényesülnek, akik szívesen azonosulnak a nehéz küldetéseket sikerre vivő, erős női hősalakokkal. Akik olyan regényeket, regényfolyamokat keresnek, amelyeket muszáj hajnalig olvasni, és még akkor is alig lehet letenni.
A NextGeneration kiadványai ugyanolyan gyönyörűek és minőségiek, mint a Next21 Kiadó és a 21. Század Kiadó könyvei. Világviszonylatban a legkiemelkedőbb írókat gyűjtjük egybe, és elsőrangú fordításban tesszük közzé műveiket.  
Szerzőink többek között: Samantha Shannon, Chloe Gong, Nisha J. Tuli.

2023-ban megjelent:
Diana Urban: Halálos játszmák
Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat
Samantha Shannon: A Narancsfa-kolostor

Előkészületben:
Chloe Gong:
 A titkos Shanghaj-univerzum kötetei
Nisha J. Tuli: Az Ouranos-sorozat kötetei

-

 

A Narancsfa-kolostor - Samantha Shannon - Next Generation (fiatal felnőtteknek)

 

 

New York Times Bestseller

 

“Eposzi női fantasy - a Trónok harca rajongóinak tökéletes” (Bustle)

 

AZ ÉV KÖNYVE: AMAZON (Science Fiction és Fantasy szerkesztői TOP100) - CHICAGO PUBLIC LIBRARY - BOOKPAGE - AUTOSTRADDLE

 

Egy megosztott világ.
Egy királynő birodalma örökös nélkül.
Egy ősi ellenség tudatra ébred.

 

Inysben ezer éve a Berethnet-ház uralkodott. Kilencedik Sabran királynő még nem választott férjet. Lányt kell szülnie, hogy a birodalmát megvédje a pusztulástól - de a bérgyilkosok egyre közelebb járnak.

Ead Duryan kívülálló az udvarban. Bár kinevezik udvarhölgynek, továbbra is lojális a varázslók titkos társaságához. Ead szemmel tartja Sabrant, és titokban a tiltott mágiával is védelmezi.

A sötét tengeren túl Tané kezdettől fogva arra képezte magát, hogy meglovagolja a sárkányokat, de olyan választás elé kerül, amely révén egész addigi élete feje tetejére áll.

Kelet és Nyugat szemben áll egymással, a tárgyalások nem vezetnek eredményre, és közben hosszú szunnyadás után a káosz erői ébredeznek.

 

AZ ÉV KÖNYVE: AMAZON (Science Fiction és Fantasy szerkesztői TOP100) - CHICAGO PUBLIC LIBRARY - BOOKPAGE - AUTOSTRADDLE

 

 

A Trónok harca rajongóinak tökéletes

-

 

Méreggel átitatott varázslat - Judy I. Lin - Next Generation (fiatal felnőtteknek)

 

 

New York Times #1 bestseller

USA Today Bestseller

Publishers Weekly Bestseller

Barnes&Noble az év könyve 2023 

 

Korábban büszke voltam a kezemre. Most, ha megpillantom, csak arra tudok gondolni: ezzel a két kezemmel temettem el anyámat – így kezdődik ez a fiatal felnőtteknek szóló történet.  

 

Nem elég, hogy elveszítette az édesanyját, Ning azzal is tisztában van: az ő hibája volt. Teát főzött, amelyről nem tudta, hogy méreg van benne – és az édesanyja ezt itta meg, ebbe halt bele. A tea, amiben méreg van, most Ning testvérét, Shut is elveheti Ningtől.

 

A lány értesül róla, hogy a teafőzés ősi, varázslatos művészetében mérik össze erejüket a királyság legnagyobb tudású teafőző mesterei, ezért ő is odautazik, hogy részt vegyen a versenyen. A győztes egy kívánságát a királykisasszony teljesíti – Ningnek talán ez az egyetlen esélye, hogy megmentse testvére életét.

 

A királyi udvart azonban csalárdság és ármányok szövik át – felbukkan egy jóképű, rejtélyes fiú, akinek megdöbbentő titkai vannak. Ning egyre mélyebben belekeveredik valamibe, és mire észbe kap, már nagyobb veszélyben van, mint testvére, Shu.

 

Lélegzetelállító történet egy mágiarendszerről, amely mélyen gyökerezik a kínai mondavilágban és a teakészítés hagyományaiban. Lin eredetisége teljesen levett a lábamról. Ebben a gyönyörű műben túlcsordul a szeretet és varázslat. – Xiran Jay Zhao, a Vasözvegy című New York Times Bestseller szerzője

 

A környezettől a mágiarendszerig gyönyörűen megírt Méreggel átitatott varázslat a fantasy szerelmeseit és a kínai kultúrában játszódó drámák ínyenceit egyaránt elvarázsolja. Bármit is főz ki Judy I. Lin legközelebb, az utolsó cseppjéig élvezni fogom. – Joan He, a Ones We’re Meant to Find című New York Times Bestseller szerzője

 

Végy tajvanival elegyített kínai mitológiát, adj hozzá egy púpozott kanál bátorságot, egy csipetnyi románcot és egy leheletnyi rejtélyt; főzd az udvari intrikák lángján, és tálald a magával ragadó történetmesélés tányérján… Ugyan, ki tudna ellenállni ennek a tea mágiájáról szóló fantasyregénynek? – Juliet Marillier, a díjnyertes Warrior Bards sorozat szerzője

 

Ning felejthetetlen hangja és az életteli, hangulatos környezet magával ragadja ennek a nagy horderejű, halálos mágiával átszőtt történetnek az olvasóit… Lin a kínai folklórt vérfagyasztó rejtéllyel ötvözi – és kész is a letehetetlenül izgalmas regény tökéletes receptje. – Booklist

 

A jól kidolgozott, életteli mágiarendszer szinte magával ragadja az olvasót. A meglepő, ám élvezetes fordulatokkal tűzdelt, izgalmakban gazdag fantasy szó szerint olvastatja magát. Egyszerre politikai krimi és fantasy, amely Xiran Jay Zhao Vasözvegyével és Chloe Gong These Violent Delights című könyvével rokonítható. A történet végére érve az olvasók könyörögni fognak a folytatásért. – School Library Journal

 

Az ételek és a teák illatvilágának érzékletes leírása valósággal kényezteti az érzékeket, míg a filmszerű prózában szinte életre kel a gyönyörű táj… A mágiarendszer teljesen újszerű, a feszültséget pedig a teamágiai megmérettetés biztosítja – amelyről megtudhatjuk, miért oly fontos a főhős számára… Az olvasó egy kifinomult fantasyt tart kezében, amely épp oly felüdítő, mint egy csésze frissen főzött tea, és amelynek folytatását biztos várni fogja. – The Bulletin

 

Kiadónk ajánlója

Judy I. Lin elképesztően fantáziadús, színes világot épít fel olvasóinak a Méreggel átitatott varázslat lapjain. Kína kultúrája nemcsak csodás tájleírásokban elevenedik meg, de lélegzetelállító ételbemutatásokban is, melyeket olvasva az embernek összefut a nyál a szájában: megtudhatjuk, milyen a cukrozott gyümölcs, a füstölt dinnyemag, bambuszlevélben gőzölt, mogyoróval töltött rizsgombóc, a csilis savanyú uborka, a szezámolajos csirkekocka, a foszlós gőzgombóc, közepén aprított mogyoróhagymával és gyömbérrel kevert, szaftos sertéshússal, a lótuszvirág sütemény.

Ezen kívül a teaszertartás elemeit is megismerhetjük, és szinte együtt lélegezzük be a főszereplővel az általa éppen elkészített italok gőzét.
Judy I. Linre Elizabeth Lim, Joan He, Julie C. Dao, and Cindy Pon regényei voltak a legnagyobb hatással, és azt nyilatkozta, szívesen alkotna még több, a kínai mitológia által inspirált könyvet, különösen a xianxia műfajában. A xianxia szó szerinti jelentése halhatatlan hősök, és a kínai történelem és mitológia által ihletett fantasy történetet jelent.
A gyönyörű, kínai ihletésű fantasynek mindenki garantáltan a rajongójává válik.

 

A fantasy szerelmeseit és a kínai kultúrában játszódó drámák ínyenceit egyaránt elvarázsolja.

 

-

 

Halálos játszmák - Diana Urban - Next Generation (fiatal felnőtteknek)

 

 

„A legtutibb pszichothriller!” – Seventeen Magazine

„Hátborzongató és lebilincselő történet.” – Kirkus

 

 

Játsszuk ezt:

24 órád van rá, hogy nyerj. Ha megszeged a szabályaimat, a lány meghal. Ha hívod a rendőrséget, akkor is meghal. Ha szólsz a szüleidnek, vagy akárkinek, a lány meghal.

 

Készen állsz?

Crystal Donavan üzenetet kap egy rejtélyes appon keresztül, és egy videót, amelyen a húga látszik betömött szájjal, megkötözve. Crystal belemegy az emberrabló játszmájába. Először bizarr feladatokat kell végrehajtania: el kell lopnia egy iskolai dolgozatot, és be kell tennie valakinek az öltözőszekrényébe. Brownie-t kell sütnie, telefonbetyárkodnia kell.

 

Crystal rájön, hogy a feladatok egytől egyig a barátai ellen irányulnak. De ha nem engedelmeskedik, az emberrabló megöli a húgát. Vajon azt akarja megakadályozni valaki, hogy a csapatuk indulhasson a gaming tornán? Vagy titokzatos ellenfele tudomására jutott egy régi titok, és most ezt akarja megtorolni rajtuk?

 

Crystalnek egyre lehetetlenebb helyzetekben kell választania a barátai és a húga között. Szólnia kell valakinek, de közben túl kell járnia az emberrabló eszén. Mielőtt túl késő lesz.

 

„Hajmeresztő olvasmány! Le sem tudtam tenni a könyvet. Muszáj volt kiderítenem, hogy mi következik! És nekem elhihetitek – a rémület egy percre sem hagy alább!” – R.L. Stine, a Libabőr és a Fear Street szerzője Diana Urban első könyvéről

 

„Pörgős, letehetetlen és abszolút érdekfeszítő. A Halálos játszmák már az első perctől megragadott, és nem engedett a karmai közül a meghökkentő, csavaros végkifejletig. Még akkor sem tudtam kiverni a fejemből, amikor épp nem olvastam.” – Amie Kaufman

 

„Villámgyorsan kiolvastam ezt a könyvet; a torkomban dobogott a szívem, szinte fájt visszatérni a való világba. A Halálos játszmák egy lélegzetelállító élmény, mely az utolsó oldalig izgalommal tölti el az olvasót.” – Emma Lord

 

„Igazi körömrágós krimi, telis-tele bonyolult barátságokkal, gonoszsággal és képtelen döntésekkel. A Halálos játszmák még sötétebb, még hajmeresztőbb és letehetetlenebb, mint a szerző előző könyve. Diana Urban ezúttal sem retten vissza attól, hogy halálra rémítse a szereplőit – és persze az olvasókat!” – Alyssa Raymond, a Copper Dog Books eladója

 

„Tíz pont, mert észbontó. Tíz pont, mert rafinált. Bónusz pont, mert letehetetlen. A Halálos játszmák zseniálisan kidolgozott, hátborzongató olvasmány, csupa feszültség, életszerű jelenetek sorozata. Nekem elhihetitek, még senki sem űzött ilyen dörzsölt, ravasz, és meglepő fordulatokkal teli játékot. Urban barátságról, bűntudatról, és a görcsösen őrzött titkokról szóló, éleslátó története új szintre emeli a fiatal felnőtteknek szóló thriller műfaját.” – Rebecca Hanover

 

„Diana Urban ismét megcsinálta! A Halálos játszmákban már az első oldaltól fokozódik a feszültség, és Urban ügyesen tereli a rejtvényekkel teli cselekményt egy olyan bámulatos végkifejlet felé, amire még én sem számítottam. Az olvasók falni fogják a könyvet, ahogy együtt találgatnak Crystallel, miközben egyik képtelen kihívás a másik után következik, és a hősnőnk kénytelen versenyt futni az idővel, hogy megmentse a húgát. Óriási a tét, észbontó minden csavar, a Halálos játszmák önfeledt szórakozást nyújt!” – Tom Ryan

 

„Egy vérpezsdítő hajsza; csupa váratlan csavar, árulás és veszély. A Halálos játszmák egy kényelmetlen kérdést feszeget: vajon ki mindenkinek tudnál ártani azért, hogy megmentsd a húgod életét? Diana Urban a tőle megszokott, erkölcsileg komplex szereplőket és eseménydús cselekményt kínálja az olvasóknak; ha szereted a fordulatos thrillert, amit képtelenség letenni, nem hagyhatod ki a legújabb könyvét.” – Sophie Gonzales

 

„A Halálos játszmák az izgalmas kezdetektől a döbbenetes befejezésig bravúros élményben részesíti az olvasót, melyből nem hiányzik a rejtély és a meglepetés. Ebben a feszült thrillerben egyetlen szereplőben sem lehet megbízni igazán; a végső csavar úgy meghökkentett, hogy padlót fogtam tőle.” – Wendy Heard

 

Kiadónk ajánlója

Diana Urban őrült tempójú thrillerében Crystal, a 16 éves gamer lány bizarr helyzetben találja magát: a telefonjára telepített ismeretlen applikáción keresztül zsarolja egy idegen, aki videóval bizonyítja, nála van a kishúga, akinek éppen egy táborban kellene lennie. 24 órát kap, hogy megnyerje a játékot, ha veszít, a testvére meghal.

Először csak furcsa, kezdetben ártatlan csínytevésekre utasító üzenetek érkeznek, de Crystal számára hamar világossá válik, hogy ezek a tettek mind a legjobb barátai ellen irányulnak. Valaki arra próbálja rávenni, hogy ártson a számára legközelebbi embereknek, és nem is akárhogyan: az életükre kell törnie. Crystal patthelyzetbe kerül, választania kell imádott testvére és családtagként szeretett barátai – és csapattársai – között. Crystal csak magára és a gaming által elsajátított képességeire számíthat, az óra ketyeg, az ismeretlen pedig egyre elvetemültebb. 

A Halálos játszmák amellett, hogy hátborzongató és képtelen fordulatokkal sokkolja az olvasót, olyan mély morális dilemmákat feszeget, mint hogy meddig képes elmenni az ember, hogy megóvja azt, akit szeret. De felhívja a figyelmet arra is, hogy mennyire sebezhetőek és kiszolgáltatottak vagyunk a mai technológiai helyzetben, amikor az életünket teljes mértékben a kütyük köré szervezzük, és a gondolatainkon kívül gyakorlatilag minden adatunk és tevékenységünk rögzítésre kerül valahol.
Aki kedvelte Karen M. McManus, Holly Jackson vagy éppen E. Lockhart fiatal felnőtteknek szóló thrillereit, az garantáltan megtalálja számításait Diana Urban első magyarul megjelent könyvében.

 


Diana Urban nevét több sötét, fordulatos thriller is fémjelzi, ezek közé tartozik a Halálos játszmák. Ha épp nem a kitalált szereplőit kínozza, akkor startup vállalkozásoknak kölcsönzi a tudását a digitális marketing terén. Bostonban él a férjével és a macskájukkal, és rajong a jó könyvekért, a videójátékokért és a cuki állatkákért, sőt, biztonságos távolságból még a tengerpartért is.

Ha szeretnél többet tudni Dianáról, látogass el a weboldalára (dianaurban.com), kövesd az Instagramon vagy a Twitteren (@DianaUrban).

 

Vajon ki mindenkinek tudnál ártani azért, hogy megmentsd a húgod életét?

Az oldal tetejére