A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Műhelytitkok, így készült....

 

Tóth Gábor Ákos A világ közepén című könyv borítójának készítése során nagyon kedves feladat elé néztünk, Balaton-felvidéki fotókat kerestünk és válogattunk.

 

Az interneten rákeresve az adott témára szebbnél-szebb képeket találhatunk, amelyeket nézegetve jó egy pillanatra megállni és nagy terveket szőni így a nyár elején, hogy idei évben biztosan ellátogatunk erre a gyönyörű vidékre, ami számunkra valóban a világ közepe.

Nagyon sok tehetséges fotóst találtunk és végül az OPhoto által készített egyik kép került kiválasztásra a Balaton trilógia lezárásaként megjelent könyv borítójára. 

fotó: OPhoto - Peter Orban Photography & Blog

Az eredeti fotó az "Ősz a Szent György-hegyen" címet kapta, a könyvborító pedig mivel sajnos nem szélesvásznú, így ennek a képnek egy részletéből készült. A borítóra a jellegzetes hegyek és a Balaton került, de ez a kép annyira szép teljes szélességében, hogy mindenképpen szerettük volna megmutatni Nektek!  

A koncepció a borító kialakításhoz az volt, hogy a Balaton-felvidék természeti szépségét és megnyugtató varázslatos hangulatát hozzuk el.

Színvilágában pedig mivel az első két kötet sárga illetve kék árnyalatban úszott, itt a zöld színt jelölte meg a szerző. 

Így lett az Édesvízi mediterrán trilógia nem csak történetében, hanem küllemében is egy szép színes regénysorozat!

 

 

Ha kedvet kaptatok Ti is, hogy ellátogassatok ide ahol ez a fénykép készült, hogy személyesen is megcsodáljátok a környéket vagy készítsetek egy jó fényképet, akkor itt találtok bővebb információt arról, hogy hogyan juttok el a Szent György-hegyhez és hogyan érdemes a kirándulást megtervezni. 

 

                  fotó: http://balcsi.net/balatoni-tanuhegyek/szent-gyorgy-hegy

 

Aki pedig szeretne egy kedves, üdítő olvasmányt azoknak a Nők Lapja Café ajánlásában mondjuk el, miért érdemes a magunkkal vinni nyaraláshoz a trilógiát, vagy otthon kellemes balaton hangulatot varázsolni magunk köré:

„Tóth Gábor Ákos új könyvét három élethelyzetben is érdemes elolvasni. 

Egyszer akkor, ha a pénztárcánk és a szabadidős lehetőségeink nem engedélyeznek idén nyaralást, mert új regénye által néhány óra alatt hamisíthatatlan balatoni hangulatban találjuk magunkat.

Másszor akkor, ha úgy érezzük, az életünk perspektívái bezárultak – csakúgy, mint hősünknek, T. G. Oaksnak, aki a kanadai magyarok kertvárosi életét éli meglehetősen egysíkúan és örömtelenül, behódolva felesége és idős édesapja hóbortjainak, egészen addig, míg egy váratlan történés ki nem szakítja onnan.

Harmadszor pedig akkor, ha egy kacagtató, öniróniával teli strandregényt szeretnénk a kezünkbe venni, ami amellett, hogy igen szórakoztató, fontos üzenetet hordoz: mindig a kezünkben van annak lehetősége, hogy változtassunk az életünkön.”

 

A könyv megvásárolható a webshopunkon kötetenként vagy kedvezményes csomagajánlatban.

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek magazin