A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Fasiszta hazugságok - Federico Finchelstein

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.290 Ft
2.468 Ft
Webshop kedvezmény: 822 Ft
Webshop kedvezmény: 25%
Gyártó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9786156122940

Fasiszta hazugságok - Federico Finchelstein

"Nem pusztán a fasizmus bátor eszmetörténete, hanem felhívás, hogy sürgősen tegyünk a gyűlölet ellen..."

Menny.:

Leírás

Fasiszta hazugságok - Federico Finchelstein

Tényfeltárás

„Nem pusztán a fasizmus bátor eszmetörténete, hanem felhívás, hogy sürgősen tegyünk a gyűlölet ellen, amely napjaink ’alternatív tényei’-nek és ’álhírei’-nek forrása.”

WASHINGTON POST

A fasiszták miért alapozták nézeteiket egyszerű, sokszor undorító hazugságokra? Követőik miért hittek el sok mindent, ami pedig nem is volt úgy? A huszadik század folyamán sokszor előfordult, hogy a fasiszta ideológiák támogatói bizonyos politikai hazugságokra úgy tekintettek, mint a vezetőjük személyében megtestesülő igazságra. Hitler, Mussolini és a többi fasiszta vezér tőkét kovácsoltak a hazugságokból, és ezekből eredeztették hatalmukat, tömegbázisukat.

Ez a jelenség napjainkban is megfigyelhető – a hazugságok egyre gyakrabban veszik át empirikus igazságok helyét. Számtalan példa van arra, hogy valós híreket „fake news”-nak neveznek, miközben a kormánypolitikát hamis megállapításokra alapozzák. A Fasiszta hazugságok felhívja figyelmünket a jelenlegi „poszt-igazság” éra politikai és intellektuális gyökereire.

Federico Finchelstein világszerte ismert és elismert történész, a New York-i New School for Social Research – Eugene Lang College előadója. Könyvei: From Fascism to Populism in History, Transatlantic Fascism és The Ideological Origins of the Dirty War, amelyeket számos világnyelvre lefordítottak. Írásait többek között a New York Times, a Washington Post, a Guardian, a Corriere della Sera és a Folha de S.Paulo is közölte. Magyarul most először jelenik meg könyve.

 

Megvásárolható önálló kötetben, vagy kedvezményes csomagajánlatban.  

Kosárba

Csomagok

Politika és történelmi tények és tanulságok

Ezek is érdekelhetnek:

Termék címkék: 2020, fasizmus, Tényfeltárás, történelem