A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Maffiózók mackónadrágban - Dezső András

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.690 Ft
2.768 Ft
Webshop kedvezmény: 922 Ft
Webshop kedvezmény: 25%
Dezső András
ISBN: 9786155955365
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 3

Maffiózók mackónadrágban - Dezső András

A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig

 

A Maffiózók mackónadrágban c. könyv megjelenése után hetekig vezette az eladási listákat, több mint 20.000 eladott példány 5 hónap alatt!

Menny.:

Fülszöveg

Maffiózók mackónadrágban - Dezső András

 

A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig

"Arra viszont Markó sem számított, hogy az egykor tengerészgyalogosként is szolgáló nyomozó a földön haldokolva, utolsó erejét összeszedve is képes tökéletesen célozni. Háromszor lőtt, az egyik lövedék Markó fején ment át. A magyar gengszter hatalmas, izmos teste zsákként dőlt el az étterem ajtaja előtt."

Dezső András a történeti levéltárban porosodó, egykoron szigorúan titkos rendőrségi és állambiztonsági dossziék, periratok, korabeli újságcikkek százain rágta át magát, öreg zsiványokkal, volt rendőrökkel ült le beszélni. A tények, nem a mítoszok érdekelték. Könyvében a magyarországi szervezett bűnözés kialakulásának és fejlődésének történetét meséli el, eddig soha nem publikált, csak kevesek által ismert epizódokat is feltárva. 

A sztorit olvasva a hetvenes évek hírhedt kasszafúróitól a Los Angeles-i magyar maffia támogatását élvező budapesti betörőeliten át megismerkedhetünk az alvilág kultikus, sokszor tragikus sorsú figuráival is. Ki volt a hetvenes évek legendás gengsztere, a Los Angelesben agyonlőtt Markó Béla? Mivel kezdte karrierjét Vizó, a diszkópápa? Honnan indult az 1996-ban meggyilkolt dúsgazdag vállalkozó, Prisztás József? Miből szerezte első millióit a luxus Bentleyében agyonlőtt Seres Zoltán? Kik azok a túlélők, akik évtizedeken át meghatározói szereplői voltak ennek a körnek? 

A szerző nemcsak a szervezett alvilág kalandos krónikáját írta le példátlan részletességgel, hanem megrajzolta azt a folyamatosan változó társadalmi és gazdasági környezetet is, amely az elmúlt negyven évben nemcsak a bűnözők és ügyeskedők, de mindannyiunk életére hatással volt.

 

"Telitalálat a könyv címe, amely nemcsak a „főszereplők” ízlésére, hanem az eredetileg mackósokat – páncélszekrényt fosztogató bűnözőket – is a soraik között tudó betörőbandákra utal, amelyekből az 1990-es évek magyar maffiája kinőtt. Dezső András alaposan feldolgozta e körnek a történetét, amerikai leágazásait, elvezetve a szálakat egészen a máig. Elegendő információt tudott szerezni ahhoz, hogy könyve megkerülhetetlen alapmű legyen a magyar alvilág történetét kutatók számára." - HVG 

 

Dezső András az Index újságírója.

42 éves, nős, két gyermeke van. Kétszer nyerte el a legjobb oknyomozó újságíróknak járó Göbölyös Soma-díjat, ezen kívül az Európai Sajtódíjra is jelölték. Rendszeresen publikál az alvilágot, titkosszolgálatokat érintő témákban. Több tényfeltáró írását a nemzetközi sajtóban is szemlézték.  

A Maffiózók mackónadrágban – interjúnk Dezső Andrással ezen a linken érhető el. 

 

Szlávy Bulcsú, Szeva bácsi, Sztojka Pöki, Ragyás Tóni, Sárgalábú, Medve, Menyét... Csupán néhány név a magyar szervezett bűnözés történetéből, amelyet regényes formában dolgoz fel a Maffiózók mackónadrágban című kötet.

 

A Maffiózók mackónadrágban c. könyv sajtó- és médiamegjelenéseiből szemezgettünk:

 

Különleges programot szerveztünk a sajtó számára! A MAFFIÓZÓK VÉRKÖRÚT című rendezvényen Dezső Andrással, a Maffiózók mackónadrágban szerzőjével járhatták körbe a kötet legfontosabb helyszíneit. 

A  helyszíni bejárásól a Blikk oldalán olvashatnak bővebben.

 

A hvg.hu közéleti podcastjában, a Fülkében a szerzővel és Bezsenyi Tamás kriminológussal beszélgettünk, az interjú a linken érhető el.

Szóba került, hogy

  • van-e magyar keresztapa,
  • miért jártak mackónadrágban a magyar zsiványok,
  • mikor és miért alakult ki a szervezett bűnözés Magyarországon,
  • mennyit kerestek a bűnözők.

 

A szerző, Dezső András a Klasszik Rádió Literatúra című műsorában mesélt a könyvéről, mely itt is meghallgatható:

 

 

 

A G7.hu magazin készített podcast beszélgetést Dezső Andrással a könyv szerzőjével a linkre kattintva érhető el:

Meg akarták csinálni a nemzetközileg sikeres, nagy magyar maffiát, de a terv elbukott

 

 

 

 

 

   

"Elegendő információt tudott szerezni ahhoz, hogy könyve megkerülhetetlen alapmű legyen a magyar alvilág történetét kutatók számára." - HVG 

Kosárba

 

Csomagok

Tények

Értéke fogyasztói áron: 12.670 Ft
Kedvezményes csomagár: 9.270 Ft
Csomag kedvezmény: 27%

SAS túlélési könyvek

Bestsellerek férfiaknak

Mások ezt vették még

Jordan B. Peterson
4.490 Ft 3.367 Ft
Tasmina Perry
3.990 Ft 2.992 Ft
Gabriel Tallent
3.990 Ft 2.992 Ft
JOHN „LOFTY” WISEMAN
3.290 Ft 2.467 Ft
Kordos Szabolcs
3.290 Ft 2.467 Ft
Kordos Szabolcs
3.290 Ft 2.467 Ft
Cristina Alger
3.690 Ft 2.767 Ft
Sean Smith
3.990 Ft 3.192 Ft
Michel Bussi
3.990 Ft 2.793 Ft
Edward Snowden
4.490 Ft 3.592 Ft
Mary Higgins Clark
3.490 Ft 2.792 Ft
Tasmina Perry
3.990 Ft 2.992 Ft
John Updike
3.690 Ft 2.767 Ft
Jonathan Franzen
3.490 Ft 2.617 Ft
Philip Roth
3.690 Ft 2.952 Ft
Dorothea Benton Frank
3.690 Ft 2.768 Ft
Laura Marshall
3.690 Ft 2.490 Ft

Ezek is érdekelhetnek:

Termék címkék: 2019, szeged, tényfeltárás