A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Leviatán - Paul Auster

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Paul Auster
ISBN: 9786155759789
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 3

Leviatán - Paul Auster

Pék Zoltán csodálatos, vadonatúj fordításában végre megjelent Paul Auster talán legnépszerűbb regénye, a Leviatán!

Menny.:

Fülszöveg

Leviatán - Paul Auster

fordító: Pék Zoltán

"Hat nappal ezelőtt egy férfi felrobbantotta magát az út szélén Wisconsin állam északi részén. Szemtanú nem volt, de a jelek szerint a fűben ült, a parkoló autója mellett, amikor a bomba, amit éppen készített, véletlenül felrobbant."

Peter Aaron és Benjamin Sachs hasonló karakterű írók, azonban életük más-más pontján tartanak: Sachs már régóta boldog házasságban él, kiadott egy regényt, az intellektusa bámulatra méltó, és a legjobb úton halad a siker felé. Eközben Peter még csak most indult el a pályán, botladozik a magánéletben, így érthető módon felnéz a barátjára. Ám ekkor egy baleset miatt Sachs személyisége gyökeresen megváltozik, majd a férfi hirtelen eltűnik a családja és a barátai életéből. Aztán amikor Amerika-szerte különös merényletsorozat veszi kezdetét, és felbukkan egy alak, akit sokan terroristának, sokan nemzeti hősnek tartanak, Peter a barátja emlékének védelmében leírja Sachs igaz történetét – így próbál utat találni a szubjektív igazságok útvesztőjében.

Leviatán Auster életművének egyik legkiemelkedőbb és legpolitikusabb darabja, személyes témaként a barátságot és a szerelmet vizsgálja, ideológiai síkon pedig a szabadságot és a politikai cselekvést. 

 A regény, melyet a közönség és a kritika is az író egyik főművének tart, az Auster életműsorozat ötödik darabja.

Pék Zoltán csodálatos, vadonatúj fordításában végre megjelent Paul Auster talán legnépszerűbb regénye, a Leviatán!

A művet a New York Times az író legközérthetőbb regényének nevezi, mely két hasonló karakterű, de egészen más sorsú író viszonyáról, egyikük eltűnéséről és egy egész Amerikát lázban tartó merényletsorozatról szól. Auster persze továbbra is Auster, az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb írója, akinek szereplői – bármit is keressenek a cselekmény szerint – valójában mindig önmagukat keresik.

A Leviatán szövege Pék Zoltán fordításában még modernebb, még frissebb, még izgalmasabb lett.

Kosárba

Csomagok

Paul Auster életműsorozat

Paul Auster könyvcsomag - 5-6-7-8

Kapcsolódó termékek

Paul Auster
3.990 Ft 2.793 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 2.793 Ft
Bernhard Schlink
3.690 Ft 2.583 Ft
Bernhard Schlink
3.690 Ft 673 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 673 Ft
John Updike
3.990 Ft 990 Ft
John Updike
3.990 Ft 673 Ft

Ezek is érdekelhetnek: