A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Hallgasd a holtak énekét! - KULT Könyvek

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.990 Ft
2.993 Ft
Webshop kedvezmény: 997 Ft
Webshop kedvezmény: 25%
Jesmyn Ward
ISBN: 9786155759642
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 6

 „Jesmyn Ward prózájába ott lüktet az élet, a fájdalom és a szeretet… aki elolvassa, abban erős vágy ébred, hogy maga is továbbadja az átélt érzéseket.” - Buzzfeed

Menny.:

Fülszöveg

Jesmyn Ward - Hallgasd a holtak énekét!                                                                             

21. SZÁZAD KULT KÖNYVEK - a világirodalom könyvsikerei

Fordította: Pék Zoltán 

         

2017 National Book Award (az amerikai nemzeti könyvdíj nyertese)

továbbá:

2017 tíz legjobb könyve (The New York Times)

2017 Barack Obama kedvenc könyveinek listája

2017 Az év legjobb regénye (Time magazin)

2017 tíz legjobb könyve (Publishers Weekly)

Emellett jelölték a következő díjakra:

* Kirkus Prize, * Andrew Carnegie Medal, * Aspen Words Literary Prize, Amerikai könyvkritikusok díja [National Book Critics Circle Award]

 

Jesmyn Ward az első női szerző, aki kétszer is  elnyerte az Amerikai Nemzeti Könyvdíjat (National Book Award); ezért a regényéért kapta meg másodszor. A könyvet ugyanakkor 2017 legjobbjának nevezte a Time, és hónapokig szerepelt a The New York Times sikerlistáján is – számtalan egyéb díj és elismerés mellett.

A tizenhárom éves Jojo igyekszik megérteni, mit jelent férfivá válni. A családjában van kitől és van miből tanulnia: ott van feketebőrű nagyapja, Pop, aki imádja, vagy fehérbőrű nagyapja, aki viszont egyáltalán nem fogadja el a fiút. És az apja, aki mostanában szabadul a börtönből… Amikor kiengedik, Jojo kábítószerfüggő anyjával odautazik. Találkozik egy másik tizenhárom éves kissráccal, egy halott fegyenc szellemével, aki magában hordozza az amerikai dél történelmének örökségét. Fontos dolgokat tanít meg Jojónak apákról és fiaikról, az erőszakról és a szeretetről.

Jesmyn Ward  Hallgasd a holtak énekét!  nagyszabású családtörténete az amerikai útiregény archetipikus hagyományainak, a kísértethistóriáknak és a katasztrófaregényeknek lenyűgöző, zavarbaejtő és sehová sem sorolható elegye, egy modern remekmű.

Jesmyn Ward Mississippi államban született, és jelenleg New Orleansban él. Az első női szerző, aki kétszer nyerte el az amerikai Nemzeti Könyvdíjat – első ízben 2011-ben, Salvage The Bones című, második regényével, amely a Katrina hurrikán előtti készülődést és a pusztító vihar utóhatását örökíti meg. A Hallgasd a holtak énekét! 2017-ben jelent meg az Egyesült Államokban. Ez a harmadik regénye.

 „William Faulknert idéző mestermű.”  - National Public Radio

 „Jesmyn Ward prózájába ott lüktet az élet, a fájdalom és a szeretet… aki elolvassa, abban erős vágy ébred, hogy maga is továbbadja az átélt érzéseket.” - Buzzfeed

 

"Ezt a könyvet nem tudtam letenni, mert magával ragadott a történet. Szinte egyvégtében végig olvastam. Ezzel elmondtam mindent erről a remek regényről. A XXI. Század Kiadó fantasztikus válogatása a KULT könyvek szívbemarkolóan fontos darabja ez. Ismét, tegyük hozzá, hiszen nem ez az első olyan regény, ami nem csupán letehetetlen, de a történet és a nyelvezet minden egyben van. Ez a sorozat kiváló válogatás, garancia nem csupán arra, hogy irodalmi csemegét kap az olvasó, de arra is, hogy valami felemelő, jelentős történetről olvashat.  

Erős könyv, nem lesz könnyű olvasni, de minden percet meghálál. " - Gabo olvas blog recenziójából

 

„Alaposan megdolgoztatja az olvasó empatikus képességét – az enyémmel legalábbis ezt tette –, költői nyelvezete (Pék Zoltán gyönyörű és találó fordításában) pedig igazi csemegévé emeli, így mindenképpen ajánlom azoknak (is), akik hozzám hasonlóan szeretnek más kultúrák világában elmerülni.” - Az ekultura.hu-n  a KULT Könyvek sorozatunkban megjelent Hallgasd a holtak énekét! című regényről olvashattok recenziót.


 

 

 

 

 

 

       Kosárba

 

 

 

 

Megvásárolható egyénileg, vagy a teljes KULT Könyvek sorozatban!

Csomagok

Mások ezt vették még

Imogen Hermes Gowar
4.990 Ft 3.493 Ft
Jordan B. Peterson
4.490 Ft 3.367 Ft
John Updike
3.990 Ft 2.992 Ft
Rose Tremain
3.990 Ft 2.992 Ft
Gabriel Tallent
3.990 Ft 2.992 Ft
Sarah Pinborough
3.290 Ft 2.467 Ft
Laura Marshall
3.690 Ft 2.490 Ft
Bernhard Schlink
3.690 Ft 2.490 Ft
Tasmina Perry
3.990 Ft 2.992 Ft
Michel Bussi
3.990 Ft 2.793 Ft
Bernhard Schlink
3.690 Ft 2.490 Ft
Tasmina Perry
3.990 Ft 2.992 Ft
John Updike
3.690 Ft 2.767 Ft

Ezek is érdekelhetnek: