A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Az essexi kígyó - KULT Könyvek - AZ_ÉV_KÖNYVE 2017

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.990 Ft
2.793 Ft
Webshop kedvezmény: 1.197 Ft
Webshop kedvezmény: 30%
Sarah Perry
ISBN: 9786155638961
Gyártó: 21. Század Kiadó

Ettől a könyvtől vágyat kapunk rá, hogy jobb emberré váljunk. (Justine Jordan, The Guardian)

Menny.:

Fülszöveg

Sarah Perry - Az essexi kígyó                                                                             

 

21. SZÁZAD KULT KÖNYVEK - a világirodalom könyvsikerei

Fordította: Borbély Judit Bernadett

1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter papjával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

Az essexi kígyó című könyvet számos irodalmi díjra jelölték, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.

Az Év Könyve - The Waterstones
British Book Award győztese
The Sunday Times Bestseller

Mint elsőszámú bestsellert és a 2016-os Waterstones Book of the Yeart Az essexi kígyót további nyolc díjra jelölték, köztük a 2017-es Costa Könyvdíjra és a 2017-es Bailey’s Women’s Prize for Fictionre.

Sarah műveit tizenegy nyelvre fordítják le, a Guardiannek és a The Financial Timesnak ír recenziókat.

A regény Magyarországon a KULT Könyvek sorozatban jelent meg.

Kendőzetlenségében magával ragadó regény, melyben vágy és hit gabalyodik egymásba a lápon, de az igazi csoda a barátság. Sarah Perrynek megvan az a rendkívüli adottsága, hogy elkövesse a prózával az elképzelhetetlent - más szóval olyan író, aki érti az életet. (Jessie Burton, a Babaház úrnője és a Múzsa című könyv szerzője) 

Az essexi kígyó élvezetes olvasmány: egy rendkívül tehetséges szerző intelligens, magával ragadó munkája. (Sarah Waters, A szobalány című könyv szerzője ) 

 

Ettől a könyvtől vágyat kapunk rá, hogy jobb emberré váljunk. (Justine Jordan, The Guardian)

Egy valódi mélységgel bíró történelmi regény... Perry fantasztikusan ír, figyeljünk hát oda rá! (Steven Cooper, The Bookseller)

Egy napon ebből a könyvből még remek BBC sorozat születik… Perry csodálatos elbeszélő, aki egyedülálló tehetséggel varázsolja furcsává a hétköznapit. Perry mesterien sző össze fényt és sötétséget, ami a gótikus tradíció területén szerzett komoly szakmai jártasságának köszönhető. (Oliver Moody, Times)

Az essexi kígyó az 1890-es években játszódó történelmi regény, amelyet eredetisége, nyelvi gazdagsága és kiváló jellemábrázolásai tesznek az év talán legzseniálisabb művévé. Jóllehet Will és Cora jelentik a történet tengelyét, Perry számos további figyelemfelkeltően megrajzolt figurát épített bele a regénybe. …Az emberi viselkedést és motivációkat bölcsességgel megítélő, jellegzetes, korhű stílusban megírt Az essexi kígyó az elmúlt évtized legemlékezetesebb történelmi regényeinek egyike. (Nick Rennison, Sunday Times)

Pompás olvasmány a vakációra. Csavaros történelmi románc… (Vogue)

Letehetetlen regény, a viktoriánus gót stílus és a brit mitológiák ötvözete. (Daily Telegraph)

Ellenállhatatlan mű… Perry prózája csodaszép… a stílus telitalálat… Érződik rajta Mary Shelley, Bram Stoker, Wilkie Collins, Charles Dickens és Hilary Mantel hatása… A legjobb regény, amelyet az utóbbi években olvastam. Az a fajta írásmű, amely ráébreszti az embert a világ és történelmünk furcsaságaira. (Charlotte Runcie, Daily Telegraph)

                                                             

  

 

Az essexi kígyó című könyv kedvezményes csomagajánlatban is megvásárolható az alábbi ajánlatban.

KULT Könyvek  világirodalmi könyvsikerek csomag:

Kapcsolódó termékek

Mások ezt vették még

Imogen Hermes Gowar
4.990 Ft 2.495 Ft
Rose Tremain
3.990 Ft 2.992 Ft
Sally Rooney
3.990 Ft 2.793 Ft
Jordan B. Peterson
4.990 Ft 3.480 Ft
Tasmina Perry
3.690 Ft 1.845 Ft
John Updike
3.990 Ft 2.793 Ft
Ryan Holiday
3.990 Ft 2.992 Ft
Ryan Holiday
3.690 Ft 2.767 Ft
Jane Corry
3.690 Ft 1.845 Ft
Gabriel Tallent
3.990 Ft 2.793 Ft
Michel Bussi
3.990 Ft 2.992 Ft

Csomagok

A legszebb női irodalmi könyvek - KULT 4 cím

Elbűvölő irodalmi könyvcsomag

KULT Könyvek 16 cím + 21% KEDVEZMÉNY a végösszegből

Ezek is érdekelhetnek: