A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Normális emberek - KULT Könyv - Sally Rooney

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Bolti ár:
3.990 Ft
3.192 Ft
Webshop kedvezmény: 798 Ft
Webshop kedvezmény: 20%
Sally Rooney
ISBN: 9786155915888
Gyártó: 21. Század Kiadó

Normális emberek - KULT Könyv - Sally Rooney

SUNDAY TIMES BESTSELLER

Bámulatos és bölcs fejlődésregény, egy magasfeszültséggel lesújtó első szerelem története. 

 

Várható megjelenés:  2019. június 3.

Fülszöveg

Normális emberek - KULT Könyv - Sally Rooney

 

Costa-díj – A legjobb regény (2018)

Specsavers Nemzeti Könyvdíj, Nagy-Britannia – A legjobb nemzetközi szerző (2018)

MAN Booker-díj – Jelölés (2018)

Women's Fiction könyvdíj – Jelölés (2019)

Az év legjobb regénye (Times, 2018)

Number 1 Sunday Times Bestseller 

 

„Az év regénye.” Times

Bámulatos és bölcs fejlődésregény, egy magasfeszültséggel lesújtó első szerelem története.   

Az iskolában Connell és Marianne szinte kerülik egymást. Conell igazi közösségi ember, az iskolai focicsapat sztárja, Marianne magányos, büszke és visszahúzódó lány. Amikor Connell elmegy a Marianne-ék házában dolgozó édesanyjáért, különös, megmásíthatatlan kapcsolat jön létre a két tinédzser között, amelyet eltökélten titkolnak. Érettségi után mindketten ugyanarra az egyetemre kerülnek, és a későbbi években sem sodródnak el egymás mellől. Kapcsolatuk egyre összetettebbé és ellentmondásosabbá válik, kimondatlan feszültségekkel telítődik.

Sally Rooney szűkszavú, visszafogott prózájában briliáns pszichológiai érzékkel, olykor kegyetlen, máskor gyengédebb jelenetekben mutatja be a vidéki kisvárosból származó, eltérő vagyoni helyzetű két fiatal társadalmi beágyazottságát, családi hátterét és baráti körét.

Sally Rooney Dublinban él. A Normális emberek a második regénye, amelyet jelölték a 2018-as Man Booker-díjra.

Első, Beszélgetések barátokkal című kötetével 2017-ben elnyerte a Sunday Times/PFD fiatal írók díját. A Stinging Fly című, félévente megjelenő irodalmi magazin szerkesztője.

 

Nemcsak a Könyvhét és nem csak a nyár – az év egyik legfontosabb könyve Sally Rooney Normális emberek című regénye.

A fiatal brit írónő másfél éve robbant be (nem túlzás a kifejezés!) Baráti beszélgetések című könyvével, ami azóta is sikerlistás a világ sok-sok országában, 2017-ben pedig elnyerte vele a Sunday Times legjobb fiatal írónak járó díját. (Ez is megjelenik magyarul, még az idén ősszel).

A Normális emberek-kel azután végleg befutott, Rooney-t már nem az irodalom legnagyobb reménységei, hanem legnagyobb alakjai közt tartják számon sok-sok országban. Egy klasszikus love story – ha a klasszikus szó alkalmazható egyáltalán ebben az esetben.

Mert ebben a történetben sosem azt történik, amit várnál, elfelejthetsz minden irodalmi klisét – Sally Rooney igazi 21. századi író.

A Normális emberek című regényt Man Booker-díjra jelölték, a Times az év regényének nevezte, ahogyan a Waterstones, Anglia legnagyobb bolthálózata is megválasztotta az év legjobb könyvének.

A magyar fordítás Dudik Annamária Éva munkája. A borítón pedig – erre büszkék vagyunk –, az eredeti grafika, Henn Kim alkotása, melyet igen kevés országban sikerült a kiadójának megvásárolnia.

Bárdos András

 

 

 

Jegyezd elő a 21. Század Kiadó oldalán az "Értesítést kérek"  gombra kattintva, vagy a Libri.hu-n a logóra kattintva:

Értesítést kérek              

 

 

Mások ezt vették még

Ezek is érdekelhetnek:

Termék címkék: 2019, irodalom, kult könyv, man booker-díj