A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél
3.890 Ft
2.723 Ft
Webshop kedvezmény: 1.167 Ft 30%
Menny.:

Itt olvashattál a könyvről:

30% KEDVEZMÉNNYEL sikerkönyvek között válogathatsz
5% visszajár - Törzsvásárlói kedvezmény - regisztrált vevőként
10.000 Ft felett ingyen szállítunk
40.000 Ft felett +21% bónusz kedvezmény

Az öreg halász és a tenger - Ernest Hemingway

3.890 Ft
2.723 Ft
Webshop kedvezmény: 1.167 Ft 30%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9786155955907

Az öreg halász és a tenger - Ernest Hemingway

A veszteség és diadal története.

Leírás

Az öreg halász és a tenger - Ernest Hemingway

 

Hemingway-életműsorozat 1.

Irodalmi Nobel-díj, 1954

Pulitzer-díj, 1953

 

A kubai halász már jó ideje nem járt szerencsével, amikor találkozik egy óriási marlinnal. Hosszú és szenvedéssel teli csatát vívnak, messze kisodródva az öböl vízére.

Hemingway egyszerű nyelven, nagy láttató erővel jeleníti meg a veszteség és diadal történetét, mellyel élete legnagyobb kritikai sikerét aratta. Időtálló művét Ottlik Géza klasszikussá vált fordításában adjuk ki, a szerzői sorozat első köteteként.

        

Ernest Hemingway mesés regényének, Az öreg halász és a tengernek új kiadásával indította útjára a gyönyörű Hemingway-életműsorozatot a 21. Század Kiadó.

A regény 1952-ben jelent meg, ’53-ban Pulitzer-díjat kapott, az író pedig – az indoklásból könnyen kikövetkeztethetően: ezért a műért – egy évre rá Nobel-díjat.

Az öreg halász és a tenger a világirodalom legfontosabb és legnagyobb hatású regényeinek egyike, Hemingway helye pedig – ez által és más nagy művei által – Bergman, Kuroszava, Picasso, Bartók, Marlon Brando, Pelé vagy Muhammad Ali mellett van, a 20. századi kultúra meghatározó alakjai közt.

Aprócska regény, mégis mindenki ismeri, mindenki olvassa, nem egyszerűen iskolai kötelező olvasmány, hanem tényleg kötelező. Állandó viták tárgya, kezdve onnan, hogy ki is valójában Santiago, a kubai halász, mit jelent a tenger és mit a gigantikus hal, hogy győz-e az öreg, vagy veszít végül, egészen odáig, hogy hibázott-e a művet meseszépen fordító Ottlik Géza, amikor az „ember” szót „halászra" cserélte a címben. Hiszen az öregember nem is halászik, hanem horgászik…

Éveken át hiányzott a regény a magyar boltokból, ilyen-olyan okokból, mindegy is, hogy miért.

És ennek vége, nem kell antikváriumba szaladni, nagymama könyvespolcáról elkérni, ha el akarjuk – ha újra akarjuk olvasni.

Somogyi Péter borítóival indul a Hemingway-életműsorozat, és köszönti a 2020-as budapesti könyvhetet.

A Hemingway-életműsorozat elindításának alkalmából készítettünk egy egyedi meglepetést, hogy Hemingway inspiráló gondoltai nap mint nap velünk lehessenek.

Az öreg halász és a tenger c. regény a Hemingway-életműsorozat első tagjaként megvásárolható önálló kötetként:

Kosárba

 

vagy egy exkluzív csomagajánlatban.

Kedvezményes csomagajánlatunk az általad megnézett könyvből

Mások ezt vették még

Ezek is érdekelhetnek:

Az oldal tetejére