Barion Pixel
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
Kiadói ár
3.490 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Webshop kedvezmény: 1.500 Ft 30%
Menny.:
Kiadói kedvezmény minimum 25%
1-3 munkanapon belüli rendelés feldolgozás
Törzsvásárlói pont - regisztrált vevőknek - 5% visszajár
FoxPost, Packeta, GLS kedvező díjak

A kegyelem szigetei - Rose Tremain

Kiadói ár
3.490 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Webshop kedvezmény: 1.500 Ft 30%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
Gyártó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9786156122780
Ez a vásárlásod 7 pontot ér!

A kegyelem szigetei - Rose Tremain

 

Mindvégig feszített beszámoló szerelemről, életről, veszteségről és halálról... bámulatos, elbűvölő történet. Élénk és lebilincselő. - Eastern Daily Press 

Rose Tremain nagy ravasz és ellenállhatatlan. A mesterség és a lélek ismerete, ez az ő tudománya. -  Hegyi Zoltán, Magyar Nemzet

Leírás

A kegyelem szigetei - Rose Tremain

Történelmi regény

A Gustav-szonáta díjnyertes szerzőjétől


„Elképesztően olvasmányos... az év legizgalmasabb könyve.” - Sunday Times

 

Miss Jane a fürdőváros angyala volt. Mindenki az ő keze alatt akart gyógyulásra lelni. De ő biztos volt benne, hogy többre hivatott. 

 

1865-ben járunk, az angliai Bath városában. Egy rendkívüli fiatal nő, Jane, ápolónőként dolgozik, méghozzá kiválóan, de meggyőződése, hogy többre hivatott, és egy nap eljön az ideje, hogy kibontakoztathassa képességeit. Dilemmába kerül, vágyai egy addig elképzelhetetlen jövő felé vonzzák. 

Eközben Borneó vad szigetén egy excentrikus brit „rádzsa”, Sir Ralph Savage filantrópként tevékenykedik, de belső konfliktus kínozza: jelleme törékeny, hajlik a kapzsiságra, ráadásul nyomasztják a hatalmas őserdő erői, amelyek előbb-utóbb legyűrik.  

Jane változtatni akar életén, és sorsa összekapcsolódik Sir Ralph vállalkozásával, miközben a történet az egész Földet bejárja, az aprócska angol teaházaktól a trópusokig, Dublin nyomortanyáitól a hivalkodó párizsi divatbutikokig. 

A kegyelem szigetei olyan regény, amely lángra lobbantja az érzékeket. Bátor szellemi útkeresés, amely megmutatja, hol lelhet oltalomra az ember a könyörtelen világban.

 

Rose Tremain (1943-) Whitbread-, Orange-, Dylan Thomas-, Femina Étranger-, James Tait Black- és Giles Cooper-díjas angol író, Norfolkban él férjével, ez a tizenötödik regénye. A 21. Század Kiadónál olvasható művei: Gustav-szonáta, Zene és csend. Könyvei harminc országban jelennek meg.

 

 

 

„Fergeteges” - Times

 

„Újabb remekbeszabott mű... hősei tökéletlenek, de Tremain olyan szeretettel jeleníti meg őket, hogy mondatai csordultig telnek bizakodással.”- Sunday Telegraph

 

„Megindító krónika – mi minden áldozatra hajlandóak vagyunk a szerelem nevében...” - Good Housekeeping

 

„Mindvégig feszített beszámoló szerelemről, életről, veszteségről és halálról... bámulatos, elbűvölő történet. Élénk és lebilincselő.” - Eastern Daily Press 

 

" ... nagyon jól ír, azonnal beszippant a történetbe. Szabó Magda tudta ezt remekül, és Mészáros Márta a moziban.... De Rose Tremain nagy ravasz és ellenállhatatlan. A mesterség és a lélek ismerete, ez az ő tudománya." -  Hegyi Zoltán, Magyar Nemzet A Gustav-szonáta című regényről

 

 

 

 

A 21. Század Kiadó ajánlója

Mennyire akarunk uralkodni a szerelemben, és mennyire vagyunk kiszolgáltatva? Hogyan lehet, hogy ugyanaz a „hiba” az egyik párkapcsolatban életveszélyes helyzetet idéz elő, míg egy másikban elfogadásra lel? Mitől függ, hogy a megfelelő ember mellé kerülünk, aki meg tudja nekünk adni a kellő szabadságot és tiszteletet? Egyáltalán mekkora árat kell fizetnünk azért, hogy a saját utunkat járhassuk nőként, és ráleljünk a teljes önazonosságra? Magány vár minket, vagy elveszítjük a hivatásunkat? Hogyan virágozhat ki egy nő szexualitása egy olyan korban, amikor az az elvárás, hogy a nő szűzen házasodjék, míg férje prostituáltakhoz jár, és azt sem tudja, miként okozzon örömet egy asszonynak? A tizenkilencedik század végén játszódó történet több oldalról mutatja be a női önállóság kérdését: hogyan lehet kiteljesedni anyaként vagy épp gyermektelenül, megtalálni a boldogságot egy férj mellett vagy egyedülállóként, és miként bontakozhat ki egy nő hivatása azokban az időkben, amikor még ez nem evidencia, hiszen a nők többnyire apjuktól vagy férjüktől függenek. Végigveszi azokat az alapkérdéseket, melyek ma is foglalkoztatnak minket nemtől függetlenül: mennyire vagyunk kiszolgáltatva saját érzékeinknek és szexualitásunknak, és hogyan uralkodhatnak el rajtunk sokszor azok a sötét érzelmek is, melyekről legszívesebben tudomást sem vennénk.

 

1865-öt írunk, amikor a nőknek már számos lehetősége adódik az életben, akár teaházat is nyithatnak, mint Clorinda Morrisey, ugyanakkor, ha megházasodnak, nem lehet vagyonuk, mert minden a férjüké lesz. Az ágyban a férjük öröme a legfontosabb, sok mindenben ki vannak neki szolgáltatva, ugyanakkor egy átlag férfi gyakorlatilag éhen hal, ha nincs a háznál asszony vagy nőrokon, mert nem tudja magát ellátni. A „függeni és függővé tenni” bipoláris kettősége hatja át az emberek életét a kötetben, mely rengeteg szabálytalan, ám példaértékű női sorsot mutat be.
A lázadó lelkű Clorinda Morrisey Dublin nyomornegyedéből küzdi fel magát addig, hogy Bath fürdővárosának legnépszerűbb polgára legyen, akinek teaházában egy jó asszámi tea és a híres citromtorta mellett a lélek igazi menedékre lel. De Clorinda nem az egyetlen nem tradicionális női karakter ebben a regényben.
Jane Adeane, 185 centiméter magas, mindenki megbámulja, ugyanakkor mélyen csodálják. Az a hír járja, hogy olyan jó ápolónő, akinek már a puszta érintése gyógyulást ígér, nem véletlen, hogy a Fürdők Angyalának hívják. Ám hiába olyan sikeres a gyógyításban, úgy érzi, többre hivatott. Jane sorsa két másik, nem hagyományos életet élő nő sorsával kapcsolódik össze. Londonban élő nagynénje, Emmeline Adeane híres festőművész, aki nemcsak díszes turbánjairól és színes köntöseiről híres, de arról az elképesztő szabadságról is, ahogyan az életét éli. Szintén nehezen illeszthető össze a nőkkel kapcsolatos akkori elvárásokkal Julietta Sims, akinek szépsége és vibrálása mindenkit azonnal megbabonáz.
De ugyanúgy szokatlanul működik Clorinda sógornője, aki anyaként bukik meg, vagy a Clorinda nagyapjának házában élő vénkisasszonyok, a McKinnon testvérek, akik szintén magányosan, de annál boldogabban élik az életüket. A kötet végére érve felmerül az emberben a kérdés, vajon létezik egyáltalán olyan, hogy hagyományos női élet, vagy pont az a boldogság titka, hogy mindenki magára szabja a szabályokat, és végre a saját útját járja?
A kötet nemcsak egzotikus tájakra repít el minket, de számtalan izgalmas ténnyel is szolgál: orvostörténeti, szexuáltörténeti vagy természettudományos érdekességekkel.


 

Rose Tremain újabb csodálatos történelmi regénye megrendelhető önálló kötetként vagy kedvezményes csomagajánlatokban.

Kosárba

 

Kedvezményes csomagajánlatunk az általad megnézett könyvből

Mások ezt vették még

Az oldal tetejére