Barion Pixel
Kiadói ár
16.450 Ft
Eredeti ár
23.550 Ft
Webshop kedvezmény: 7.100 Ft 30%
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Bestsellerek új kivitelben - 5 könyves csomag

Kiadói ár
16.450 Ft
Eredeti ár
23.550 Ft
Webshop kedvezmény: 7.100 Ft 30%
Kívánságlistára teszem
ISBN: bestsellerk-uj-kivitelben

Bestsellerek új kivitelben - 5 könyves csomag

Leírás

Bestsellerek új kivitelben - 5 könyves csomag

-

 

 

Normális emberek

Bámulatos és bölcs fejlődésregény, egy magasfeszültséggel lesújtó első szerelem története.

Az év legjobb regénye (Times, 2018)

A legjobb regény (Costa-díj, 2018)

Az év könyve (Waterstones, 2018)

Number 1 Sunday Times Bestseller

New York Times Bestseller

A legjobb nemzetközi szerző (2018)

Egy klasszikus love story – ha a klasszikus szó alkalmazható egyáltalán ebben az esetben. Mert ebben a történetben sosem az történik, amit várnál, elfelejthetsz minden irodalmi klisét – Sally Rooney igazi 21. századi író.

A regényt Man Booker-díjra jelölték, a Times az év regényének nevezte, ahogyan a Waterstones, Anglia legnagyobb bolthálózata is megválasztotta az év legjobb könyvének. A magyar fordítás Dudik Annamária Éva munkája.

A regényből 12 részes filmsorozat készült, mely az HBO-n fut.

 

 

Hová lettél, szép világ

Vágynak egymásra, félrevezetik egymást, összejönnek, szétmennek. Van rá módjuk, hogy elhiggyék: a világ igenis szép?

„Az évtized irodalmi tüneménye.” - Guardian

„A legjobb idei regény.” - The Times

„Alsó hangon elképesztő.” - Independent

„Az év legszórakoztatóbb regénye.” - Daily Telegraph

„Igéző huszonegyedik századi szerelmi történet.” - TLS


 

 

Familiárisok - A pendle-dombi boszorkányok - Stacey Halls

 

Sunday Times Bestseller

 

Fleetwood Shuttleworth, a 17. század elején játszódó történet főhőse alig 17 éves, és negyedszer várandós. Ő Gawthorpe Hall úrnője, de eddig még nem sikerült gyermeket világra hoznia, pedig a férje, Richard már nagyon vágyik örökösre.

Amikor Fleetwoodnak a kezébe kerül egy levél, amelyet a harmadik halvaszülését levezető orvos írt a férjének, lesújtó hírrel szembesül: egy újabb terhességet már nem fog túlélni.

Találkozik egy fiatal bábával, Alice Grayjel, aki megígéri, segít, és bebizonyítja, hogy az orvos tévedett.

Alice-t boszorkánysággal vádolják, és Fleetwood mindent kockára tesz, hogy megmentse. De vajon Alice valóban az, aminek látszik?

Csak ők tudják az igazságot. Csak ők menthetik meg egymást.

„Árnyalt és érzékeny portré egy bátor és szívós lány küzdelméről, hogy megtalálja a helyét a világban. Muszáj elolvasni.” - Heather Morris, AZ AUSCHWITZI TETOVÁLÓ szerzője

„Bámulatosan szép mese - a nőiség és a boszorkányság hogyan száll szembe a fennálló hatalommal... gyönyörködtető élmény az első laptól az utolsóig.” - Jessie Burton, A MÚZSA és A BABAHÁZ ÚRNŐJE szerzője

Stacey Halls egy kis településen nőtt fel az angliai Lancashire-ben, és újságírást tanult az egyetemen. Írásai többek közt a Guardianben, az Independentben és a Sunban jelentek meg. A familiárisok az első regénye, amellyel rögtön elsöprő közönségsikert aratott a történelmi fantasy olvasóinak körében: csak az Egyesült Királyságban több mint 200.000 példányban kelt el, keménytáblás és puhakötéses kiadása egyaránt a Sunday Times Bestseller listáján szerepelt. Több mint tizenkét nyelvre fordították le, és készül a tévés adaptáció.

-

A hatalom - Naomi Alderman - puhatáblás

 

A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek. Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.

A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…

Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?

 

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján.

Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában.

Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.   

 

 

     

 

 

Provokatív, korszak-meghatározó thriller - Guardian

 

Az éhezők viadala és A szolgálólány meséje – vegyítve. - Cosmopolitan

 

Tökéletes. Okos, ijesztő, mulatságos. - Daily Telegraph

 

Magával ragadó. Minden nőnek el kellene olvasni. - The Times

 

Dermesztő. Egy irodalmi bomba. - Financial Times

 

Sokkoló. - Observer

 

Felvillanyoz, sokkol, bámulatba ejt! És mélyen elgondolkoztat. - Margaret Atwood

 

Dermesztő mestermű. - Sarah Perry

 

A szolgálólány meséje a Holtodiglan generációjához. - Grazia

 

-

 

 

2018-ban a KULT Könyvek sorozatban jelent meg korábban, most puhatáblás kiadásban adjuk közre.

 

-

 

Tévésorozat készül Naomi Alderman A hatalom című kultikus könyvéből!

Naomi Alderman disztópikus thrillerét tízrészes minisorozatként adaptálja képernyőre az Amazon Studios. Rendezőként az Emmy-díjas Reed Moranót kérték fel, akinek nevéhez többek között A szolgálólány meséje című sikersorozat is köthető.

A szexuális energiáikkal ölni tudó asszonyok és lányok, akik az élet minden területén átveszik a férfiaktól a hatalmat, hogy felforgassák a világot.

 

 

 

Felvillanyoz, sokkol, bámulatba ejt! És mélyen elgondolkoztat. - Margaret Atwood

 

 

 

A méhek titkos élete - Sue Monk Kidd

New York Times Bestseller

 

Akik azt hiszik, hogy a halálnál nincsen borzalmasabb, semmit sem tudnak az életről.

 

A méhek titkos élete az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere: több mint száz héten át szerepelt a New York Times bestsellerlistáján, több mint hatmillió példányban kelt el az Egyesült Államokban, díjnyertes mozifilm és musical is készült belőle, és harminchat nyelvre fordították le.

1964, Dél-Karolina. Lily Owens tizennégy éves, édesanyját kiskorában vesztette el. Dajkája Rosaleen, aki nagyon szereti Lilyt. Rosaleen harcos kiállással védelmezi a feketék jogait, ezáltal összetűzésbe kerül a városban élő elvakult rasszistákkal. Lily kezdeményezésére elszöknek Tiburonba, a kisvárosba, amely anyja emlékét őrzi. Lilyt három lánytestvér fogadja be, akik méhészkednek, és beavatják a lányt a fekete Mária-kép történetébe.

 

Olvasd és hallgasd!

Kiadónk Spotify-csatornáján megtalálod a könyv alapján készült film zenéjéből összeállított lejátszási listánkat.

 


Sue Monk Kidd 1948-ban született Georgiában. Első regénye A méhek titkos élete, amellyel rögtön óriási sikert aratott és minden idők egyik legkedveltebb szerzőjévé vált. További regényei - A sellő legendája, Szárnyak nélkül, szabadon, Vágyak könyve - egytől egyig New York Times bestsellerek lettek. Két gyermekük van, jelenleg Észak-Karolinában él férjével. 

 

„Megrendítő első regény. Lily hiteles karaktere azonnal belopja magát az olvasó szívébe, a története pedig lebilincselően van elbeszélve. A méhek előre sejtetik Lily önelfogadás, hit és szabadság felé vezető útját, ami a regény legfontosabb mondanivalója.” - USA Today

 

„Inspiráló könyv. Sue Monk Kidd egyenes ági irodalmi leszármazottja Carson McCullersnek.” - Baltimore Sun

 

„Eredeti képzelőerővel megírt könyv... a történet homlokterében Lili anyakeresése áll, aki épp egy olyan helyen talál magának egyet, ahol csöppet sem számított rá." - New York Times

 

„A döbbenetes metaforák és az élethű karakterek annyira szívbe markolóak, hogy könnyet csalnak az olvasó szemébe.” - Library Journal

 

„Kidd regénye egy diadalmas felnövéstörténet, amely a szeretet iránti egyetemes szükségletről szól.” - New Orleans Times-Picayune

 

„A fejezetek...a »mágikus realizmus« határmezsgyéjén, azon a meseszerű és a hétköznapi különös elegyén táncolnak, ami könnyen ámulatba ejti az olvasót. Itt is ez történik.” - Richmond Times-Dispatch

 

„Egyszerűen hihetetlen, hogy ez a megindító, eredeti, és csiszolt könyv egy első regény. Csodálatosan van megírva, erőteljes, szívbe markoló, humoros és jólesően különc. Feltétlenül olvassák el!” - Joanna Trollope

 

„Csodálatos regény anyákról, lányaikról és a szeretet transzcendens erejéről.” - Connie May Fowler

 

„Egy vérbeli déli hang.” - Anita Shreve

 

„Olyan, mintha Kidd finomságokkal telepakolt volna egy ételes dobozt, amire mi azt mondjuk, hogy ó, köszönöm, nem fogadhatjuk el, aztán a kocsiban hazafelé behabzsoljuk az egészet.” - Entertainment Weekly

 

„Egy anyátlan lány meséje annak a felfedezéséről, hogy mit is jelent a család valójában, s azokról a furcsa és csodálatos helyekről, amiket szeretünk.” - Washington Post

 

Kiadónk ajánlója

Lily Owens egy 14 éves félárva lány, akire osztálytársai furcsán néznek, mert szeret tanulni. Édesanyja kiskorában halt meg, gyászában indulatos apja nem segít neki. A kislány szeretetet egyedül a sötét bőrű házvezetőnőtől, Rosaleentől kap.

A történet 1964-ben játszódik Amerikában, amikor papíron nagy változások történnek a feketék jogait illetően, de a valóság teljesen más, mint az elmélet. Lily és Rosaleen furcsa párosa végül egy rikító rózsaszín házban lel menedékre, ahol teljesen megváltozik az életük.  A rózsaszín házban nemcsak szeretetből akad bőven, de furcsaságból is. Lily a méhekről és a méhészkedésről is megtud mindent, például hogy mennyire okosak a méhek, miért készítenek szárazság idején lila mézet, hogyan csinálnak légkondicionálást maguknak hőség idején, vagy milyen egy anyátlan kolónia.

Lily rájön, akármennyire is árvák vagyunk, mindannyian rálelhetünk a lelkünk mélyén lakozó anyai erőre, amely mindig talpra állít. Az önismereti úton nagy segítséget ad a 14 éves lánynak a Mária Leányai nevű rejtélyes női társaság, melyek látszólag egy sötét bőrű Mária szoborhoz, a Leláncolt Miasszonyunkhoz imádkoznak, valójában az egyik legszolidárisabb és legösszetartóbb női közösség.

Sue Monk Kidd első regénye igazi gyógyír a léleknek, mely gyönyörű stílusban, rengeteg humorral mesél arról, mennyi fájdalmat tud okozni a rasszizmus, gyűlölködés, gyász, de hogyan találhat rá az ember a saját belső erejére, hogy küzdjön ezek ellen. 

 

 

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere

Puhatáblás, világirodalmi könyvsikerek új kiadásban sorozatunkban jelent meg.

Az oldal tetejére