Barion Pixel
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
Kiadói ár
10.980 Ft
Eredeti ár
17.970 Ft
Webshop kedvezmény: 6.990 Ft 39%
Kiadói kedvezmény minimum 25%
GLS, MPL, Packeta szállítási módok
Személyes vásárlás -25% a BookUp Könyvesboltban
Extra bónusz kuponkód B+10 21.000 Ft vásárlás felett

Jonathan Franzen életműsorozat - könyvcsomag

Kiadói ár
10.980 Ft
Eredeti ár
17.970 Ft
Webshop kedvezmény: 6.990 Ft 39%
Kívánságlistára teszem
Gyártó: 21. Század Kiadó
ISBN: franzen-csomag
Ez a vásárlásod 11 pontot ér!

Jonathan Franzen életműsorozat - könyvcsomag

A 21. Század Kiadó szerzői sorozatban publikálja nagyregényeit, amelyek megjelenésük után azonnal klasszikussá váltak. 

Leírás

Jonathan Franzen életműsorozat - könyvcsomag

 

o

Tisztaság - kétkötetes kiadás

Javítások - kétkötetes kiadás

Keresztutak - kétkötetes kiadás

o

 
 

A 21. Század Kiadó szerzői sorozatban publikálja nagyregényeit, amelyek megjelenésük után azonnal klasszikussá váltak. 

 

Ki mondta, hogy a nagyregények ideje lejárt? Hiába szajkózták ezt sokáig a posztmodern károgók, akik a történet és a nyelv felrobbantásában hittek, akiket az irodalom dekonstrukciója éltetett, ha a 2000-es években jött valaki, és bebizonyította, hogy a történet igenis fontos. A nagyregények korszaka pedig újra beköszönhet, és elhozhat egyfajta irodalmi paradigmaváltást az olvasók legnagyobb örömére.

Jonathan Franzen 2001-es, Javítások című regénye óta már semmi nem lesz ugyanolyan az irodalomban, mint azelőtt volt. Szerencsére. A többgenerációs családregények alkotója úgy használja a horizontot, mint egy rafinált prizmát: újabb és újabb tereket nyit a történelmi és családi emlékezetben. Mintha egy önmagát mindig másképp sokszorozó szellemi horizontot hozna létre.

 

Az új nemzedék legtehetségesebb tagjának tartott Jonathan Franzen titka nemcsak ezekben rejlik: a csodálatosan részletesen és mélyre menően megszerkesztett, nagyívű szövegek más kincseket is rejtegetnek.

Jonathan Franzennek van véleménye a politikáról, a gazdasági, társadalmi változásokról és a klímaváltozásról is – e véleményét pedig nem rejti véka alá: szereplői már azáltal kritikát fogalmaznak meg, hogy nemcsak saját érzelmi ketrecükben vergődnek, hanem a társadalmi struktúra széthulló és rosszul újraépülő börtönében.

 

Ha tehát létezik kidolgozottságában, stílusában, dramaturgiájában, részletességében, újszerűségében, mondanivalójában tökéletes, világra szóló műremek, olyan mesterdarab, amely bármilyen befogadót ugyanolyan elemi erővel ráz meg, akkor Jonathan Franzen 2000-es években született regényei biztosan azok. Hogy mégsem kapta meg eddig a Nobel-díjat? Ami késik, nem múlik, hiszen múlhatatlan érvényű művekről beszélünk.

Mások ezt vették még

Az oldal tetejére