A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
EXTRA kedvezmények<strong> SALE AKCIÓ <strong> ELKÉPESZTŐ ajánlatok és kedvezmények</strong> EXTRA kedvezmények SALE AKCIÓ ELKÉPESZTŐ ajánlatok és kedvezmények
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél
4.990 Ft
673 Ft
Webshop kedvezmény: 4.317 Ft 87%
Menny.:
25% KEDVEZMÉNNYEL saját kiadású sikerkönyvek
CSOMAG akció - EXTRA kedvezmények
AJÁNDÉK VÁSZONTÁSKA 10.000 Ft vásárlás felett
10.000 Ft felett ingyen szállítunk
Termék címkék:
2018 életrajz karrier színház

Maszk nélkül

4.990 Ft
673 Ft
Webshop kedvezmény: 4.317 Ft 87%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9786155759802

A Webber hetvenedik születésnapjára megjelent kötet felfedi a legendák mögött lapuló, kivételes személyiség igazi arcát.

„Pont olyan élvezetes olvasni, mint amilyen a darabjait nézni!” – Washington Post

Leírás

Andrew Lloyd Webber - Maszk nélkül

életrajzi könyv

Korunk egyik legsikeresebb és legjelentősebb zeneszerzője, Andrew Lloyd Webber közel fél évszázada hódította meg a zenés színház világát. Számos díj, többek közt jó néhány Tony és egy Oscar nyerteseként világszerte milliókat bűvölt el zenéjével és olyan nagy sikerű előadásaival, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, a Macskák, Az operaház fantomja - mely a Broadway leghosszabban futó musicalje -, és legújabb műve, a Rocksuli. 

Maszk nélkül című művében az elismert, díjnyertes zeneszerző páratlan, játékos stílusban vet számot az eredményeivel, a sors és a körülmények játékaival, sikereivel és csalódásaival, az éltető és ihlető szenvedélyeivel.

A Maszk nélkül egy szellemes és árulkodó anekdotákkal teli életről mesél, amelyben számos híresség bukkan fel, így például Elaine Paige, Sarah Brightman, David Frost, Julie Covington, Judi Dench, Richard Branson, A. E. Rahman, Mandy Patinkin, Patti LuPone, Richard Rodgers, Norman Jewison, Milos Forman, Plácido Domingo, Barbara Streisand, Michael Crawford, Gillian Lynne és Betty Bukley.

A Webber hetvenedik születésnapjára megjelenő kötet felfedi a legendák mögött lapuló, kivételes személyiség igazi arcát.

„Nevettem, sírtam, szinte jobban élveztem, mint a Macskákat!” – Vanity Fair

„A Maszk nélkül izgalmas bepillantást nyújt egy hihetetlenül élménygazdag és kreatív élettörténetbe.” – BBC America 

„Pont olyan élvezetes olvasni, mint amilyen a darabjait nézni!” – Washington Post

 

 

Az ember, aki egyszerre kekeckedett Jézussal és a macskákkal - Index.hu

"Egy középhosszú cikket is össze lehetne írni róla úgy, hogy kizárólag az „ő az egyetlen, aki...” jellegű mondatokat használunk. Olyanokat, mint hogy 

  • Ő az egyetlen brit muiscalszerző, akinek a New York-i Broadway-n volt a világpremierje. 
  • Ő állította be a Broadway leghosszabb ideig futó musicalének rekordját azzal, hogy 18 évig futott ott a Macskák. 
  • Ő az, aki megdöntötte a Broadway-n leghosszabb ideje futó musical rekordját – igen, ezt az előzőt, a sajátját –, amikor Az Operaház Fantomja elhagyta a 18 éves kort, és harminc év után még mindig fut. 
  • Az ő musicalje – a Fantom – volt az első, amely elérte a tízezres előadásszámot ugyanitt, és ez már hat éve volt. 
  • Szintén a Fantom volt a világ legtöbb pénzt termelő musicalje a maga 5,4 milliárd dolláros (1500 milliárd forintos) bevételeivel – igaz, ezt a rekordot megdöbbentő módon nem saját maga írta felül később, hanem Az Oroszlánkirály. 
  • Ő az egyetlen szerző az elmúlt félszáz évből, akinek egyszerre futott négy előadása a Broadway-n; ezt korábban, 1953-ban csak a Rodgers–Hammerstein párosnak, A muzsika hangja szerzőinek sikerült elérnie.

És a sor még folytatható lenne. Andrew Lloyd Webber hetven éves korára mindent elért, amit csak lehetett. "

 

 

 

Webber személye és munkássága a nemzetközi színházi élet és a magyar közönség kultúrális szokásait is megreformálta.

Magyarországon a Madách Színház évtizedek óta rendületlenül hozza be az újabb és újabb Webbereket, megteremtve ezzel jó pár ezer magyar első találkozását a műfajjal.

És ahogyan Webber a Szupersztárral 1970-ben behozta a progresszív rockot a klasszikus zenei műveltséggel rendelkező színházi zenészek közé, a Deep Purple énekesével Jézusként, azért annak is kellett, hogy legyen hatása a színház mai képére. 

 

A Webber hetvenedik születésnapjára megjelent kötet felfedi a legendák mögött lapuló, kivételes személyiség igazi arcát.

 

Kosárba

 

 

Kedvezményes csomagajánlatunk az általad megnézett könyvből

13.470 Ft
2.670 Ft
80% Csomag kedvezmény:

Mások ezt vették még

Az oldal tetejére