A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
2.990 Ft
990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.000 Ft 67%
25% - 30% alap KIADÓI KEDVEZMÉNY könyveinkre
TARTALMAS szórakozás
GLS, FoxPost, Packeta - kedvező díjakkal
Summer Sale - extra ajánlatok

Szerdán habcsók

2.990 Ft
990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.000 Ft 67%
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9789638937926

Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője volt első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez.

UTOLSÓ PÉLDÁNYOK

Leírás

Szerdán habcsók - Papp Diána

Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.

Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé.

Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője volt első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez.

"Így is lehet Papp Diána a regénnyel azt üzeni: némi derűvel bármikor újra lehet kezdeni."

 

-

 

Szerdán habcsók - Egy édesség, ami jót tesz a vonalaidnak

Édes, de nem szirupos - ez a pár szó tökéletesen leírja, milyen is ez a csajos könyv, amit legszívesebben egy szuszra kiolvastunk volna!

"A nők ne visszafelé nézzenek, és a saját sikertelenségükön rágódjanak, hanem azt lássák, hogy kaptak egy második esélyt az élettől, és most jobban fogják csinálni.” Akár ez is lehetne a mottója Papp Diána új könyvének, ami segíthet átlendülni a mélyponton azoknak, akik Eszterhez - a könyv főszereplőjéhez - hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek. De persze azoknak is remek kikapcsolódást nyújthat, akik könnyed olvasnivalóra vágynak!

„Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel   elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.” Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé. Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez…

Miért döntöttél úgy, hogy több, mint 10 évnyi újságíróskodás után regényt írsz?

Korábban is volt egy kísérletem, de akkor nem voltam elég kitartó. Újságíróként és könyvolvasóként is nagyon érdekelnek a női sorsok, a különböző válaszok, amelyeket a nők egy-egy nehéz helyzetre adnak. Ezzel a könyvvel szeretnék én is egy érvényes választ adni egy gyakori helyzetre: egy kapcsolat, egy házasság végére. A Szerdán habcsók édes, de nem szirupos: kétségek és ballépések kísérik a főhőst az újrakezdés útján, de van bátorsága elindulni rajta.

A Szerdán habcsók egy fiatal nőről szól, aki nagyjából veled egykorú, hasonló a munkája is. Mennyire szól rólad ez a könyv?

Annyira, amennyire minden hasonló korú nőről. A legtöbb nőt ennyi idős korára foglalkoztatja az, hogy vajon jól döntött-e például a szakmája, a karrierje tekintetében. Ezt akarta? Elérte azt, amiről álmodott még a középiskolában? Boldog? És kibírja, ha egész életében ezzel kell foglalkoznia? Nekem is vannak álmaim, kérdés, hogy csak álmok maradnak, és annyit is érnek, vagy érdemes elindulni új utakon. Az újságkészítéssel, az írással megtaláltam azt, amit szeretek, ami igazán én vagyok. De ettől még maradtak megvalósításra váró álmaim. A magánélet tekintetében pedig annyira szól rólam ez a könyv, hogy mint a legtöbbünknek az én felnőtt életemben is sor került már szakításra és új kezdetre. És a főhősömhöz, Eszterhez hasonlóan nekem is van egy húgom, aki egyben a legjobb barátnőm.

A könyv egy fiatal lány válás utáni nehézségeiről, és egy második esélyről szól. Miért választottad ezt a témát?

Mert az a közhely, hogy a világ felgyorsult, egyre igazabb. A kapcsolatok nem tartanak mindig örökké. Nagyon ritka a mindhalálig tartó szerelem, talán nincs is. Rengeteg inger éri az embert, minden sokkal gyorsabban történik. És a mi korosztályunk, ha véget ér valami, hajlamos nem harcolni érte, hanem lezárja, és odébbáll. Jóval könnyebben, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Tehát nagyon sok nőnek kell szembenéznie az újrakezdés problémáival, ezt látom a saját ismeretségi körömben is. Jó lenne, ha ezzel a könyvvel segíthetnék abban, hogy a nők ne visszafelé nézzenek, és a saját sikertelenségükön rágódjanak, hanem azt lássák, hogy kaptak egy második esélyt az élettől, és most jobban fogják csinálni.

Főhősöd, Eszter munkája mellett egy gasztroblogot vezet. Te is gyakran tüsténkedsz a konyhában?

Én inkább sütni szeretek, azt viszont szinte minden hétvégén. Szívesen próbálom ki a kedvenc gasztroblogjaim receptjeit, általában sikerrel. A sütés, a konyhai alkotás megnyugtat, különleges érzés kerít hatalmába. És ha még finom is, az külön öröm. Családomban, baráti körömben viszont nagyon sokan főznek igazán professzionálisan, szívesen hallgatom receptjeiket, és kóstolom a főztjüket.

Mire utal a regény címe?

Azért választottam ezt a címet, mert a habcsók szerintem nagyon jó hangulatú szó, amely egyszerre érzékelteti a könyv két fő motívumát: a szerelmet és a főzés iránti szenvedélyt. És hogy miért szerda? Az majd derüljön ki a könyvből!

Kinek ajánlod ezt a könyvet?

Mindenkinek, aki párkapcsolatban él, és aki most épp nem él párkapcsolatban. Azoknak, akik szeretik a munkáját, és azoknak is, akik annyira épp nem. Bárkinek, aki szeret főzni, de annak is, aki inkább csak recepteket olvasgat.

Lesz folytatás?

Még nem tudom. Múlik az olvasókon is, és a szereplőimen is. Ha szeretnék folytatni a történetüket, szerintem jelezni fogják nekem.

*********************************

Papp Diána 1976-ban született Budapesten. A ráckevei Ady Endre Gimnáziumban érettségizett, az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán magyar–német szakon diplomát szerzett. Újságírói pályafutását a Népszavánál kezdte, majd több női magazinnak is dolgozott. Később a JOY vezető szerkesztője lett. Jelenleg a Nők Lapjánál dolgozik vezető szerkesztőként, a lapban rendszeresen jelennek meg cikkei, publicisztikái. A Szerdán habcsók az első regénye.

http://www.elixironline.hu/egeszseg/Szerdan_habcsok_-_Egy_edesseg__ami_jot_tesz_a_vonalaidnak

Egy falat habcsók

Budapest — A nők ne visszafelé nézzenek, és a saját sikertelenségükön rágódjanak, hanem azt lássák, hogy kaptak egy második esélyt az élettől, és most jobban fogják csinálni – írja Papp Diána (35) a nemrégiben megjelent Szerdán habcsók című regényében.

A főhős Békési Eszter pr-szakember és gasztroblogger történetével valószínűleg sok nő tud azonosulni. 33 évesen válik, aggódó szüleihez költözik, esténként szomorúan borozgat, és közben elgondolkodik azon, hogy vajon megfelel-e neki az az élet, amelyben él. Aztán megrázza magát, és van bátorsága újrakezdeni mindent, felépítenie egy vadonatúj Esztert.

A regény ezt az önépítést követi végig humorosan, kedvesen. Az amúgy szerkesztőként dolgozó Papp Diána édesnek szánta a történetet, de nem sziruposnak, és ajánlja mindenkinek, aki párkapcsolatban él, és aki épp nem. Mindenkinek, aki szereti a munkáját, és azoknak is, akik annyira épp nem. A Szerdán habcsók nemcsak a léleknek ad rágódnivalót.

A könyv különlegessége, hogy rengeteg izgalmas receptet is tartalmaz, elvégre Eszter éppoly szenvedélyes a gasztronómiában, mint abban, hogy megtalálja a saját útját.

K. Sz.

http://www.blikk.hu/sztarvilag/kultura/konyvajanlo-egy-falat-habcsok/3s47zpr

Az oldal tetejére