Barion Pixel
Kiadói ár
11.280 Ft
Eredeti ár
15.980 Ft
Webshop kedvezmény: 4.700 Ft 29%
Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
Summer Sale - Keresd az extra ajánlatot!

Downton Abbey szakácskönyv - csomag

Kiadói ár
11.280 Ft
Eredeti ár
15.980 Ft
Webshop kedvezmény: 4.700 Ft 29%
Kívánságlistára teszem
ISBN: da-csomag

Downton Abbey szakácskönyv csomag

 
 
A Downton Abbey sorozat kedvelői és a gasztronómia iránt érdeklődők számára most végre megnyílik Mrs. Patmore konyhája! 
 
 
 
 
 
 
 

Leírás

Downton Abbey szakácskönyv csomag

 

 

A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv - Annie Gray

 

 

A hivatalos Downton Abbey szakácskönyvben több mint száz recept található a Crawley-háztartás étkezéseinek legjavából – az emeleti díszvacsorák fogásaitól a földszinti pástétomokig és pitékig.

Mrs. Patmore ételei a korszak eredeti receptjeinek alapján készültek, ezeket láthattuk a sorozatban, a huszadik század elejének tipikus fogásai közé tartoztak – egyenesen a Downton Abbey konyhájából.

A gyönyörűen tálalt ételek mellé ráadásul Annie Gray ételtörténész ellenállhatatlanul izgalmas betekintést ad annak megértéséhez, hogy miért éppen ezek a fogások voltak a legnépszerűbbek 1912 és 1926 között.

A könyv lapjain több mint száz színes fotó szerepel, egy részük a forgatáson, az eredeti díszletek között készült, ugyanazokkal a poharakkal és porcelánokkal, amelyekért már a sorozatban is rajongtunk.

 

 

A szereplőket sem kell nélkülöznünk, idézeteket olvashatunk tőlük, és olyan bennfentes háttér-információkat is kapunk, mint például azoknak a jeleneteknek a leírását, amelyekben az ételek kiemelten  fontos szerephez jutnak.

A könyv a recepteket napszakok és alkalmak szerint csoportosítja: reggeli, ebéd, vacsora; délutáni tea, kerti parti; piknik, vadászat, ló- és agárverseny; desszertek és szendvicsek.

Az ünnepi menüben kaviáros pirítós, csirkés vol-au-vent, uborkaleves vagy pisztráng portói mártásban, a szolgálók asztalán tésztába sütött kolbász, marhapörkölt nokedlivel, torták vagy mézeskalács.

Ezentúl semmi nem akadályozhat meg abban, hogy hamisíthatatlan Downton Abbey-estélyt rendezhessünk!

 

A Downton Abbey 6 évados filmsorozata a Netflixen elérhető. A sorozat alapján készülő második film az összes eredeti szereplővel 2022 tavaszán érkezik!

 

 

 

A Downton Abbey sorozat kedvelői és a gasztronómia iránt érdeklődők számára most végre megnyílik Mrs. Patmore konyhája!
 

 

 

 

 

A hivatalos Downton Abbey Ötórai Tea Szakácskönyv

 

 

Szeretettel meghívunk egy...

...ínycsiklandozó ötórai teára

 

Kötetünk a délutáni teázást, az elegáns étkezést ünnepli, receptekkel, történelmi érdekességekkel és illemszabályokkal.

 

Az átfogó kalauzban található több mint 150 fényképet a sorozat öt évadjának epizódjaiból, illetve a 2019-es, egész estés filmből válogattuk. A gyűjtemény hetven ínycsiklandozó receptet tartalmaz, amelyek jóvoltából az olvasó éppen úgy teázhat, ahogyan Granthamék tették hőn szeretett sorozatunkban.

Az előszót Gareth Neame, a Downton Abbey producere írta. A kötet betekintést nyújt a tea mint étkezés történetébe, tárgyalja eredetét és különféle változatait. Részletesen bemutatja az etikettet, amelyet az angol arisztokraták teázás közben követtek, ezenkívül kitér arra, hogy milyen szerepet játszott a tea mint étkezés a sorozatban, az emeleten, illetve az alagsor hétköznapjaiban.

A hetven recept sütemény, ízletes falat, édes és sós nyalánkság, amelyeket a teával együtt szolgáltak fel.

Külön fejezetet kaptak:

– A sütemények, tészták és kekszek, köztük az olyan klasszikusok, mint a tejszínkrémes scone, a Chelsea-zsemle, vagy az olyan különlegességek, mint a málnás habcsók és az ekler fánk.

– Torták, kosárkák és pástétomok: színpompás Battenberg-torták, citromos kosárkák, melengető, fűszeres sötét mézeskalács, ragacsos karamellfelfújt... ellenállhatatlan sütemények mindenféle ízlésvilág számára.

– A teához kínált szendvicsek és sós falatok: mini sertéshúsos pite, cornwalli batyuk, gondosan formára vágott szendvicsek, amelyeket finom kencék egészítenek ki.

– A gyümölcsdzsemek és egyéb finomságok: zamatos eper-rebarbara lekvár, ribizlizselé, citromkrém, amelyeket mind frissiben, odahaza készíthetünk el.

 

A gondosan megválogatott receptválaszték Downton világának minden szegletét bejárja, a társalgóban elfogyasztott meghitt délutáni teától a kertben rendezett fényűző teapartiig.

A fényképekkel és a Downton szereplőitől vett idézetekkel teli könyv böngészése közben minden olvasó újrateremtheti és átélheti Downton Abbey ötórai teázásának pompás hagyományait és valódi zamatát.

 

A Downton Abbey 6 évados filmsorozata a Netflixen elérhető. A sorozat alapján készülő második film az összes eredeti szereplővel 2022 májusban érkezik!

 

 

A 21. Század Kiadó ajánlója

Downton Abbey Ötórai Tea Szakácskönyv: fantasztikus ételfotókkal és a Downton Abbey sorozatból vett, csodás hangulatképekkel illusztrált szakácskönyv az angolok csillapíthatatlan teaszeretetéről. Bárki olvassa is ezt a lenyűgöző kivitelezésű kötetet, garantáltan rajongója lesz a délutáni teázásnak. Meg persze a Crawley család mindennapjainak.

A sorozatban nagyon fontos szerepet játszanak azok a jelenetek, amelyek teázáskor játszódnak: mindegyik a korszak legelegánsabb divatját tükrözi. A „tea” szót már régóta gyűjtőfogalomként használták különböző alkalmakra, amikor teázni lehetett. Ez lehetett szerény, például egy csésze tea egy szelet süteménnyel otthon, vagy egy csésze tea és néhány meleg pogácsa egy pályaudvari teázóban, vagy grandiózus teadélután, amelyet egy nagybirtokon rendeztek. 

Ez a könyv tele van a legjobb receptekkel: kekszek és pogácsák, torták és lepények, sós falatkák, lekvárok és zselék, és még sok minden, ami a Downton Abbey idején a legendás angol ötórai teához kellett, és kell még ma is. 

A Downton Abbey teadélutános szakácskönyvéből minden kiderül az angolok tea iránti szenvedélyének hátteréről: megismerhetjük a teázás történetét és illemszabályait, milyen brit teafajták léteznek, és főként miféle süteményeket és szendvicseket szolgálnak fel a sorozat egyes részeiben a teázások során, vagy fogyasztanak az angolok ilyenkor. Ha betartjuk a teázás illemszabályait, és nem úgy viselkedünk, mint egy neveletlen középosztálybeli, aki telepakolja a tányérját madeleine-ekkel, és ahogy kell, illendően minden korty után visszatesszük a csészét a tányérra, akkor mi is a sorozat szereplőivel tarthatunk egy hamisítatlan ötórai teára ennek a könyvnek a segítségével. A kötet hetven ínycsiklandozó receptet tartalmaz, melyeket arisztokratikusan szépen fényképezett, hangulatos ételfotók és sorozatképek díszítenek.

 

Teázz úgy, mint Granthamék

A gondosan megválogatott receptválaszték Downton világának minden szegletét bejárja, a társalgóban elfogyasztott meghitt délutáni teától a kertben rendezett fényűző teapartiig.

Gyönyörű vászonkötésben, aranyozott díszítéssel megjelent szakácskönyv.

 

 

 

Az oldal tetejére