Barion Pixel
Kiadói ár
2.990 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.000 Ft 40%
Menny.:

Itt olvashattál a könyvről:

Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
Summer Sale - Keresd az extra ajánlatot!

Bizalom - Hernán Díaz - Pulitzer-díj

Kiadói ár
2.990 Ft
Eredeti ár
4.990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.000 Ft 40%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
ISBN: 9789635682362

Bizalom - Hernán Díaz

Egy trükkös könyv a vagyonról a Nagy Gatsby rajongóinak

Pulitzer-díj 2023

Leírás

Bizalom - Hernán Díaz


KULT Könyvek

-

 

Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra jelölt szerző

Pulitzer-díj 2023

 

 

Az óriási dübörgés és pezsgés ellenére az 1920-as évek New Yorkjában mindenkinek muszáj volt hallania Benjamin és Helen Raskről. A férfi legendás Wall Street-i mágnás; a nő excentrikus arisztokraták tüneményes tehetségű leánya. De szóbeszéd indul: vajon minden rendben Benjamin pénzügyi manővereivel? És Helen miért él ilyen bezárkózó életet? Miközben a tékozló, spekulációra épülő évtized a végéhez közeledik, a fényűző párt egyre hangosabb pletykák övezik. Milyen áron szerezték irdatlan vagyonukat? Ez a rejtély áll az 1938-ban íródott, Kockázatos pozíciók című regény középpontjában, amelyet, úgy tűnik, mindenki olvasott New Yorkban. De a történetnek nem ez az egyetlen változata.

 

Hernán Díaz Bizalom című könyve káprázatosan hozza játékba a fenti történet szereplőit – miközben kiviláglik, micsoda feszültség rejlik a fiatal nő életében, aki elszántan igyekszik elkülöníteni a tényeket és a konfabulációt. Díaz regénye minden egyes réteg feltárásával, minden egyes felismeréssel egyre lebilincselőbbé és mélyértelműbbé válik. Miközben az olvasó ki szeretné deríteni, mi az igazság, tudatára ébred, milyen gravitációs ereje van a pénznek és a hatalomnak, hogyan manipulálhatók a tények. A Bizalom sokrétű, nagyszabású mű; feltárja azokat a hangokat, amelyeket a lényegi egyenlőtlenségeket igazoló mítoszok betemetnek.

 

2023-ban regény kategóriában két mű - megosztottan - kapott Pulitzer-díjat. Hernán Díáz Bizalom című regénye mellett, amely Pék Zoltán fordításában jelent meg a 21. Század Kiadónál, a másik díjazott Barbara Kingsolver Demon Copperfield című, magyarul egyelőre nem olvasható kötete.
A zsűri indoklása szerint a Bizalom szívbemarkoló könyv, amelyben egy mára letűnt Egyesült Államok elevenedik meg. Egymást átszövő különböző stílusban megalkotott narratívákból bomlik ki család, vagyon és ambíció vizsgálata. Díaz regénye komplex analízisét adja a hatalom és a szerelem lehetőségeinek egy olyan országban, ahol mindent a kapitalizmus határoz meg.

 

„Felvillanyozó.” - New York Times

 

„Lebilincselő sztori társadalmi osztályokról, kapitalizmusról, kapzsiságról.” - Esquire

 

„Szédítő... fontos és időtálló." - Vogue

 

„Elmés, mély.” - Boston Globe

 

„Leleményes.” - Minneapolis Star Tribune

 

„Zseniális és lenyűgöző… Egy gyönyörű regény birodalmakról és elvesztésülről, férjekről és feleségekről, megdöbbentő vagyonokról és kimondhatatlan nyomorúságról… Pokolian szórakoztató olvasni.” - Oprah Daily

 

  

 

Egy trükkös könyv a vagyonról a Nagy Gatsby rajongóinak

Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra jelölt szerző
Pulitzer-díj 2023

Lebilincselő nyomozás az igazság után az 1920-as évek csillogó New Yorkjából Pék Zoltán fordításában

A kötetből minisorozat készül az HBO-n Kate Winslet főszereplésével és producerségével, melyben a színésznő ismét megcsillanthatja bűnügyi filmes és drámaelőadói képességeit.

A legendás Wall Street-i mágnásról és feleségéről szóló sorozatban egyre inkább úgy érzi a néző, nem biztos, hogy hinnie kell a képnek, amit Benjamin Rask el akar hitetni magáról és házasságáról.

 


Hernán Díazt már jelölték Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra. A könyveit több mint húsz nyelvre fordították le. Whiting- és William Saroyan-díjas író, a New York-i Könyvtár Dorothy és Lewis B. Cullman Központjának ösztöndíjasa. Első regényét, az In the Distance-t, a Publishers Weekly beválogatta 2017 tíz legjobb regénye közé, a Lit Hub pedig az évtized húsz legjobb könyve közé. Hernán Díaz Brooklynban él.

 


Lebilincselő nyomozás az igazság után az 1920-as évek csillogó New Yorkjából.

Kosárba

Kedvezményes csomagajánlatunk az általad megnézett könyvből

KULT Könyvek 36 cím
194.840 Ft
97.520 Ft
50% Csomag kedvezmény:
Az oldal tetejére