Barion Pixel
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
Kiadói ár
1.490 Ft
Eredeti ár
3.990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.500 Ft 63%
Menny.:

Itt olvashattál a könyvről:

Kiadói kedvezmény minimum 25%
2-5 munkanapon belüli rendelés feldolgozás
Törzsvásárlói pontok - regisztrált vásárlóknak - 5% visszajár
Ünnepi kiadói kedvezmények

Engedetlenség - KULT Könyvek - Naomi Alderman

Kiadói ár
1.490 Ft
Eredeti ár
3.990 Ft
Webshop kedvezmény: 2.500 Ft 63%
Menny.:
Kívánságlistára teszem
Gyártó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9786155915048
Ez a vásárlásod 2 pontot ér!

Engedetlenség - KULT Könyvek - Naomi Alderman

"Elbűvölő regény hitről, hovatartozásról és önmagunk felszabadításáról." - Guardian

Leírás

Engedetlenség - KULT Könyvek - Naomi Alderman

21. SZÁZAD KULT KÖNYVEK 

Ronit Krushka harminckét éves, New Yorkban él, és leszbikus létére főnökével, egy nős férfival folytat viszonyt. Apja halála után visszatér szülővárosába, Londonba. Ortodox zsidó családból származik, de nem gyakorolja a vallást, és rég elhidegült apjától is, aki befolyásos rabbi volt. Hazatérése nem mentes a konfliktusoktól: a hagyománytisztelő közösségben, ahol felnőtt, már Ronit puszta lénye is hajmeresztő provokáció. 

De a sokkhatás kölcsönös. Ronit viszontlátja unokatestvérét, Dovidot, akiből rabbi lett, ráadásul Ronit régi szerelmét vette feleségül. Ronit nem tér magához: unokatestvére és régi szerelme is egész más, mint annak idején. 

Ronitot friss tapasztalatai arra kényszerítik, hogy mindent átértékeljen, amit az életről gondolt. 

Naomi Alderman 1974-ben született Londonban. Rendszeresen ír a Guardianbe, a Bath-i egyetem oktatója. Az Engedetlenség az első regénye – az ebből készült amerikai filmet Magyarországon A rabbi meg a lánya címmel vetítették, két főszereplője Rachel Weisz és Rachel McAdams. A hatalom című disztópiájával 2016-ban robbant be a világ könyvpiacaira: több tucat nyelvre lefordították, díjak sokaságát söpörte be, regénye egyszeriben a feminista mozgalmak megkerülhetetlen hivatkozási pontjává vált.

Naomi Alderman „nagyon intim, személyes módon tudja ábrázolni a találkozás lelkekbe hatoló, nem kevés váratlan eseményt okozó hatását. (...) Kísérjük el, legyünk társai Ronitnak ebben az utazásban, érdemes! Miközben mi is tarthatunk némi önvizsgálatot.” – részlet a GABÓ OLVAS blog friss recenziójából az Engedetlenség című könyvről. 

Az Engedetlenség c. könyv a 21. Század Kiadó KULT sorozatában jelent meg. Nem titkolt célunk, hogy a KULT Könyvekkel felkavarjuk és gondolkodásra késztessük, megérintsük és vitára sarkalljuk az olvasókat. 

A KULT könyvek mindegyik kötete gyönyörű kivitelezésben jelent még és tartalmaz egy-egy egyedi könyvjelzőt. Méltó darabja ez a kötet minden könyvgyűjtő és irodalom kedvelő könyvespolcának.

 

A rabbi meg a lánya ( Disobedience ) címmel megjelent a regény alapján készült film, mely a Netflixen elérhető.

 

Megvásárolható önálló kötetként, vagy csomagajánlatban

Kosárba

Mások ezt vették még

Az oldal tetejére