A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

A zseniális Noah Hawley két Fargo évad közt megírta az év thrillerét

 


Noah Hawley a Zuhanás előtt regény írója mindig új ötletek után kutat.

 

 

 

 

 

Készíti már a világsikert aratott Fargo című filmsorozat harmadik évadát Noah Hawley, nem sokkal azután, hogy regénye, a Zuhanás előtt megjelent Amerikában. A könyv azóta is a New York Times bestsellere és óriási kritikai siker. 

 

Hawley elkényeztetett és agyondolgoztatott író Amerikában, a Fargo-val Emmy és Golden Globe díjat nyert, a Zuhanás előtt c. regény pedig a könyvesboltokban is meghozta számára a világhírt. 

 

 

Nemrég egy interjúban válaszolt arra a kérdésre, hogy miért egy repülőgép szerencsétlenség adta a regény témáját. Arról beszélt, hogy túlságosan is megszoktuk már a hősies történeteket, ezért közelített új aspektusból.

„Valaki tesz valamit - és azonnal hős lesz belőle. Kérdés, hogy azzá teszünk valakit vagy valóban hőssé válik - magától.   A Zuhanás előtt c. könyvben van egy ártatlan kisfiú, aki a gép lezuhanásával és családja elveszítésével hatalmas vagyont örököl és van egy szegény festő, aki megmenti a kisfiút. Amit a festő tesz, hőstett. De vajon érdek nélkül teszi-e? Vajon miért pont ő az, aki túléli a szerencsétlenséget, és miért pont ezt a kisfiút  menti meg? Milyen kapcsolata volt a többi emberrel a gépen? Nagyon gyorsan történnek az események a regényben, de a mai világban is nagyon gyorsan történik minden."

„Azt akartam, hogy mindenki lássa, milyen hatással van az emberek életére a pénz. A gazdagok, akik utazgatnak, penthouse lakásokban élnek, saját liftes irodájuk és magángépük van, ugyanúgy emberek és, ha baj éri őket, ha összeomlik a világuk, ugyanúgy reagálnak, mint bárki más.” 

Noah Hawley nem kedveli a sematikus figurákat és az egyszerű kirakós játékot. Akárcsak a Fargo sorozatban ebben a történetben is bonyolult, sokrétű figurák, apró részekből felépülő egész és csak az utolsó pillanatban összeálló kép - ez a Zuhanás előtt, melyet az amerikai újságok az év egyik legjobb thrillerének neveztek.

Az író és rendező pedig hamarosan Kurt Vonneguth Macskabölcső regényét is vászonra viszi.

A Zuhanás előtt ősszel jelenik meg a 21. Század Kiadó gondozásában.  Bővebb információ a könyvről itt.

 

forrás: http://www.abc.net.au/radionational/programs/tvclub/noah-hawley-before-the-fall-fargo-season-three/7545490

 

A könyv trailere:

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek magazin