A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Könyvhét a 21. Század Kiadóval

Kedves Olvasóink,

Bemutatjuk könyvheti újdonságainkat, illetve tájékoztatjuk Önöket a dedikálások időpontjairól.

 

Nemcsak a Könyvhét és nem csak a nyár – az év egyik legfontosabb könyve Sally Rooney Normális emberek című regénye. A fiatal brit írónő másfél éve robbant be (nem túlzás a kifejezés!) Baráti beszélgetések című könyvével, ami azóta is sikerlistás a világ sok-sok országában, 2017-ben pedig elnyerte vele a Sunday Times legjobb fiatal írónak járó díját. (Ez is megjelenik magyarul, még az idén ősszel). A Normális emberek-kel azután végleg befutott, Rooney-t már nem az irodalom legnagyobb reménységei, hanem legnagyobb alakjai közt tartják számon sok-sok országban.

Egy klasszikus love story – ha a klasszikus szó alkalmazható egyáltalán ebben az esetben. Mert ebben a történetben sosem az történik, amit várnál, elfelejthetsz minden irodalmi klisét – Sally Rooney igazi 21. századi író. A regényt Man Booker-díjra jelölték, a Times az év regényének nevezte, ahogyan a Waterstones, Anglia legnagyobb bolthálózata is megválasztotta az év legjobb könyvének. A magyar fordítás Dudik Annamária Éva munkája.

A borítón pedig – erre büszkék vagyunk, – az eredeti grafika, Henn Kim alkotása, melyet igen kevés országban sikerült a kiadójának megvásárolnia. Tekintse meg a KULT kategória további könyveit is!


A 21. Század folytatja Paul Auster és John Updike regényeinek újrakiadását: a könyvhétre érkezik 
A farm, illetve Az orákulum éjszakája.

 

Updike regénye eddig csak paperback kiadásban jelent meg Magyarországon, most talán a könyv külseje is méltó lesz a műhöz. A fiatalkori regény maga a bölcsesség: egy család visszatér a régi, elhagyatott farmjára, ahol újraéli a régi emlékeket, szembenéz a régi konfliktusokkal.


A farm Updike egyik főműve!

 

 

És jön Az orákulum éjszakája, Auster stílusbravúrja. 

Egy irodalmi matrjoska baba, melyben minden történet egy másik történetet rejt.

Egy egzisztencialista Rubik-kocka.

Auster híveinek egyik kedvence, melynek minden sora gyönyörűség.

 

 


Nem először jelenik meg Magyarországon, de sosem várták ennyien, és a Könyvhétre jön az Éva lányom (A piros biciklicímű gettónapló, melyet hosszú ideje hiába keresünk a boltokban.

Heyman Éva nagyváradi zsidó kislány naplót vezetett mindaddig, míg családjával együtt Auschwitzba nem vitték. A naplót édesanyja, Zsolt Ágnes találta meg a háború után, ő készítette elő nyomtatásra és adatta ki. Értelmezései, lánya szövegének „nyomdakészre” javítása (ahogyan ő képzelte a nyomdakész szöveget) tovább fokozza a napló drámaiságát.

Éva gyerek, kiskamasz, annyit lát a világból, amennyit egy kislány láthat, történetei hétköznapiak, játékkal, barátokkal, csendőrökkel, a teljes kifosztásukkal. Nemrégiben Instagram sztori indult Éva történetének feldolgozásával, melynek hetek alatt milliónyi követője lett.

https://www.instagram.com/eva.stories/

A naplót korábban kiadták Németországban, Svájcban, Ausztriában, Franciaországban. Spanyolországban és Romániában is.

 

Első kötetes szerzőt készülünk bemutatni: Mucha Dorka első regénye – közhely, nem közhely – tényleg új hang a magyar irodalomban. 

„Titkolt viszonyok, aljas kis hatalmi játszmák, mindent átitató csendes erőszak és egy kiszolgáltatottságában is kemény fiatal lány, aki alkatilag képtelen részt venni ebben a hétköznapi öldöklésben. Egészen addig, míg viszonyba nem bonyolódik a tanárával, egy nála jó pár évvel idősebb, családos férfival…” – olvashatjuk Totth Benedek ajánlásában.

Puncs a fiatalok regénye egyáltalán nem csak fiataloknak, női regény a legkevésbé sem csak nőknek. Szikár, lendületes stílus, erős, olykor kíméletlen pillanatok – Mucha Dórka az új őszinteség írója. Nevezzük brutális őszinteségnek.

 

Első regényével mutatkozik be Szerencsés Dániel.

 

Ismerős ez a név, ugye?

 

A 13. emelet című krimijének története pedig a mindent átható korrupció körül forog…

 

 

Folytatódik Kordos Szabolcs Hungary-sorozata, ezúttal a legnagyobb visszhangot kiváltó Luxushotel Hungary második részével. Több, mint fél évtized telt el az első kötet megjelenése óta és a magyar luxushotelek világa pont oly mondén, pont oly szórakoztató és esetenként pont oly gyomorforgató, mint korábban volt. A szereplők részben változtak, ahogyan bizonyos módszerek is.

 

Kordos nem írja le a neveket, de időnként annyira egyértelmű… Kezdődhet a játék: ki kicsoda, ebben a fura, olykor mókás, olykor bizony beteges világban…

 

 

Ötödik könyvével jelentkezik a Braun Róbert, a Café Babel alapítója és volt főszerkesztője, a Sziget Fesztivál volt stratégiai és kommunikációs igazgatója, az Index.hu alapítója és volt vezérigazgató-helyettese, politikai- és marketingstratéga, aki most a bécsi Institute for Advanced Studies vezető kutatója.

Faltól falig Amerika filozófiai útibeszámoló, cross country Amerika-regény álomról, szabadságról, demokráciáról – olvasd, aminek akarod!

Ajánlásában ez áll: „Braun Róbert (1935-1944), apám unokatestvére emlékének; ez az ő, a gyerekei és az unokái élete is lehetett volna. De Auschwitzban megölték, mielőtt megtudhatta volna, hogy létezik Amerika."

 

A végére hagytam két remek bestsellerírót, Tasmina Perryt és Laura Marshallt. Perry az olvasók millióinak kedvence világszerte: pontosan tudod, hogy legújabb regénye, ez a romantikus, kicsit erotikus thriller, A család barátja is meg fog lepni és meg fog indítani, csak azt nem tudod, éppen mivel.

Laura Marshall első regénye mindenkit megdöbbentett. Az Ismerősnek jelölt a tavalyi év egyik legnagyobb thriller-sikere volt a világban is, a magyar piacon is.

 

A könyvhétre kiadjuk a második Marshall-regényt, a Három apró hazugság-ot, persze ismét a sikerlisták éléről.

 

Bárdos András

 

                                                              Bővebben a könyvheti kínálatról 

 

Könyvheti dedikálások

Újdonságokkal, kedvezményekkel, meglepetésekkel és dedikálásokkal várjuk olvasóinkat a 90. Ünnepi Könyvhéten, a Duna-korzón!

Június 15. szombat
15.00 Kordos Szabolcs
16.00 Mucha Dorka
17.00 Tóth Gábor Ákos

Június 16. vasárnap
11.00 Braun Róbert
16.00 Dezső András
17.00 Mautner Zsófi


További információ hamarosan a Facebook esemény oldalán!


Kövesse a 21. Század Kiadót, hogy értesüljön a hírekről, újdonságokról és akciókról!

       

 
Tartalomhoz tartozó címkék: hírek