A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Jön az elmúlt évek legsikeresebb francia krimijének magyar fordítása, a Fekete vízililiomok!

Michel Bussi Fekete vízililiomok című francia bestsellere eddig több mint harminc országban megjelent, és hamarosan hazánkba is megérkezik a 21. Század Kiadó gondozásában.

Februárban mutatjuk be a magyar olvasóknak a modern európai thriller egyik legsikeresebb szerzőjét, a francia Michel Bussit. Nagy adósságot törlesztünk ezzel, Bussi évek óta a műfaj egyik legolvasottabb szerzője szinte minden európai országban. A brit sikerlisták állandó szereplője, az eladott kötetek számát milliókban mérik.

Az ötvenhárom éves író számtalan irodalmi díj nyertese. Több regényéből filmes feldolgozás is készült. Amikor éppen nem ír, politológusként és a rouen-i egyetem földrajz tanszékének professzoraként dolgozik – és nem titok, hogy mindkét szakmájából merít ihletet történeteihez, amelyek ezáltal különösen részletgazdagok, hitelesek, és komplex irodalmi élményt nyújtanak.

Ezidáig egy könyvét fordították magyarra 2013-ban Emilie vagy Lyse-Rose? címmel, amely itthon is meghódította a krimiolvasó közönséget.
„A hihetetlen siker nem véletlen: a szerzőnek egy látszólag egyszerű témát sikerült olyan fordulatosan és csavarosan megírnia, hogy az egyformán tetsszen a klasszikus krimik és a thrillerek, a romantikus családregények és a rejtvények kedvelőinek is.” – írta az ekultura.hu recenzense a Emilie vagy Lyse-Rose? című ajánlójában.

Ez már a hatodik regénye, és úgy tűnik, minden évben új kötettel és egyre népszerűbb történetekkel nyűgözi le olvasóit, melyeket a kritika is nagyra becsül. A hamarosan magyarul is megjelenő Fekete vízililiomok irodalmi értékét többek között Michel-Lebrun díjjal, a Cognac Festival thriller közönségdíjával, a Villeneuve-les-Avignon Festival Földközi-tengeri thriller díjával, valamint a Normandiai Írók Társaságának Gustave Flaubert Nagydíjával ismerték el. Azonnal felkerült az Amazon és a Waterstones sikerlistájára, az utóbbinál a Hónap thrillere címet is elnyerte.

A történet látszólag egyszerű. A Claude Monet-nak annyira kedves normandiai faluban, Givernyben, az Epte folyó partján holtan találják Jérôme Morval szemészt. Meggyilkolták. A toulouse-i rendőrakadémiáról frissen kikerült nyomozó számára a szép helyi tanítónő férje az első számú gyanúsított. De, ahogyan egy jó krimiben, senki és semmi nem az, mint aminek látszik…

„Bussi lenyűgözően ábrázolja a kis, zárt közösségben folytatott nyomozás nehézségeit. A regény a modern krimiirodalom egyik leghatásosabb befejezésével zárul...” – írta a regényről a Sunday Times kritikusa.

A Fekete vízililiomok februárban jelenik meg a 21. Század Kiadó gondozásában.

 

Kövesd a 21. Század Kiadót, hogy értesülj a hírekről, újdonságokról és akciókról:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek