A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Amit szerettünk 2018-ban, és amit nagyon várunk 2019-ben

Hogy milyen volt a 21. Század Kiadó számára 2018? A száguldás, a fejlődés, a növekedés éve. Őrült tempó. 

Először voltunk kint saját standdal a könyvfesztiválon, de sokak szerint a miénk volt a legszebb… Emlékezetesek a könyveinket formázó, igen finom és gyönyörű csokik, a fesztiválra 6, az év végére már 10 kötetet számláló KULT sorozatunk a világirodalom könyvsikereivel. 

Belevágtunk Paul Auster életműsorozatának kiadásába, a gyűjtők a könyvhéten kettő, karácsony előtt már öt kötetét megvásárolhatták. John Updike regényei, köztük a teljes szövegváltozatában először publikált Nyúlcipő új borítóarculattal és új fordítással került a könyvesboltokba az új szerzői sorozatban. Bernhard Schlink könyvei szívmelengetően szépek lettek…

És persze a tőlünk korábban már megszokott, fantasztikus krimik és thrillerek, a világ bestsellerei minden mennyiségben, puhakötésben vagy keménytáblával: a könyvhéten hatalmas könyvheti sikert aratott Az elnök eltűnt a Clinton-Patterson szerzőpárostól, továbbra is komoly rajongótábora van Sarah Pinboroughnak, Jane Corrynak, Tasmina Perrynek vagy Maya Banksnek, de ne feledkezzünk el az újabb sikerszerzőinkről, Laura Marshallról vagy Cara Hunterről sem!

2018-ban indítottuk Krimi klasszikusok sorozatunkat Chandler, P.D. James vagy Dashiel Hammett regényeivel, de a végtelenségig folytathatnánk a sort jobbnál jobb szerzőkkel, irodalmi és kereskedelmi sikerekkel. 
A fejlődő webshopunkkal, remek akciókkal és a gomba módra szaporodó facebookos rajongótáborunkkal. Jordan B. Peterson 12 szabály az élethez című könyvével, ami nemcsak a világban, hanem a hazai piacon is tarol. 

Jót buliztunk a Mozsárban a könyvheti sajtótájékoztatónkon, és a téren a Book Bike-on rendezett borkóstolón, meg oltári büszkék voltunk arra, hogy a Libri könyvesboltokban a kiadónk könyveivel voltak tele a piramisok és a kirakatok egész októberben.

Köszönjük az olvasóink érdeklődését és a partnereink munkáját, nélkülük ez bizony nem ment volna!

Van már pocketbook sorozatunk (A lány a vonaton, Ne higgy a szemének!), és rengeteg tervünk 2019-re: 
Sokat ígér Adrian McKinty thrillere (A lánc) vagy Michel Bussi új thrillersorozata. Jelentkezünk a krimi újabb gyöngyszemeivel (Cristina Alger: A bankár felesége, Jonathan Ames: Sosem voltál itt), és folytatjuk Dean Koontz Jane Hawk-sikerszériáját. Az Amazon.com említést tesz Paula Hawkins készülő, új regényéről, melyet óriási titokzatosság övez…

A KULT sorozatunkban érkezik két izgalmas Sally Rooney regény, és nem maradhat el a New York Times sikerlistájának állandó szereplője, Tommy Orange Sehonnai című története sem. Egy igazi elsőkötetes zseni Gabriel Tallent (Drága kis szívem), nagyon várjuk Esi Edugyan regényét, a Man Booker-díjra jelölt Washington Blacket, Jesmyn Ward (Hallgasd a holtak énekét!) egy korábbi regényét, a Salvage the Bonest, mely elnyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat. Azok számára, akik szerették Colson Whitehead A föld alatti vasút című KULT-könyvét, örömhír, hogy ősszel a szerző The Nickel Boys című regényének magyar változatát is a kezükbe vehetik.

És persze ontjuk az Auster-regényeket (A véletlen zenéje, Mr. Vertigo, Az orákulum éjszakája és A végső dolgok országában), Updike-tól a Nyúlcipő után a Nyúlhájat és a Nyúlketrecet, no és Philip Roth két könyvét, a Nemezist és a Goodbye, Columbust, hogy az igazi irodalmi nagyágyú, John Franzen legújabb könyvéről (The End of the End of the Earth) ne is beszéljek… Az év egyik szenzációjának ígérkezik a Nobel-díjas, norvég Knut Hamsun remekműve, a Pán.

Az élet nem áll meg, fontolgatunk, dédelgetünk újabb (sorozat)terveket. De ez legyen az év igazi, nagy meglepetése!
Azért két bekezdés és levegővétel között suhanjon át a gondolat: 
Jó olvasást, vidám és boldog 2019-et!

Tegyi Timea


Részlet a GABÓ OLVAS blog Körkérdés 2018/2019 című bejegyzéséből.

Kövesd a 21. Század Kiadót, hogy értesülj a hírekről, újdonságokról és akciókról: