/>
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Hírek


Bárdos András, kiadónk társtulajdonosa Gy. Horváth Lászlóval beszélgetett John Updike Nyúlcipő című regényének újrafordításáról.

Kedves Könyvszerető Olvasónk,
rendkívüli akcióra készülünk a Librivel!

Jane Corry a napokban jelentette be, hogy hamarosan TV-sorozat készül A férjem felesége című regényéből.

Jane Corry bestseller regényét a brit Big Talk Productions és az amerikai Mr. Mudd produkciós iroda viszi képernyőre. Utóbbit több társával John Malkovich vezeti, és korábban olyan nagysikerű filmek elkészítesében működtek közre, mint a Juno vagy az Egy különc srác fejlegyzései. 

A Big Talk producere, Luke Alkin így nyilatkozott a közös munkáról és a regényről: „A férjem felesége egy hihetetlenül érzelemgazdag történet, és nagyon örülünk, hogy olyan remek partnerekkel vihetjük képernyőre, mint a Mr. Mudd csapata.”

De az amerikai partnerek is izgatottan várják a közös munkát: „Jane Corry egy igazán komplex főhősnőt alkotott, akivel mégis könnyű azonosulni. A férjem felesége egy kiváló kortárs mese, ami remek történetmesélők kezébe került.” 

A Vértestvérek szerzője az újságírók kérdéseire válaszolva úgy fogalmazott, hogy számára a sorozattal „egy álom vált valóra”.

________________________________________________________________________________________

 

A háború fényei  rekordszámú, 171 nevezés közül került be a 13 esélyes kötet közé. Az író korábbi, világsikerű regényével, Az angol beteggel már elnyerte a díjat 1992-ben, sőt, nemrég az Arany Man Boooker-díjat is megkapta, amivel a közönség az elmúlt fél évszázad legjobbjának választotta a könyvet.

Michael Ondaatje új regénye sokak szerint újra meghozza az írónak a világsikert, amit az is bizonyít, hogy a könyv már 20 országban elkelt. A hazai könyvesboltokba október közepén érkezik, jelenleg pedig 20% kedvezménnyel és ingyen szállítással jegyezhető elő a Libri Könyvesboltok oldalán!


 

Miután bejelentettük, hogy hamarosan megjelenik Dean Koontz Sötét zóna című könyve, több olvasónk is megkérdezte, hová tűnt Dean R. Koontz nevéből az R. betű!

Nos, a szerző elmondása szerint akkor döntött a betű "menesztése" mellett, amikor évekkel ezelőtt egy új regényének megjelenésekor turnézott.

Kiszámolta, hogy abban az évben 8000 könyvet írt alá Dean R. Koontz néven, az R betű, majd az utána következő tökéletesen elhelyezett pont pedig minden alkalommal egy egész másodperccel meghosszabbította az dedikálással töltött időt.

Ezután jött a matek: az "R." kivitelezésére szánt 8000 másodperc csak abban az évben 133 percet követelt, ami a következő 40 évben, évi egy dedikálással számolva, összesen 88 órát jelentene...

Az író ezért úgy határozott, ezt a 88 órát inkább megspórolja magának! Sőt, azt is elárulta, hogy kevés dolgot szeret jobban a nachosnál, ezért a "lopott időt" egy 88 órás nachos-maratonnak szenteli majd!


 

A Leviatán Paul Auster életművének egyik legkiemelkedőbb és legpolitikusabb darabja, személyes témaként a barátságot és a szerelmet vizsgálja, ideológiai síkon pedig a szabadságot és a politikai cselekvést.

Paul Auster életműsorozatának harmadik darabja, a Leviatán

A regény, melyet a közönség és a kritika is az író egyik főművének tart, az Auster életműsorozat harmadik darabja.

A kötet a Libri Könyvesboltok oldalán előjegyezhető. 

 


 

Az elnök eltűnt című thriller a megjelenése utáni első héten rekordot döntött – 2016 óta nem adtak el ilyen sok példányt keménykötésű könyvből az USA-ban.

Az elnök eltűnt

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a regény egyből a bestseller listák élén nyitott – köztük az Amazon, a Barnes & Noble, a Target, a Walmart, a Costco, a BAM, a BJ's, a Kroger és Sam's Club listáján is előkelő helyen szerepelt, ma pedig megszerezte a New York Times sikerlistájának első helyét is!

További információ a regényről: http://bit.ly/Az_elnok_eltunt

 

 

 


 

Az Egyesült Államokban megjelent, és negyedik hete a The New York Times sikerlistáján szerepel – mint ahogy minden más fontos sikerlistán is – kiadónk őszi szenzációja.

A történet 1945-ben kezdődik: egy házaspár Szingapúrba készül, és az utazás előtt a gyerekeiket egy titokzatos idegen gondjaira bízzák Londonban. A férfi talán bűnöző, de erről a gyerekek mit sem sejtenek…

Az olvasók és a kritika szerint Az angol beteghez méltó, megrendítő és izgalmas történet.

2018 őszén a magyar könyvesboltokban!

 


 

Most már hivatalos: az Amazon sorozatot készít Colson Whitehead Pulitzer-díjas regényéből, A föld alatti vasútból.

A rendező Barry Jenkins lesz, aki így nyilatkozott a rá váró feladatról: 

„Megtisztelő, hogy az Amazonnal és remek forgatókönyvírókkal dolgozhatok együtt Colson regényének sorozattá formálásán. Az ő különleges hangjának lefordítása a vizualitás nyelvére olyan feladat, amire mindig is vágytam.“

Ha szeretnél többet tudni Colson Whitehead regényéről, kattints IDE!

 


 

Bejelentése után pár nappal máris a Libri Könyvesboltok előjegyzési sikerlistájának második helyén üdvözölhetjük Cara Hunter debütáló detektívregényét, az Egy közeli ismerőst.

A brit krimiolvasókat már levette a lábukról Cara Hunter regénye, amely megjelenése óta Anglia minden sikerlistáján előkelő helyen szerepel.

A detektívsorozat első részeként elkészült kötet a végsőkig fenntartja a feszültséget és hagyja, hadd találgass, hogy aztán az utolsó oldalakon felülmúlja minden várakozásod...

További információ ITT érhető el a regényről.