A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
10.000 Ft felett <strong>ingyen szállítunk</strong> 10.000 Ft felett ingyen szállítunk
5% VISSZAJÁR <strong>GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT</strong> Regisztrált vevői rendeléseknél 5% VISSZAJÁR GYŰJTSD ÉS VÁLTSD BE HŰSÉGPONTOKAT Regisztrált vevői rendeléseknél
13.260 Ft
9.390 Ft
Webshop kedvezmény: 3.870 Ft 29%
30% KEDVEZMÉNNYEL sikerkönyvek között válogathatsz
5% visszajár - Törzsvásárlói kedvezmény - regisztrált vevőként
10.000 Ft felett ingyen szállítunk
40.000 Ft felett +21% bónusz kedvezmény

Hemingway könyvcsomag - 3 kötet + mágnes

13.260 Ft
9.390 Ft
Webshop kedvezmény: 3.870 Ft 29%
Kívánságlistára teszem
ISBN: hemingway-cs

Az emblematikus író lenyűgöző életműve előtt tiszteleg a 21. Század Kiadó a Hemingway-életműsorozat új kiadásával.

Leírás

Hemingway könyvcsomag - 3 kötet

 

-o-

Az emblematikus író lenyűgöző életműve előtt tiszteleg a 21. Század Kiadó a Hemingway-életműsorozat új kiadásával: gyönyörű köntösben, olyan kiválóságaink tolmácsolásában, mint Ottlik Géza, aki Az öreg halász és a tenger, vagy Örkény István, aki a Búcsú a fegyverektől című kötetet fordította.

 

-o-

Ernest Hemingway mesés regényének, Az öreg halász és a tengernek új kiadásával indította útjára a gyönyörű Hemingway-életműsorozatot a 21. Század Kiadó.

A regény 1952-ben jelent meg, ’53-ban Pulitzer-díjat kapott, az író pedig – az indoklásból könnyen kikövetkeztethetően: ezért a műért – egy évre rá Nobel-díjat.

Az öreg halász és a tenger a világirodalom legfontosabb és legnagyobb hatású regényeinek egyike, Hemingway helye pedig – ez által és más nagy művei által – Bergman, Kuroszava, Picasso, Bartók, Marlon Brando, Pelé vagy Muhammad Ali mellett van, a 20. századi kultúra meghatározó alakjai közt.

Aprócska regény, mégis mindenki ismeri, mindenki olvassa, nem egyszerűen iskolai kötelező olvasmány, hanem tényleg kötelező.

  

 

A Búcsú a fegyverektől a legismertebb regény az első világháborúról - Hemingway harmincévesen, saját tapasztalatai alapján írta és hatalmas sikert aratott vele.

Egy ápolónő és egy amerikai tiszt egymásba szeretnek, miközben a Monarchia és Németország csapatai Caporettónál áttörik az olasz frontot és megindulnak a félsziget belseje felé.

Szerelem és szenvedés, lojalitás és megfutamodás - e sodró lendületű történet témái változatos formákban térnek vissza és nem hagyják nyugodni az olvasót.

Hemingway egyik legnépszerűbb művét Örkény István klasszikussá vált fordításában adjuk közre szerzői sorozatunkban.

 

Az Akiért a harang szól című regény minden idők legjobb háborús regénye, amellyel Hemingway a legnagyobb közönségsikerét aratta.

1941-ben Pulitzer-díjra jelölték, a bizottság oda is ítélte a díjat; Nicholas Murray Butler azonban felülbírálta a döntést, és nem osztottak díjat abban az évben.

-o-

 

 

"Hemingway csodálatos lelke akkora, mint a Kilimandzsáró." - KURT VONNEGUT 

 

-o-

A Hemingway-életműsorozat most kedvezményes könyvcsomagban is megvásárolható és a csomag tartalmaz egy egyedi készítésű hűtőmágnest is. 

Mások ezt vették még

Ezek is érdekelhetnek:

Az oldal tetejére