A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Fekete Föld - A holokauszt: múlt és fenyegető jövő

Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
4.990 Ft
1.490 Ft
Webshop kedvezmény: 3.500 Ft
Webshop kedvezmény: 70%
Timothy Snyder
ISBN: 9786155373886
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 2
Nem egyszerűen arra figyelmeztet, hogy mindez a nem is olyan távoli jövőben megtörténhet. Hanem hogy, a logika alapján, meg is fog.
Menny.:

Fülszöveg

Történelem és figyelmeztetés

A pusztulásnak és túlélésnek ebben a hatalmas történelmi áttekintésében Timothy Snyder újraértelmezi a holokausztot, és nemcsak új magyarázatot ad hozzá, de felfedi az ijesztő hasonlatosságokat a jelennel.

Az emberiség egyetlen vigasza a holokauszttal kapcsolatban, hogy egyszeri volt, megismételhetetlen, és elmúlt.
Ez a könyv talán éppen azért lett akkora siker szerte a világon, éppen azért váltott ki heves és ellentmondásos érzelmeket, mert ezt a tételt vitatja.
Szerinte félreértjük a modern világot, és veszélyeztetjük a jövőt.

A szerző, aki már több könyvben kutatta az emberiség történetének legvéresebb pusztítását, ezúttal a tények újraértelmezésével és eddig ismeretlen vallomások felhasználásával mutatja meg az analógiákat.
Hitler ökológiai félelmei például meglepően emlékeztetnek a huszonegyedik századi ember félelmeire, így nincs okunk azt gondolni, hogy a holokauszt egyetlen beteg ember agyszüleménye volt.
Snyder szerint a holokauszt a legkisebb elemében sem volt véletlen. Hitler jól átgondolt, hosszú távú tervének első állomása volt, a zsidók kiirtása után újabb és újabb pusztítás követte volna. De Snyder továbbmegy. Szerinte az okok, melyek kiváltották a világtörténelem legkiterjedtebb mészárlását, nem szűntek meg. Sőt.
Bizonyítékai érthetőbbé teszik a pusztítást, és – ha lehet – még ijesztőbbé a jövőt.

Fekete Föld kihívó és provokatív, történelemkönyv és politikai teória, felháborító és zavarba ejtő – egyszerre.


Nem egyszerűen arra figyelmeztet, hogy mindez a nem is olyan távoli jövőben megtörténhet. Hanem hogy, a logika alapján, meg is fog.

 

A történelem mindig egy figyelmeztetés - cikk a szerzővel a 444! oldalon

 

"Ha nem aggódnék őszintén a XXI. század miatt, és ha nem gondolnám, hogy nagyon fontos kapcsolatok vannak a múlt és a jelen között, amelyeket nem veszünk figyelembe, akkor nem adtam volna ezt az alcímet."

 

"Az utolsó fejezetben Snyder felveti, hogy a klímaváltozás felgyorsulása könnyen a harmincas évekhez hasonló helyzetet eredményezhet. A globális felmelegedés miatt kiújulhat a természeti erőforrásokért, köztük a termőföldért folytatott versengés, és ismét előkerülhet az élettér-elmélet illetve a szociál-darwinizmus. (Érdekesség, hogy az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének 2015. szeptember végén publikált jelentése arra figyelmeztet, hogy élelmiszerár-emelkedés várható, aminek következtében a mostaninál is nagyobb menekülthullám indulhat el a szegény országokból.) Az egzisztenciális fenyegetettség a szélsőséges eszméknek kedvez. Snyder szerint Hitler primitív rasszista nézetei is a válság és az élelmiszerhiány közepette váltak népszerűvé: a zsidók a világ minden bajáért felelőssé tehető, kéznél lévő bűnbakok voltak. Sőt, még csak valós egzisztenciális fenyegetettség sem kell az embertelen indulatok felkorbácsolásához. " - metazin.hu  A népírtás logikája nem a múltté

 

Kosárba

 

 

Mások ezt vették még

Mary Higgins Clark
3.490 Ft 990 Ft
William R. Forstchen
3.990 Ft 1.990 Ft
Todd Burpo - Lynn Vincent
3.290 Ft 2.468 Ft
William R. Forstchen
3.490 Ft 2.618 Ft
Fenákel Judit
2.990 Ft 490 Ft
Jane Corry
3.690 Ft 2.768 Ft
Dorothea Benton Frank
3.490 Ft 990 Ft
Jordan B. Peterson
4.490 Ft 3.368 Ft
Rena Olsen
3.490 Ft 2.617 Ft
Tóth Gábor Ákos
3.490 Ft 2.757 Ft
Rónai Egon
3.490 Ft 990 Ft
Zsolt Béla
3.990 Ft 1.990 Ft
Mary Higgins Clark - Alafair Burke
3.490 Ft 2.617 Ft
JOHN „LOFTY” WISEMAN
3.290 Ft 2.468 Ft
Tasmina Perry
3.990 Ft 2.993 Ft
Hermann Irén
3.690 Ft 990 Ft

Ezek is érdekelhetnek: