Termékek Menü
0

Egyedül a jég ellen - Egy emberfeletti küzdelem igaz története

Egyedül a jég ellen  - Egy emberfeletti küzdelem igaz története Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
3.990 Ft
3.192 Ft
Webshop kedvezmény: 20%
Gyártó: 21. Század Kiadó
Cikkszám: 9786155373206
Szállítási díj infóért kattints ide
Fülszöveg

Amikor két társa meghalt, minden élelmiszere és felszerelése eltűnt egy gleccserhasadékban, Douglas Mawson még mindig százhatvan kilométerre volt az alaptábortól. 

Az Ausztrál-ázsiai Antarktiszi Expedíció vezetője 1913. január 17-én egyedül, az éhhalál szélén húzta maga után szánját, hogy visszajusson a táborba, mivel szánhúzó kutyái elpusztultak. Ekkor Mawson maga is lezuhant egy gleccserhasadékba, és csak egy beülő tartotta meg a levegőben, a szakadék keményre fagyott hó pereme alatt lógva. Egy verssor adott neki erőt ahhoz, hogy visszahúzza magát a felszínre. 

Mawson néha csak kúszva tudta folytatni útját, és egyik éjjel azt vette észre, hogy talpáról teljesen levált a bőr. Február 8-án, amikor tántorogva, felismerhetetlenül koponyaszerűre fogyott arccal megérkezett a táborba, az első csapattársa, aki meglátta, csak annyit tudott kinyögni: Te melyikük vagy?

Ez az izgalmas és szinte hihetetlen beszámoló megadja Mawsonnak az őt megillető helyet a legnagyobb sarkkutatók és expedíciós vezetők között. A kötetet Frank Hurley, a híres ausztrál fényképész képei illusztrálják, amelyek közül sok még soha nem került publikálásra Ausztrálián kívül.

 

"Roberts könyve száz évvel az események után, 2013-ban jelent meg, az író remek munkát végzett, izgalmas, szívszorító, magával ragadó könyv született.  Az Egyedül a jég ellent olvasva az ember elgondolkodik a saját életén is, átértékel dolgokat." - Kultography 

 

 

David Roberts (sz. 1943) sziklamászó, hegymászó, továbbá mászásról szóló könyvek szerzője. Legismertebb művei közé tartozik a „The Mountain of MyFear and Deborah: A WildernessNarrative” (Félelmeim hegye és Deborah: Beszámoló a vadonból, nem jelent meg magyarul), amelyben a hatvanas évekbeli legfontosabb alaszkai hegymászásairól számol be, és amely nagy hatással volt a hegymászóirodalomra. Abban a tizenhárom mászószezonban, amelyet Roberts az alaszkai természetben töltött, hírnevet szerzett sok úttörő hegymászásával, beleértve a Mount McKinleyWickersham-falának megmászását, a Mount Huntington nyugati oldaláét, a WesternBrooks-hegység és a Kichatna-kúpok legyőzését, és a Mount Dickey nyugati faláét, amelyeket mind neki sikerült elsőként leküzdenie.

Roberts Walter Orr Roberts fia, JonKrakauer mentora.

David Roberts a Harvard Egyetemre járt, ahol 1965-ben kapott matematikusi diplomát. Tagja és volt elnöke a Harvard Hegymászóklubjának. 1970-ben doktori címet is kapott a Denveri Egyetemtől.

Roberts 1970-től 1979-ig a Hampshire Főiskola irodalomprofesszora volt a massacusettsiAmherstben, továbbá ő tervezte meg az oktatási intézmény természetjáró programjait. 

Az amerikai hegymászóirodalom "dékánjaként" emlegetik széles körben.

Csomagok
Értéke fogyasztói áron: 7.480 Ft
Kedvezményes csomagár: 5.380 Ft
Csomag kedvezmény: 28%

Mások ezt vették még

Braskó Csaba
3.490 Ft 2.443 Ft
William R. Forstchen
3.490 Ft 2.443 Ft
Termék címkék: könyvek férfiaknak, túlélés
AJÁNDÉK
     4000 Ft vásárlás felett 

vÁRHATÓ MEGJELENÉS

 VÁRHATÓ MEGJELENÉSEK  

 

Szállítási díj

          SZÁLLÍTÁSI DÍJ

 6000 Ft vásárlás felett INGYENES

      4000 - 5999 forintig: 490 Ft

         0 - 3990 forintig: 990 Ft

Legtöbb látogató
Sarah Pinborough
3.990 Ft 3.192 Ft
Paula Hawkins
3.990 Ft 3.192 Ft
Noah Hawley
3.990 Ft 3.192 Ft